Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

to Fogos

Dobrá, začal jsem na YM, pak jsem zmoudřel a uvědomil si že je pro mě příliš riskantní mít 70-80 USD SL (který je navíc celkem malý na YM, dle mého názoru) a nyní obchoduji NQ, kde mi vystačí 40 USD SL a tudíž riskuji méně než 1% účtu/kontrakt a jsem spokojený.
Jedu live rok, pořád se učím nedělat nesmysly a celkem to začíná jít tak, jak si představuji. (tu)

• Odpovědí 831
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

• 3 týdny později...
Odesláno

zdravim kolegovia...
tak ja sa budem asi opakovat, diskusiu som necital, nech som neni ovplyvneny, a navyse kazdy sme iny, na kazdeho platia ine zasady. pisem sem hned po skonceni mojho prveho obchodu na burze v mojom zivote a vyzeralo to nasledovne:
drzal som sa taktiky ako kliest. v paperi som dostaval pekne na drzku tym, ze som nedodrziaval taktiku. cize na ostro zacinam spamatany, ruzove okuliare su prec, nadeje na rychle zbohatnutie su prec a snahy cokolvek robit mimo taktiku - "lebo vsak trh spravi co ja chcem" - su prec. obchodujem na fixny PT 200 usd, ktore som si statisticky vyhodnotil a takyto profit mi da rovnaku uspesnost ako patterny - takze ide to ruka v ruke. SL je 100 usd, teda robim s RRR 2,0 (prakticky je to o malicko menej, lebo sa odrataju komisie). cokolvek spravi dalej burza ma nezaujima a po dennom limite 100 usd koncim. Takto viem profitovat aj v chopoch. moje heslo je "konzistentne zarabat" (cca 1500-2500 usd mesacne)a vacsinou obchodujem velmi kratko. Rovnako to ma za nasledok maly pocet obchodov mesacne.
A ako prebiehal moj prvy obchod? absolutne to so mnou nemavalo, neklepal som sa, netriasli sa mi ruky a zobral som to uplne triezvo. kazdemu odporucam dlho paperovat a riadne nabuchat konto, nech mate risk tak 2-3% aby ste to psychicky uniesli.
Pevne si zelam, aby tieto snahy ktore som mal dlhodobo v tomto biznise, aby sa zurocili a nech je stale tolkto dobrych obchodov a hlavne nech sa plni moje motto. zacinajucim traderom rovnako zelam nech vydrzia, nech nemaju vidiny velkych ziskov a nech sa nedaju odradit neprajnikmi... tradingu zdar :D

Odesláno

marko99999

sam uvidite co s Vami udela live trading po cca 100 obchodech - jeden obchod skutecne nic neznamena. Ale podle toho co pisete vypada ze jste se pripravil svedomite. Hlavne pozor na serii treba 3-4 ztrat po sobe .... to uz byva narocnejsi na dodrzeni OP. Taktez pozor na profity .... jsou stejne nebezpecne jako ztraty a celkem rychle si podvedomi zvykne na jednoduchost vydelavani penez na burze. Vse je skutecne o konzistenci, dodrzeni OP a duvere v backtesty.

mejte se Focus

Odesláno

Od vcera som v klube aj ja. Co sa tyka psychickeho stavu - pred obchodom som bol celkom kludny. Po vstupe som zacal byt mierne rozruseny a tlacil som sviecky po obrazovke ocami kam som chcel aby isli. Obchod skoncil tuknutim do SL, samozrejme ze sa potom rozbehol do spravneho smeru a do SL len tukol. Napriek tomu som sa potom necitil frustrovany ani deprimovany a ani som sa nesnazil dohnat stratu. Ale ani som to nezavrel. Keby prisiel dalsi signal tak by som ho zobral. Bud som viac psychicky odolny :D alebo vnimam 150USD ako bezvyznamnu stratu. Uvidime ako to bude vyzerat s mojou psychikou pri vacsich stratach/ziskoch.

Moj prvy obchod: vstup - dodrzanie OP 85%, vystup na pevnom SL.

Vsetkym dalsim zacinajucim ale aj skusenym traderom prajem pevne nervy, volu a vela trpezlivost! (tu)

• 4 týdny později...
Odesláno

Ahoj,

chápu, že pro zkušené live tradery je toto vlákno nuda, ale když člověk na svůj první live obchod teprve čeká, těší se nadšeně na každý další příspěvek - tedy alespoň v mém případě to tak bylo. Sám jsem si před téměř dvěma lety říkal, kdy asi sem budu moct napsat i já, takže nyní píšu ;).

Zakládání účtu se táhlo šíleně dlouho. Než jsem se prokousal správným vyplněním registrace se vším všudy, odesláním peněz mimobankovní cestou do USA, pronajmutím licence na NinjaTrader (a hlavně věcmi k tomu potřebnými), přičemž se mi stavěly do cesty čekané i úplně nečekané problémy, trvalo to skoro měsíc. Naštěstí to byl ale měsíc, ve kterém se trh pro mé záměry tak špatně hýbal, že mi v papertradingu dovolil za celou dobu jen 3 obchody (oproti průměru 4/týden) - dokonce všechny ztrátové. Pro přechod na live ne zrovna nejlepší situace, ale v backtestu takovéto období trvalo vždy max. týden, nemá tedy cenu vynechávat nějaké validní signály.

