Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Konec krize, nebo větší opatrnost?


Doporučené příspěvky

  • Odpovědí 65
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

V roce 2012 sice nebude konec světa, ale s největší pravděpodobností ( odhaduji tak 90%) se zhroutí Americká ekonomika. Krize již neskončí. Skončit nemůže. USA má takový veřejný dluh, že již není cesty zpět. A spolu s ní stáhne do pekel i mnoho dalších. Toto je jen další z mnohých her elit, a rozhodně lze souhlasit, že jde o naivní optimismus a zároveň opětovné vrhnutí do nesmyslného ukájení materiálních potřeb, hlavně, aby se poslušné ovečky nic nedozvěděly.

Bůh a námi a Čínou, aneb jak si převést veškerý svůj majetek na Čínský Jüan :-)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Děkuji Tomášovi za toto téma.Je zajisté jasné,že nejde předpovídat chování trhů s přílišnou úspěšností,i když se o to snaží skoro každý a proto se v každé chvíli můžeme setkat s názory,od těch pesimistických,až po ty nejvíce optimistické,takže vždy musí některá předpověď vyjít.Nemám rád ekonomické teorie,protože ty jsou vždy založeny pouze na číslech a určitých předpokladech,které politici nejsou schopni nikdy dodržet.

Jedinou teorii zaměřenou na kapitálové trhy,kterou uznávám,je Dowova teorie.Proč?Protože ona jediná zkoumá trhy v závislosti na ekonomických cyklech z pohledu nejdůležitější stránky obchodování a tou je psychologie.Jestliže čísla selžou a politici je nehodlají vnímat,protože pro ně jsou nejdůležitější koryta,která si mohou udržet pouze tehdy,pokud budou udržovat voliče ve spotřební náladě i přes zadlužování budoucnosti,pak psychologie je neměnná a funguje vždy.

I když zde Tomáš napsal,že se nezajímá o akciové trhy,je dobré pochopit ekonomické cykly,které mají přímý vliv i na akciové a samozřejmě i komoditní trhy.Vše je se vším spojeno neviditelnou nití a proto je dobré pochopit celý problém v širších souvislostech.K tomu by nám měla i pomoci Dowova teorie a proto prosím Tomáše,jestli by nemohl do budoucna toto téma zpracovat.Já si myslím,že by na tento jeho poslední článek tato teorie dobře navazovala.Možná,že by jsme se hodně divili,jak psychologické pochody davu dokáží oznamovat důležité změny trendu,které dokáže následně využít každý,ať obchoduje jakýkoliv investiční instrument.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

To all

Čo je to kríza? Je to dôsledok frašky, ktorú na nás hrá FED už takmer 96 rokov. Skrz II. a I. svetovej vojny porazeným štátom USA nanútili ich dlhopisy. Nemecko a Japonsko a iné štáty majú skrz Marshallovho plánu emitovanú svoju menu na USD dlhopisoch-papieroch. Nemci a Japonci - špičkové technologické a priemyselné veľmoci vyrábajú svoje produkty za USD. USA ich zase tlačí do celého sveta. USA majú reálne HDP - výrobky-služby cca 18% ale spotrebovávajú cca 40% svetového HDP. Ten rozdiel financujú zo svojej super tlačiarne - FED. Samozrejme na svete sú tony USD. Ktoré spaľujú pri týchto krízach. Kríza v 80-tich rokoch z jedného dňa na druhý zmizlo 1,5 bil USD. Rusí za svoju ropu dostávajú USD, ktoré sú uložené na horšie časy v USA. Samozrejme tieto USD oni nikdy nezúžitkujú.

Američania a tí ktorí stoja za FED dobre vedia, že toto donekonečna ísť nemôže. Už len teraz sa dlh USA pohybuje na úrovni cca 10 bil USD. Stačí zdvihnúť úroky na dostatočnú vysokú úroveň a je po USA. Už teraz platia v USA zákony podobné tým, ktoré platili v Nemecku pred 1940. Jeden veľký mysliteľ raz povedal." Skrz úrokov z úroku sa neustavične presúva bohatstvo k bohatším ľuďom od chudobnejších. A preto ľudia ak budú mať štastie budú žiť v oligarchiách v horšom prípade vo fašistickom režime."

