Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

PetrJansky mna by docela aj zaujimalo ako su urobil ze si schoval v grafoch indikatory ktore mas zobrazene, myslim ten text na lavo hore.
A tiez by ma zaujimalo ze ako si urobil tie spravy co mas v grafe priamo z forexfactory.

dik

Odesláno

Tak ja dneska jeden obchod
vstup: 18:30 na cene 2359 LONG
dovod: cena sa dostala k SR urovni ktoru nemal silu prerazit. v tomto pripade divergence zlyhala ale kedze divergence neje prioritnym signalom tak som tento obchod zobral.
Vystup teraz na cene 2368,50 o 21:06
dovod: cena sa dostala na 50 % retracement. (vystup nebol tak celkom podla planu, ale dnes koncim)

PetrJansky super idem na to. dakujem pekne

Odesláno

Remarque: equity to samozřejmě vyhladí, já jsem to začal aplikovat hlavně kvůli tomu, abych se nebál vstoupit do obchodu. Nakonec to dopadlo tak, že jsem se přestal bát úplně a začal vstupovat mimo plán a impulzivně, takže návrat zpátky na začátek a opět kolečko - nastavení pravidel, porušení pravidel, mytí nádobí za trest ;-), nastavení pravidel atd.

Co se týká 2bR, tak jsem to nikdy blíže nezkoumal, jel jsem spíš klasicky podle DT/DB a vstupy na první růstové/poklesové úsečce.

Jinak myslím, že dneska se hodně ukázalo, jak je na tom kdo s dodržováním pravidel a psychikou. Pohled na grafy mi hodně připomíná dny, kdy jsem dokázal nadělat největší ztráty a nechal se strhnou k impulzivnímu obchodování.

NQ bez obchodu, na YM jsem zobchodoval divergenci po silné skalpovací úsečce v 16:06. Vstup na 12449, PT nedosažen a vystupoval jsem předčasně na 12434. Kvůli slabosti YM a NQ jsem vyloučil další případné long obchody a do short se nic podle mých pravidel nevyrýsovalo.

Skap

"Nezdoláváme trhy, ale sami sebe"

Odesláno

Skap:

Prosím tě, zajímalo by mě, jak řešíš vstupy když jsou trhy hodně volatilní? Pač vstoupit tak, aby se SL vešel pod/nad swing/low/high je dost obtížné a kolikrát téměř nemožné. Díky

Odesláno

echeck: buď přizpůsobím SL aktuální volatilitě, což je ta méně příjemná varianta, nebo lovím cenu limitem, tak abych se vešel do požadovaného SL. Spousta obchodů uteče, ale to je cena za menší SL a je potřeba se s tím smířit. Zrovna včerejší obchod na YM se dal realizovat limitem s rozumným SL. Close úsečky v 16:09 na 12447, SL 75 USD nad high skalpovací úsečky, nebo limit pokyn na 12449 (tato cena byla vyplněna na obou následujících úsečkách) přijatelnější SL 65 USD.

Odesláno

echeck o umiestnovani SL plati ze ho mas umiestnovat do logickej zony. Najlogickejsie umiestnenie SL je pod/nad swing/low/high a navyse ak je to podporene este nejakou SR urovnou ci trendovou ciarou. TO je to najlogickejsie umiestnenie. Jednak mas tak lepsiu kontrolu nad svojou poziciou cize riskom a druha vec ze mozes si uz dopredu podla ponukaneho RRR urcit ci vezmes tento obchod alebo nie. V tradingu v prvom rade ide o chranenie svojho kapitalu az potom zarabanie penazi. A chranit svoj kapital mozes tym ze logicky vstupis a este logickejsie budes mat umiestneny SL. S logicky umiestnenym SL zaroven mozes znizit riskovanu ciastku a tiez mozes uplne eliminovat stratu posunom na BE+1. Ak vstupis nelogicky a SL bude umiestneny nelogicky, potom mozes tiez posunut SL na Be+1 ale mnoho krat ta trth z toho vyhodi a pojde tvojim smerom. Ja pouzivam tento model a vychadza mi to perfektne Opat nacrt z mojhho OP (komiksu) jeden obrazok je za milion slov

18247

Odesláno

Dam sem aj ja vcerajsi obchod . Vcera to bol riadny trening discipliny. Na signal som cakal 2 hodiny . Uz som myslel ze ani nic nezobchodujem ale nakoniec som dostal signal a vzal ho. Vstup do short na prielom EMA100 a CCI pod 0 PT som mal 20b ale trh nemal silu takze close pred zatvorenim. ;)

18248

Odesláno

Moje dnešní obchodování: Trhy mi dnes seděly a nabídly velké množství příležitostí. 1. vstup (NQ) nebyl vydařený, vstoupil jsem trochu zbrkle a předčasně. 2. vstup (YM) už byl ok, ale pro změnu jsem vstoupil opožděně a SL nebyl tím pádem nastaven ideálně. Trhy mi dávali jasný signál down, tak jsem i přesto vstoupil. Výstup na PT. Vstup 12364, PT 12339, SL 12376 3. vstup (NQ) dobrý vstup, rozjelo se to do mého směru, ale poté se to zastavilo u EMA a nevykazovalo to sílu pokračovat, ikdyž ostatní trhy ve směru pokračovaly. Vystoupil jsem tedy předčasně. Nakonec by byl PT zasažen. Vstup 2370,25, PT 2364,25, SL 2372, Výstup: 2366,50

18255

Odesláno

Zdravim tradeři, je tady někdo kdo jede jenom samotny ZLR? Jsem z toho ted nějakej zmatenej, skoro žádnej signál pro vstup po novym roce. Přitom konec lonskyho roku byl super, je to normální že start do novýho roku je tak pomalej? Jedu live teprve chvíli tak se ptám. A ještě jaký máte timeframe pro ZLR? Díky za odpovědi

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...