A teď už k tomu prvnímu obchodu. Odehrál se včera. I když to z předchozího vývoje vypadalo, že se trh z té několikatýdenní letargie vyhrabává a já tedy vykreslený pattern vzal, opak byl pravdou a výsledek: MFE 0 ticků, čili plný SL.

Obchod byl podle plánu, takže se samozřejmě nic neděje. Z čeho mám ale radost je, že pocity při obchodu byly na 95 % totožné s pocity při obchodech na simulovaném účtu. Ale nějaké ty emoce asi přijdou teprve časem...

Ostatním přeju hodně sil ve vytrvání a zejména hodně vůle k poctivosti a neklamání sebe sama!

Odesláno

Štěpáne,

jak už tady bylo mnohokrát napsáno, jeden obchod vůbec nic neznamená. Hlavní je pořád obchodovat podle pravidel. Což začne být hodně obtížné, když člověk spadne do prvního většího drawdownu. Když děláš ziskové obchody mimo plán, tak to nikoho nebolí, ale když pak přijdou ztrátové mimo plán, tak to bolí dvojnásob. Takže po každém dni porovnávej živé obchodování proti backtestu a když se začnou výsledky rozjíždět, tak klidně přestaň dokud nepřijdeš na příčinu a způsob jejího odstranění. Na začátku vůbec nesleduj peníze, ale pouze dodržení pravidel.

Tak hodně zdaru a hlavně disciplíny.

Láďa

Odesláno

Zdravim vsechny tradery,
i ja se musim prihlasit do klubu tech, kteri maji svuj prvni zivy obchod za sebou. Nejsem v tom nastesti sam a protoze obchodujeme s kamaradem na spolecnem uctu je to asi z te psychicke stranky o hodne jednodussi. Svuj 1. zivy obchod jsme uskutecnili 10.7.09. Exekuce vstupu se nam podarila na 100% a jiz po chvilce jsme byli asi 140 dolaru v plusu. Pak se trh otocil trochu proti nam a nekolik svicek jsme mirne ztraceli. Pote, co trh zacal jit opet nasim smerem jsme to nevydrzeli a SL jsme posunuli pod takovou mensi S/R uroven. Behem nekolika minut jsme byli venku se ziskem 50 dolaru. Zadne zvlastni emoce se nekonaly, ale preci jen je to trochu jinaci nez simulovane obchodovani. Musim rict, ze nas to docela zklidnilo a trpelive jsme cekali vic nez 2 hodiny na signal. Hned po uspesnem zacatku jsme si rekli, ze se mrknrme, jak nam tech pade na uctu pribylo. Kdyz jsme ucet otevreli, nasledovala pomerne studena sprcha, mistu zisku 50 dolaru tam stalo, ze jsme 140 ztratili. Nechapali jsme jak jsme mohli ztratit, kdyz jsme jasne vydelali padesat. Pak nas napadlo, ze by to mohla byt nejaka zaloha a z uctu jsme se odhlasili a po chvili jsme tam mrkli znova. Ted uz tam tech padesat bylo pripsano a my meli radost, ze nas prvni obchod byl zakoncen ziskem. Druhy den rano, po oslave prvniho obchodu, jsme se na ucet podivali znovu a byl tam zisk 46 dolaru, ty ctyri dolary ktere chybely byla odectena komise. Dalsi zivy obchod jsme udelali vcera a ten jsme zakoncili ziskem 106 dolaru po udecteni komise. Ovsem, kdyz jsme se na ucet podivali hned po ukonceni obchdu, byla tam zase jina castka nez tam mela byt, tentokrat ovsem vyssi, myslim, ze plus 260 dolaru. Nevi nahodou nekdo ze zkusenych obchodniku co tyto rozdily zpusobuje?
Diky za odpoved.

