Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

TF-E mini Russel 2000 PA system

Gladiator028

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

pokud myslis 16:04 tak ano, tam jsem vstupoval short... reporty se vyhlasujou 16:00, a tam neoteviram obchody 15:58-16:02, jinak co se toho swingu tyce, mam to definovano tak, ze ho musi vykreslit indikator swing o sile 1, ale swing by mel byt slozen alespon 5ti tecek, to se stalo uz pred 16:00, pod tim "swingem" jsem mel vstupni prikaz...

Sdílet pomocí služby

zdravim te Taraka,

super prace, ze sem takhle davas svuj progres. Muzu se zeptat, jakym zpusobem znacis ty S/R urovne? Ciste diskrecne nebo sis nastavil nejaka mechanicka pravidla, jak tu myslim naznacoval Stranger? Ja po 3 mesicich live (no uz driv, ale urcil jsem si, ze ho budu obchodovat minimalne 3 mesice) zjistil, ze muj OS nema az takovou logiku, ma opozdene vstupy, malo obchodu atd. Tak chci ted vymyslet nejaky OS zalozeny na S/R urovnich.

Sdílet pomocí služby

to Braker: ahoj, kdyz jsem se predrokem pokousel obchodovat plan s diskrecnim znacenim S/R urovni (rozumnej "podle citu") totalne jsem vyhorel... to jakym smerem me nedavno nakopl stranger, tedy k mechanickemu planu na znaceni S/R urovni, se zda byt jako milovy krok vpred... zatim co donedavna jsem byl rad, kdyz jsem nasel nuanci, co mi vylepsila rocni vysledky o par procent, vypada to, ze s mechanicky zaznacenyma S/R urovnema se muzu posunout na dvojnasobek rocniho vydelku na kontrakt a to ani nemluvim o position sizingu a rozumnejsim risk managementu, ktery to vypada, budu moci aplikovat... zatim je brzo na to, abych rekl, ze vysledky jsou celkove urcite o 100% lepsi, ale muzu s klidem rict, ze vysledky jsou ZATIM na DOSUD otestovanych datech v nekolika variacich onoho noveho systemu lepsi o 100% :D (tu) (brano bez position sizingu a dosavadni vzorek pro asi sedm variaci systemu je neco malo pres 7 mesicu (100-230 obchodu, podle variace systemu)... nutno rict, ze vstupni mechanismus je "pouhe a hloupe" prorazeni swingu blizko nektere S/R urovne... takze ano, testuju ted mechaniske zakreslovani S/R urovni a ano, vypada to, ze v tom bude slusny edge :) muzu jen doporucit, ten prispevek od strangera je skvele voditko...

Sdílet pomocí služby

přikládám dnešní obchody live, screen s obchody nového systému verze 6 (kterou tady par dni prezentuju) a screeny verze 7, kde popisuju rozdíly + proc jsem se rozhodl otestovat dalsi verzi :) vsech 7 zkusebnich verzi noveho systemu je si dost podobnych a lisi se vicemene uz jen v konkretnim nastaveni... testovano zatim bylo nejakych 7 mesicu... jakmile dokoncim verzi 7, vyberu si verzi, ktera mi vyhovuje nejvic a pustim se do jejiho testu na dalsich dostupnych datech :) preju prijemny zbytek vecera a mate-li dotazy, pripominky, napady... budu rad :)

24401

24402

24403

Sdílet pomocí služby

Pekne obchody TARAKA, milo som prekvapeny ale nie sokovany lebo som vedel ze to dokazes pochopit. Clovek ktory ma chut takto hladat nove riesenia, vzdelavat sa a hlavne neutichajucu chut zlepsovat sa a nove myslienky testovat to musi proste dokazat.
Uprimne sa z toho tesim a daj vediet ked nasadis "novy" system do LIVE.