Treba sa zameriť na Rusko, Indiu, Čínu a na pacifik.

A ešte niečo vyše 70% úspor Európy je v USD a v USA. Ak padne dolár strhne to aj Európu. Takže ja osobne sa na USD a na EUR zvysoka kašlem.

nickirout

možno radikálny príspevok ale je to môj názor, ktorého sa budem držať. Vždy som sa ho držal a preto som ešte stále trader.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Obchoduji zacatky burzi a to od 15.31 do cca 16.3o. V teto dobe je vzdy alespon nejaky pohyb. Obchoduji do smeru trendu. To jestli je nebo neni krize je me uprime jedno, trh bude vzdy long neno short. Vezmu 2obchody a kocim. Ano trhy jsou po 16 hodine posledni dobou line, ale take to tu neni po prvni.

Take si myslim ze zamestnavat nasi mysl otazkami roku 2012 atd. neni moc dobre a zbytecne to buduje v nasich myslich negativni myslenky. Mam znameho ktery s vedatorskym usmevem tvrdi ze v zari 2009 se stane neco co do zakladu zmeni financni trhy na celem svete a ze je to vse rizeno malou skupinkou nekolika vyvolenych - jsou to zarucene informace od strycka ze Svycarska ktery pracuje v bance. Vubec to nekomentuji a snazim se radeji obratit diskuzi k fotbalu, kteremu alespon rozumi.

focus

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Samozřejmě, že nesmíme propadat negativním myšlenkám. Proto buďme moudří.

Jen bych teď velmi doporučoval všem, aby finanční prostředky proměnili za skutečné statky (domy, auta, potraviny atd.) jelikož inflace může z těžce vydřených dolárků udělat během týdne jen méněcenné topivo. A to není negativismus, nýbrž holý fakt, a holá skutečnost, která již v minulém století nastala. Divili se stejně, jako se budeme divit teď.

A pokud mít peníze, tak ve stabilních měnách, nikoliv Euro, nebo Dolar. Ideální mi přijde Rubl, Indická Rupie a Čínský Jüan. Dokonce bych považoval za nebezpečné mít peníze v bankách, jenž jsou citlivě napojeny na USA a Německo.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Nakoupení zlata taky nemusí být špatnou investicí, pokud někdo nezavede jako v USA od 30. do snad počátku 70. let zákaz nákupu investičního zlata pro osobní potřebu. Jinak pro někoho může být ještě zajímavý švýcarský frank. Hlavně si myslím, že teď by se člověk měl hlavně zaměřit na vlastní trading.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Mam uplne stejny pocit z trhu jak psal Tomas, kazdy den si rikam kam ty trhy furt lezou co je a porad na nove high. Je to dost divne zvlast pri intradennim chce to byt opravdu opatrny a drzet se zpatky. Napr muj system udela za mesic cca 15 obchodu ale ted za posledni mesic mam asi 7 z toho 5 SL no nic moc chce to trpelivost a cekat az prijdou lepsi dny. Hlavne se nestat tou "obeti" chopu a nesrolovat ucet.

Link to comment
Sdílet pomocí služby


Pravdivy clanek (tu)

Myslim ze naprosto spickove to popsal Elder, kdyz rekl " pokud spadnete ze schodu,tak i trochu potluceni se dokazete postavit na nohy. Kdyz ovsem spadnete ze tretiho patra na hubu (to nerekl Elder :) ) a nahodou to prezijete,na nohou tak rychle nebudete.
Chamtivost a stupidita jsou hlavni hraci na trhu tyto dny, stejna chamtivost a stupidita, ktera odstartovala tuhle krizi, je to opravdu takhle jednoduchy. Lidi jsou nepoucitelni, a protoze jsou hnani svymi instinkty a emocemi, nikdy se z toho nepouci, brzy zapomenou a dalsi krize a bubliny uderi znovu a tvrde.