Petr

• 3 týdny později...
Odesláno

tak po dnesku mam za sebou aj ja svoj prvy live den. Citil som sa pripraveny po dvoch rokoch studia, ale od rana som zacal pocitovat akusi vnutornu nervozitu, zacal som pocitovat, ze to bude ine ako sim ale bol som odhodlany to prekonat. kratko po 15:50 som dostal short signal na ES. Ked nad tym teraz uvazujem, nepacilo sa mi to, ze trh uz z velkej casti isiel dole(vyberanie stopiek) a ocakaval som kazdu chvilu rast a utok na tisicku. Bolo to, ale podla planu a ja som sa rozhodol, ze minimalne prvy mesiac sa zameriam na jeho co najpresnejsiu exekuciu a taketo subjektivne hodnotenia trhu zapojim mozno neskor. kazdopadne moj prvy obchod skoncil stratou -275 dolarov avsak uplne podla planu. Bol som zvedavy ake emocie budu so mnou lomcovat a bol som prekvapeny, ze som to zvladal celkom dobre. Bol som uplne pokojny, nechcel som ani posuvat SL ani nic podobne. proste som veril systemu a backtestu a takisto som tu tie zaciatocnicke chyby cital uz tisic krat. kratko po neuspesnom obchode prisiel dalsi obchod. PT som mal nastaveny na 999,25. Utok na tisicku zapocal, ale mal som obrovsku smolu podla mna, lebo trh dosiel presne po moj PT ale ostal mi nevyplneny prikaz. potom som sa rozhodol posunut PT na 999,00. nech to vezme aspon tam ale trh sa uz obracal naspet a nemal silu dojst k mojmu profitu. trosku zaskoceny som nevedel co mam robit, ale rozhodol som sa vytrvat v obchode a cakal som ze sa to vrati spet. Bola to zaujmava skusenost, kedze trh sa obratil az do takej miery ze som bol -150 v strate ale moj SL to zvladal a ja som stale veril, ze sa to este otoci. V tomto trade som uz par krat mal nutkanie aj posuvat SL aj vyskocit skor z trhu, ale vzdy som potom sam seba presvedcil, ze to nieje spravne ze presne vtedy by sa to pohlo mojim smerom ked by som vystupil. v obchode som zotrval sa mi zda cez tri hodiny. to uz som stracal pomaly trpezlivost, hlavne ked som pomyslel, ze stacilo aby moj pt bol vyplneny a uz by som v trhu nebol. problemy potom nastali okolo urovne 998,00, ktoru trh nevedel nijako prekonat a ked hej tak maaximalne o dva ticky a hned sa vracal spet. zacal som sa obavat, ze tu uroven uz neprerazia a tak som nakoniec po tak dlhom cae zavrel za 998,00 a vzal 112,50 dolarovy profit namiesto 175. Z toho druheho obchodu som bol trosku sklamany a aj vycerpany ale hodnotim pozitivne aspon to, ze som sa tak dlho drzal a nevystupoval po kazdom naznaku obratu ale ze som vydrzal korekcie. samozrejme neskor trh vystupil nad moj PT takze z toho mohol by plny target, bohuzial nestalo sa. podla planu dnes malo byt pohodlnych -100, nakoniec z toho je -162,50 za dve obchody. Je to naozaj trochu ine live ako sim, ale verim, ze sa da nato casom zvyknut a budem na sebe pracovat.

Odesláno

Neznám váš obchodní plán, ale vidím, že riskujete na jeden obchod 5,5 b. Což je celkem dost. Váš profit musí být min. 10 b, jinak vás trh časem dostane na kolena. Tak velký profit je prakticky nereálný. Srpen , doba dovolených, s velkými profity raději nepočítejte. Otestujte si srpen lonského roku at vidíte jak by to bylo.

Odesláno

mam negativne RRR, ale za cenu velkeho poctu winnerov. Moneymanagement mam nastaveny tak, ze neobchodujem na kazdodennej baze. jediny mesiac, ked sa systemu nedari je jul. August 2008 dopadol v backteste nasledovne: 10 obchodov, 8 vitaznych, 2 straty. uspesnost 80 percent a zisk takmer 1000 dolarov. system je mechanicky takze vacsi profit od neho ani necakam. na zaciatok mi to staci hlavne ze to pojde. je to trosku upraveny system zo stranky daytradetowin.com kde takisto pouzivaju negativne RRR.

Odesláno

komin:

jestli muzu poradit zastavte obchodovani uz nyni. Z Vaseho prispevku je videt ze nemate ujasneno co budete na trhu delat a nechavate prostor pro uvahy typu -

"trosku zaskoceny som nevedel co mam robit"
"V tomto trade som uz par krat mal nutkanie aj posuvat SL ale vzdy som potom sam seba presvedcil, ze to nieje spravne"

pokud si kladete tyto otazky v prubehu live tradingu tak myslim ze odevzdate penize tem, kteri si je nekladou ......

Vas SL 275 pro ES / predpokladam ze nejedete na 1H grafech/ je pro zacatecnika opravdu vysoky - myslim ze jej umistujete do log. zon nad/pod swing. Takto umisteny SL jiste funguje, ale profici k nemu vetsinou trh nikdy nepusti ...

Zkuste si udelat jednoduchou tabulku kde budete zapisovat 3 veci.

1/ Co na trhu umim
2/ Co neumim - nezvladam
3/ Jaky je muj ukol na tento den/tyden/mesic - na co se chci zamerit - /ja pouzivam tydny/

Budte k sobe uprimny a pokuste se denne hlavne bod 2 vyplnovat. Zacnete planovat napravu uz na pristi tyden a neplanujte vse naraz ale max. 2 ukoly na tyden. Vzdy to co zvladnete presunte do bodu 1.

Ale pro zacatek upravte OS tak aby jste obchodoval mechanicky na 100%.

mejte se focus

• Vytvořit...