A ten 1 min TF neje predsa len rychly? Ja som kus zvyknuty na ten 3 min tf haldat vstupy, kedy som aj ja pracoval s 1 min tf. ale to bolo davnejsie a zdalo sa mi to moc rychle

Sdílet pomocí služby

to stranger: Tobe patri me velke diky :) to mechanicke zakreslovani S/R bylo neskutecne nakopnuti vpred :) 1 min tf jsem se S/R filtrem papertradoval vcera poprve, a nezdalo se mi to tak hrozne, jako kdyz jsem na 1 min hledal vstupy "vsude" :) ale je pravda, ze to, jestli se u toho budu citit v pohode, rozhodne az cas... nektere dny mohou byt podstatne rychlejsi a hektictejsi... jednoduse uvidim, kdyz mi to nebude vyhovovat, prepnu zpatky na 2 min tf, ten s timhle systemem taky vydelava slusne penize :)

hmm ted me napadla jeste jedna vec jak si lepe vizualizovat obchodni zony (mista pro vstupy) kolem S/R zon... obdelnik ktery pouzivam ke zvyrazneni S/R zon bych mohl jednoduse pouzit ke zvyrazneni zon pro vstupy do obchodu, tam na prvni pohled uvidim, jestli se dany swing vytvoril v obchodni zone nebo ne a nebudu muset dopocitavat tech 10 ticku :) to by mohlo usetrit par vterin pri rozhodovani a pomoct na 1 min tf v rychlejsich dnech... mno jdu vyuzi volna a dal testovat... jakmile rozjedu system live patrne to poznas i ze screenshotu :) (tu)

Sdílet pomocí služby

to Taraka: diky za odpoved, muze se jeste zeptat, co se ti teda z mechanickych pravidel pro urcovani S/R zon konkretne nejvic osvedcilo? Je to napr. pocet dotknuti, kombinujes to nejak se swingama nebo jeste neco jineho? Hodila by se mi inspirace, S/R jsem zatim zakresloval jen "od oka", samozrejme i tak jsem vysledoval, ze je to jedna z mala veci v trzich, ktere opravdu funguji a tedy tam je nutno hledat edge. Nicmene nevim, jestli bych si byl jisty v live pouze diskrecnim zakreslovanim, tak ted prave uvazuju o nejakem mechanickem urcovani.

At se dari!
Braker

Sdílet pomocí služby

to braker: ano zalezi na konkretnim trhu a co z toho vysledujes... ale v podstate jsem vzal to, co psal stranger a trochu si to upravil pro TF a sve osobni potreby... tozn. pravidla by mohla vypadat nejak takto:

1. zvolim si vyssi timeframe, ve kterem budu zakreslovat (ja pouzivam jen 240 min)
2. beru v potaz jen ty nejcerstvejsi S/R urovne v danych oblastech, ty stare mazu nebo podle novych upravim
3. beru v potaz jen ty S/R, ktere trh odmitne zdola i zhora
4. beru v potaz jen ty, ktere mohu zakreslit s maximalnim rozsahem mezi vrchni a spodni hranou zony 2 body (na TF)
5. od nejblizsi platne S/R by mela byt zakreslovana S/R vzdalena aspon 4 body, pokud to "nejde" respektuju tu silnejsi uroven a druhou nezakresluju (tohle vnimam jako velmi dulezite pravidlo, jinac bych ja osobne mel S/R urovne uplne vsude :D)
6. pokud v dane oblasti neni zadna aktualni S/R, pouzivam ty casove nejblizsi, pokud tam zadna neni, proste v tech mistech neobchoduju, dokud mi trh nejakou neukaze...

samozrejme najdes-li nejaka dalsi uzitecna pravidla nebo shledas-li nejake zbytecnym, pridavej vyrazuj, jak srdce zada :) jen by to asi melo mit trochu hlavu a patu :)

"Úspěch je jít od prohry k prohře a neztrácet nadšení." W. Churchill (tu)

Sdílet pomocí služby

Nemyslim si ze SR urovne sa daju zakreslovat nejak mechanicky. predsa len, to nieje indikator ktory na zaklade +*x-% vypocita nejake hodnoty a ked na tych hodnotach sa trh nachadza tak vstupim/vystupim a podobne...
SR urovne vzdy budu o diskrecnom zaznacovani, staci si vziat situaciu kedy je blizko seba viacere SR urovne ktore napriklad siahaju par dni do historii.
Nastastie sa da tento zvyk alebo talent vypestovat.