Nikoho nezajima, kdo co zpusobuje svym obchodovanim at uz na burze nebo jinym podnikanim, dokud vydelavame penize. Ani tradery na tomto serveru nezajima jestli je krize nebo nebo, hlavne jak a kde na tom muzu vydelat. To neni problem, kdyz obchodujeme pro par stovek ci tisicovek $$$. Kdyz to takhle ale delaji lide s ucty o velikosti rozpoctu CR, tak to uz problem je.

Koho by zajimalo, tady je celkem rekl bych velice hezky zpracovany cely prubeh krize, jeji pocatek, priciny, prubeh a dusledky. www.cnbc.com/id/31187744/ . I komentare, prestoze jsou to lide, kteri se vetsinou sami velmi radi poslouchaji, jsou kupodivu celkem racionalni a strizlive.

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Otázka současných trhů je na poměrně rozlehlé - spíše filozofické téma . Sám se otázkou co nás asi čeká v nejbližší budoucnosti zaobírám několik let. Zkusím sem hodit aspoň několik stručných myšlenek, ke kterým jsem dospěl:
1. Začnu trochu zeširoka a sice demokracií - může vést k dlouhodobé prosperitě nahánění voličské většiny populistickými sliby ať už z úst tzv. levice nebo z úst tzv. pravice (ani jedna polovina politického spektra si v tomto nemá co vyčítat)? Kostolány to spolu s inflací označuje za daň demokracie.
2. Můžeme očekávat na stará kolena důchod od státu, který se neustále zadlužuje (i v době konjunktury) a na změnu demografického vývoje odmítá reagovat, aby si nerozházel voličský dav do dalších voleb? Já se snažím zabezpečit tak, abych toto nemusel řešit (jednu z cest vidím i zde na serveru).
3. Věřím, že tak jako platí zákon zachování energie, platí i v ekonomice zákon zachování vnitřní hodnoty ...hodnotná věc - (např. dům) musí pořád stát stejný ekvivalent vyjádřený třeba v hodinách lidské práce (neřeším extrémy jako je třeba lokalita - dům na Václaváku anebo uprostřed romské osady na východním Slovensku). Jednotka lidské práce je od určité doby poměřována potištěnými papírky, kterým říkáme peníze. Jako důsledek prvních dvou bodů dochází k znehodnocování těchto papírků (inflace), ale dům se staví pořád stejně dlouho (nebereme-li v potaz měnící se technologie) - tedy jeho hodnota zůstává pořád stejná. V reálu se to projevuje vyšší mzdou a vyšší cenou hodnotných věcí.
No ale co dělat s neustále vyššími rozpočty (vyššími dluhy) aniž by adekvátně rostla produktivita? Tak jako se hromaděná energie vybije bleskem, myslím že i ekonomické důsledky si s jasnou nerovnováhou nějak poradí. A jediný způsob, který mne napadá je zrychlující se inflace - neboť na ní je současné chování obyvatelstva (nejen vládnoucích elit) naprogramováno : jen blázen by šetřil znehodnocující se peníze, když je přece logické půjčit si milion (užít si jeho hodnotu) a pak díky inflaci sice vrátit více potištěných papírků, ale v hodnotě třeba jen 900.000,- (a to i s úroky). A čím vyšší inflace, tím menší hodnotu budu vracet. Anebo je pravděpodobné, že se vláda začne chovat nelogicky a přestane si užívat rozkoše z přerozdělování miliard (nejen těch ukradených na daních ale i vypůjčených), utáhne opasky a začne dluhy splácet, aby je pak na další období dav nezvolil a přehazovat miliardy začli ti druzí?
4. Současná finanční krize začala v bankovním sektoru (peníze jsou krví podnikání, takže pokud přestanou proudit, efekt na prosperitu je zdrcující). Zajímavé , že banky dostaly biliony z veřejných rozpočtů, ale v průmyslu se to neprojevilo (úroky a dostupnost peněz je spíše horší než před krizí). Banky vykazují nadočekávání lepší výsledky (že by inkasované podpory zahrnuly do svých bilancí a nezměnily metodiku hodnocení? Průmysl spíše stagnuje (a to je lichotivé hodnocení). že by něco shnilého v království Dánském? Také mám spíše dojem , že se slaví, dokud se Titanic nepotopí.
5. A naposled si jen vyliju srdce nad osvíceným vedením státu. Potřebujeme padáky - nevadí že nefungujou. Koupíme 100stíhaček, anebo si raději 20 pronajmeme. Potřebujeme 200transportérů, tak jich koupíme 80. Bude podzim a bude chřipka (prý od prasat), koupíme vakcíny které se vyvíjí půl roku a od prvního výskytu uplynulo jen čtvrt. Že nejsou klinicky odzkoušené, však než chřipka udeří tak budou.A ta "katastrofální" úmrtnost oproti běžné chřipce - i chodců na přechodu umírá více. Zdravotní guru ví, že to bude pandemie, škoda že nám neřekl kam půjdou trhy. Bude hrůzostrašný deficit rozpočtu 150mld! No nic se neděje, vlastně bude 230mld. A ejhle ministři na posledním zasedání přišli s požadavky na dalších nezbytných 80mld, jinak chod státu nezabezpečí :)
Tak jen přeji všem traderům ať se u našich pohlavárů nenechají inspirovat: začíná long? tak prodám 5 kontraktů, anebo raději deset , anebo žebysme si půjčili na nějaké akcie? :)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

