Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Tip pro intradenní obchodování: denní a týdenní cíle


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 107
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

opet skvely clanek!..plne se s nim stotoznuju..

co se me osobne tyce, pak je pro me (zatim v papertradingu) nejzasadnejsi denni max. ztrata..pokud clovek obchoduje pod tlakem, ze se musi dostat z minusu alespon zpet na nulu, pak zacina jednat extremne impulsivne a ma tendenci videt dobre signaly i tam, kde nejsou...

dalsi strankou veci je jakasi vnitrni uleva..nejen v tradingu je osvobozujiici a ulehcujici vidina konkretniho cile...cim konkretnejsi ma clovek plan, tim vic ma tendenci jej dodrzovat a jeho podvedomi je jasne nastavene a nejedna napriklad zbrkle proto, ze by nemelo urcitou situaci jasne definovanou..



majkll

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravim vsechny tradery,
opet velmi inspirujici clanek. Jsem rad, ze se mi potvrzuje, ze i zkuseni borci maji podobne pocity jako ja. Zatim jedu jen papertrading, ale v prubehu nekolika nasledujicich mesicu bych uz rad jel naostro. Jako vsichni zacatecnici prochazim urcitym vyvojem a mam tu stejnou zkusenost, ze kolikrat clovek vydela hned na zacatku dne slusnou sumicku. Pod vlivem vlastni "velikosti" pak zjisti, ze to, co se mu podarilo vytvorit behem par desitek minut pak za cely zbytek dne zase promrhal. Chamtivost a strach jsou mocni nepratele a bohuzel dokonale spolupracuji. Myslim, ze psychika a disciplina jsou ty nejtezsi ukoly, ktere musi clovek pri obchodovani zvladnout. Umet si rici dost, je myslim jedna z vlastnosti zraleho obchodnika.
Preji vsem uspesne obchodovani.
Petr

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Opět pěkný článek,

ale stále nemohu pochopit jaké klady PT nabízí ?
Pokud jsem to dobře pochopil tak nekompromisně vystupuji z trhu pokud dosáhnu určitý profit. Ale proč bych to dělal pokud trh jde stále mým směrem ? Je to jen o zafixování profitu ? Pokud ano, tak na to mi stačí posunou SL a nemusím vystupovat z trhu.
Děkuji za jakoukoli reakci.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to Dejvid,
samozřejmě :) jde o to si stanovit pevný plán ... tj udělám 2 obchody nebo pokud bude první PT, tak končím nebo pokud dosáhnu 2x SL, končím apod ... mít to černé na bílém, jako součást obchodního plánu, ne to tvořit za pochodu ... např "ted mám profit, dneska mi to jde, dnes mám obzvláště dobrý cit pro trh" ... tak vlezu ještě do tohoto obchodu, trochu posunu SL ... apod. . :)

když budu za sebe konkrétní, tak po návratu k live mám ted dost stritkní podmínku a to jen jednu ... za den pouze jeden obchod a je jedno, jestli to je PT, SL, nebo B/E, zkrátka 1x a dost ... cílem je naučit se držet plán a nevystřílet vše za první půhodinu

jinak diskuze pevné PT vs. posouvaný SL je asi ne jiné vlákno

M.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Super článek. Díky.
Používám též. Nastaven denní zisk a max. ztráta. Totéž i pro týden. Je to super věc.
U mě pouze jedna jedinná velká nevýhoda - nejsem schopen to dodržovat. Ale už na tom pracuji, bez toho to totiž live vůbec nejde. Prostě držet plán, ale to je již pro jiné vlákno.

to mira_k: Držím palce ať se ti daří vše co sis předsevzal dodržovat. To s tím jedním obchodem na den bych mohl taktéž vyzkoušet.

Jirka

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Používám targety asi půl roku, a dost mi to pomohlo. Měl jsem přesně ten problém, že kolikrát po dobrém "zářezu" přšlo pár ztrátových obchodů a den skončil nulou nebo ztrátou. Zkusil jsem nastavení target 500 usd/den a sl rovněž 500 usd/den (trh TF). Výsledky se opravdu razantně zlepšily a co je hlavní, cítím se ve věší pohodě, protože vím, že po dosažení targetu už mi ty zisky ten den nikdo nevezme. Kolikrát končím v 16 hodin po jedom vydařeném obchodu, takové dny mám nejraději. Zbytek obchodní seance pak jen sedím a pozoruju graf a většinou bych opravdu ten den skončil o dost hůře kdybych obchodoval dál. Mě osobně to obrovsky pomohlo, super článek (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji, za výborný článek... mimochodem myslím, že na základě tohoto článku jsem nalezl svou největší chybu... Tj. dal jsem si příliš vysoký cíl... který jsem chtěl za každou cenu splnit... upravím a snížím cíle tak abych stabilizoval denní příjem... zkusím se vyhrabat ze své ztráty na svém demo účtu... a dám vědět jak to dopadlo. Ještě jednou díky za rady které tu dáváte nám začátečníkům

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Zdravím,

tak já v intraday denní cíle vůbec nedělám,myslím že je to příliš krátky interval na nějaký výsledek,který by měl nějakou hodnotu,spíše si myslím že to může člověka třeba po 2 ztrátových dnech,které nejsou vyjímkou zbytečně rozhodit,a třeba i pak znehodnotit případný výsledek za delší časový úsek.Pokud dosáhnu nějaký pěkný PT,tak někdy do obchodu už nevstupuju,ale pokud ano,a skončím na plném SL tak pak hned končím.Jinak pokud dostanu za den 2x plný SL,tak taky končím.

Já si tedy dělám statistiku účtu na týdenní a měsíční frekvenci.Můj cíl je jednoznačný a to skončit v plusové hodnotě,kolik to má být stanoveno nemám.Tak jak píše Tomáš,až je člověk dlouhodoběji v plusové hodnotě může teprve začít pracovat na různých změnách které by vedly k větším ziskům.

Základem je mít REALISTICKÉ CÍLE.

borax

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...