Mozno to niekomu pomoze, tu je moja definicia zaznacovania SR urovni. (okrem toho je to ale vsetko diskrecne)

[bold] Na 60 MIN TF zaznacujem silne SR urovne a FLIP urovne ktore su najblizsie k aktualnej cene (Ak je TF 60 min prilis malicky mozeme zvecsit TF na 120 / 240 mi a viac - a to najme pri velmi historickych SR urovniach alebo pri range ktory sa taha uz dlhsiu dobu)

Zaznacuje sa tak ako keby som prechadzal trh od najnovsieho datumu dozadu s tym ze kazdy swing si zaznacim (v ramci pravidiel WEDGE - swing. Pokracujem az kym nemam jasne suvyslu SR uroven. Idealne je ked je uder na SR uroven z hora aj z dola.

Pred zacatim obchodovania si pripravim SR urovne od ktorych mozem ocakavat nejaku akciu, na nejakych logickych miestach.
Vykonava sa na vyssich TF 60 prevazne. (moze aj 240min.)

SR uroven vznika 2x udermi na "rovnaku" cenu.
Cim je uderov viac tym je SR uroven silnejsia[/bold]

TAKTO DEFINUJEM JA SR UROVNE, SAMOZREJME MAM K TOMU AJ NEJAKE NACRTNE OBRAZKY A SAMOZREJME SOM NEDEFINOVAL PRAVIDLO WEDGE-SWING co spominam hore, to si nechavam pre seba :)

Sdílet pomocí služby

to stranger: samozrejme plne automaticky je clovek nikdy nezakresli, vzdycky tak nejak jede i trochu podle citu, aktualniho zobrazeni atd... ale dat si nejaka pravidla je skvele voditko :) sam mas nejaka pravidla WEDGE -swing, dle kterych postupujes pri zakreslovani urovni :) no, ma pravidla nejsou dokonala, ale vnimam je jako zacatek, nejsou zcela mechanicka a davaji mi v nekterych otazkach vice moznosti, jinde me drzi prisne zkratka... bez nich bych si ale nelajznul do toho po hlave vletet a testovat stovky obchodu a verit, ze to bude mit smysl :D :D kazdopadne diky za prispevek a dalsi inspiraci, zas je mi o neco jasnejsi, jak jsi to myslel, teda aspon doufam... pravidla pro zakreslovani si zas upravim a jakmile zitra dotestuju zakladni sadu dat pro verzi 7, zacnu verzi 8... doufam, ze pak uz neco vyberu a konecne se dostanu k out of sample datum :D

Sdílet pomocí služby

to stranger: jeste nez si zitra pravidla pro zakreslovani zas upravim, shledavas nektere nebo vice z nize zminenych pravidel nesmyslnym, k nicemu nebo pramalo uzitecnym? Pokud jo, proc prosim? Jsem zvidavy clovek a rad si vyslechnu dalsi nazory :)

1. zvolim si vyssi timeframe, ve kterem budu zakreslovat (ja pouzivam jen 240 min)
2. beru v potaz jen ty nejcerstvejsi S/R urovne v danych oblastech, ty stare mazu nebo podle novych upravim
3. beru v potaz jen ty S/R, ktere trh odmitne zdola i zhora
4. beru v potaz jen ty, ktere mohu zakreslit s maximalnim rozsahem mezi vrchni a spodni hranou zony 2 body (na TF)
5. od nejblizsi platne S/R by mela byt zakreslovana S/R vzdalena aspon 4 body, pokud to "nejde" respektuju tu silnejsi uroven a druhou nezakresluju (tohle vnimam jako velmi dulezite pravidlo, jinac bych ja osobne mel S/R urovne uplne vsude :D)
6. pokud v dane oblasti neni zadna aktualni S/R, pouzivam ty casove nejblizsi, pokud tam zadna neni, proste v tech mistech neobchoduju, dokud mi trh nejakou neukaze...

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...