Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Pár tipů a triků pro daytrading


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 46
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Podle mého je toto základní postup ke kterému se časem dostane každý trader. Já osobně vstupuji na 1 min. , kde uzavírám kontrakt na posouvaném SL, další přepínám na 5 min, kde opět potahuji SL až do vyhození trhem a pokud vidím, že je trh pěkně rozjetý tak další kontrakt přepínám na 25 min. Tento mě udrží v trhu i půl dne. Takže se snažím postupně uzavírat kontrakty podle jednotlivých TF. Tímto způsobem se dá udělat solidní zisk jedním vstupem.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Že méně je více o tom se snad již přesvědčil naprosto každý, taky se momentálně snažím mít frekvenci obchodů co nejmenší. Obchoduju PA, takže kdybych lezl do všeho tak účet jistojistě ztratím, proto se snažím mít na paměti ať obchoduju jenom jasné a hezké signály a ať jich není více než 5 za den (sem tam není žádný obchod). Stále se snažím mít na paměti, že jen díky hezkým obchodům můžu být profitabilní a jstli budu obchodovat vše pak se vrátím do běžného života v zaměstnání, právě tady tuhle myšlenku se snažím mít pořád na paměti, myslím, že toto je docela dobrý bič na zkrocení netrpělivosti. Co se týče AIAO, taky už nejsem jeho zastáncem, pro mě je důležitá ochrana kapitálu proto na NQ první kontrakt jedu na PT8tick a druhý na PT21tick, množství plných SL mi to podstatně sníží, bohužel na 3 kontrakty není, až bude tak u třetího kontraktu dám výstup u S/R.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zajímavý úhel pohledu na vstupy. Něco na tom bude. I to by mohl být střípek k tomu, abych neskákal po všem, co se hýbe ;)
Zaujala mne ještě zmínka o tom MA z vyššího timeframe - byl by tenhle Ninja Script někde k dispozici? Samozřejmě nevím, zda jej jeden ze čtenářů dělal za dobré slovo nebo jako honorovanou práci. Díky za odpověď.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mahrlo, vycházím z některých základů Petrova FinWinu. Celkově ale musím celé upravit více dle mé osobnosti (Petrova verze je na mě dost agresivní), takže používám již trochu jiné komponenty a nastavení, např. TRIN místo TICK, trochu jiné pravidla pro mamagement obchodu, atd. Určitě jsem se ale z Petrova FinWinu inspiroval.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Systém postavený na více TF vychází z Dowovy teorie tří typů trendů. Primární, sekundární, a vedlejší. Já osobně mám pro trh tyto tři TF v tickovém provedení. Tajemství úspěchu je najít souvislosti mězi těmito TF a obchodovat signály shodné na primárním a sekundárním TF. Vedlejší TF - např.33T slouží pouze jako vstupní, respektive výstupní. Dá se také dobře použít při selhávání primárního trendu k určení možného obratu. Pokud dokáže trader spojit tickový graf s Volume grafem, tak dostává poměrně robustní nástroj pro analýzu trhu.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Díky za inspiraci. Včera v noci jsem začal testovat tento "šílený" filtr pro FinWin s jedním kontraktem. Cíl: (A) hodně "husté síto", sleduji hlavně "pseudo 5 min CCI" (B) 3 TF v jednom grafu (1, 2, 5 min). To samé chci otestovat na alternativních grafech. Zakroužkované situace by se mi líbily. BillA NQ 12-08, 31.10.08, TF 1 min okno2: rychlé (Q) CCI 28,100 (černá, šedá) o2: pomalé (S) CCI 75,250 (tmavě modrá, světle modrá) o3: W%R (Q) 14, (S) 28 o4: RSI (Q) 14,3 (S) 28,7 (robrazuji jen vyhlazenou křivku) o4: ULTIMATE OSC (Q) 14, (S) 28 o5: VOLUME (informativně, téměř minimalizované) o6: RANGE (informativně pro SL)

6407

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Franz123:

dejte do googlu NYSE TICK a jestli umite AJ, tak tam naleznete odpoved.
Pokud ne, tak zjednodusene receno market internals ukazuji naladu na trhu. Napr. u ukazatelu $TICK ukazuji, jestli cena vsech akcii na NYSE globalne stoupa nebo klesa (vypocet = pocet akcii u kterych za posledni tick cena stoupla - pocet akcii u kterych za posledni tick cena klesla). Techto indikatoru je vic (napr. podle volume nebo jenom podle vybranych akcii). A lze je pouzit napr. pro urceni trendu.

Lada

Link to comment
Sdílet pomocí služby

ladary Díky. V podstaě vyhlížím jen :-) - "blížící se SHODU na všech CCI" - paterny FinWin na "pomalém CCI 70, 250" (75 byla chyba) - Range (dole) Jsem raději nejsou-li úsečky moc dlouhé; velmi krátké zas mohou být podle Larryho W signálem, že se blíží velký pohyb Taky si myslím že se tomu časem usměju. Ale na druhou stranu se potřebuji dostat dál a víc porozumět trhům. V posledních měsících jsem hodně "ležel" v pozičním obchodování, které mě v té době velmi "pálilo". Dost z toho se dá použít v ID: divergence, trendové čáry, trojúhelníky. Například pátek 24.10. vypadá zajímavě. BillA

6408

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Dobrý večer Tomáš,

chcel by som sa opýtať čo Vás viedlo k takej radikálnej zmene systému. Je to dôsledok súčastnej situácie na trhoch alebo len skúšanie niečoho nového? Osobne považujem zmenu systému (zvlášť fungujúceho a dlhodobo otestovaného) za veľmi významný krok na ktorý musí byť nejaký závažný dôvod.

Pavel

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...