Pánové, moc neprognózujte rok 2012 a dál nebo si to někdo zapíše a za půl roku se vám tu bude smát ;-) "Analytici" a "ekonomové" pouze prodávají své rady - takové, co chtějí kupující slyšet. Nikdo neví, co bude a kdyby to věděl, tak to určitě nevytroubí do světa. Radši se soustřeďme na současnost a pojďme se přizpůsobit situaci na trzích (jak píše Tomáš). No a spoléhat se na Rubl? Good luck (tu)

Link to comment
Sdílet pomocí služby

to nickirout: tak lepsi vtip som nepocul...., v produkcii a tecchnologiach nebude mat nikto nikdy na usa a nemecko!
tomu neverim, ze rusko niekedy predbehne usa alebo nemecko, to je proste v mentalite... ani stredna europa V4 nedobehne nemecko ani keby nam isli oproti, nemec maka v 2-3 pracach, slovak by uz odpadol... ver tomu, preto nebudeme mat nikdy na nich, sme proti nim lenivi...

Link to comment
Sdílet pomocí služby

zdravim,
diky za clanek na toto tema. zrovna nedavno jsem premyslel o mozne akumulaci hodnot, muj zebricek je nasledujici:

1-investice do sebe, nejaka cinnost, vzdelani, zazitky, rozvoj sebe
(nejlepe akumulovano, muze prinaset jen uzitek a dalsi zisky)

2-puda, zlato, stribro, dalsi fyzicke vlastnictvi
(dobra akumulace pokud panuje nejaky rad-poradek-system, dobra ochrana pred inflaci a jinymi problemy,
ovsem chaba likvidita, je nutne mit i dostatek penez)

3-penize
(skvela likvidita, moznost rychle je pouzit, zde je otazka i dostupnosti, neni spatne mit neco pri ruce kdyby banka mela zavreno:) PS: ale checkovat muj slamnik chodit nemusite jo, uz mi nic nezbylo, nalejvam vse do bodu 1:)

musim doporucit poohlednout se zde v diskusi po odkazu na Gustave Le Bon - Psychologie davu, hned mate neco uzitecneho do bodu 1:) verim, ze znalost tohoto muze pomoci prestat pripadne "horsi casy"

a nakonec souhlas - dneska je tak nadherne, voda na povel tece, jidla a piti dost, uzivejme si, je to parada, a zadny strachy! nevim co bude zitra, takze kaslu na 2012:)

Link to comment
Sdílet pomocí služby


×
×
  • Vytvořit...