Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, chlapi.
Rozhodně se nepasuji na znalce nebo zkušeného tradera, jsem totální začátečník. K tradingu jsem se dostal úplně náhodou někdy v polovině září loňského roku, ani jsem netušil že něco takového existuje a že je to reálné. Takže po 3 měsících čisté teorie jsem začal s backtesty, vybral jsem si právě NQ na základě informací o ceně a míře rizika. Striktně se držím systému FinWin, určitě se v něm dopouštím řady chyb a nepřesností, ale za leden až květen 2011 mi to vykázalo zisk cca 7.700,- $ po odečtení komisí a při jednom kontraktu. NQ se mi jeví jako zatraceně zajímavá záležitost. Grafy si posouvám o jednu úsečku, nikdy nevím jaká bude ta další, simuluju aspoň z části reál a snažím se filtrovat vstupy. Je tu mezi vámi někdo, kdo je v NQ live a skutečně profitabilní? Zajímavé jsou totiž "pohyby" mimo obchodní časy, vždy zhruba mezi 8:00 až 11:00. Obchodujete někdo tenhle čas a jaké bývá plnění? Já vím, spousta otázek, ale koncem jara nebo začátkem léta to chci rozjet live, tak dychtím po jakékoli informaci. Zatím se rozhlížím po nějakém brokerovi, ale to je taky docela džungle...
Díky za každou info a přeji strmou equity.
Martin.

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Martine, nevím sice jak dlouho jsi obchodoval live a jak velkou statistiku live obchodů máš, ale ta moje myšlenka byla mířena právě sem. Spočítat si prognózu v excelu na tři roky je fajn, ale ty skutečné výsledky máš v obchodním deníku a z těch potom vycházím při úvahách typu - ukončení dne nebo týdne po prvním ziskovém obchodu, neobchodovat v pátek atd. Padají z toho někdy velmi zajímavá čísla, proto to doporučuji k zamyšlení.

Úplně teď pominu stanovování cílů, které si stejně většina nováčků stanoví nepřiměřeně vysoké vzhledem ke své úrovni zkušeností, důležitá jsou čísla, která jsi schopen vytvářet. Padají tu názory, že pár set dolarů na kontrakt měsíčně je málo, nízký cíl atd. , ale zkus si z těch čísel vytvořit equity za první rok a myslím, že by ti ji spousta nováčků v live tradingu záviděla. Pokud má navíc někdo slušně fungující byznys, tak pro něj pár set dolarů měsíčně na kontrakt, při práci hodinu denně v pondělí nebo v úterý, může být časově a psychicky nenáročná forma přivýdělku. Těch přístupů a důvodů proč trading děláme je spousta a každý si to může nastavit a spočítat podle sebe. V konečném výsledku mohou být 3 obchody měsíčně více než 3 obchody denně.

Přeji úspěšný týden

Skap

"Nezdoláváme trhy, ale sami sebe"

Odesláno

Zdravim,

niekto kto ma uz realne skusenosti s obchodovanim NQ alebo pripadne staci ked mi bude vediet zodpovedat moju otazku. Aka je priblizna hodnota 1 kontraktu aj ked to zalezi od brokera ale priblizna suma sa da urcit. Niekde som nasiel ze okolo 3,500USD ..

Odesláno

trader77:

nevím, jestli nepíšete aktuálně do fóra i pod přezdívkou "gulii", protože se neustále ptáte na jednu a tu samou věc opakovaně...každopádně - prosím pročtěte si náš manuál zdarma (v horní liště webu) - tam pochopíte, jak fungují trhy jako NQ..vy si žádné množství komodity, indexu apod. nekupujete tak, jak si to myslíte vy, vy si v případě NQ "kupujete" tzv. kontrakt, ze kterého ale platíte pouze velmi malou částku - tzv. margin, který vám broker zablokuje z účtu a po skončení obchodu opět vrátí...margin na NQ je dnes u levných brokerů kolem 500 USD intradenně..tj. toto je částka, kterou musíte mít na účtu pro otevření jedné pozice NQ (samozřejmě plus další prostor na případnou ztrátu v obchodě)..

michal

Odesláno

Rekapitulace po 2.týdnu obchodování, mám obrovské problémy s identifikací a vstupu do obchodu. Hlavní důvod vidím v nesoustředěnosti na obchodování a dodržování discilplíny. Modrá křivka ukazuje stav po dodržení obchodního plánu, zelená zobchodování podle backtestu respektivě porovnání se paper obchody – červená křivka. Petr

18330

Odesláno

michal:

Nie, nemam ziadnu inu prezyvku a viem o tom, ze kupujem kontrakt a borker mi blokuje margin, teda zaujima ma jeho aktualna hodnota aby som mal ako taku predstavu o tvoreni si vlastneho money managementu.

Dakujem

Odesláno

PetrJansky:

možná by ti mohly pomoct moje nedávné příspěvky:
www.financnik.cz/forum/read.php?7,196648,206094#msg-206094
www.financnik.cz/forum/read.php?7,196648,206113#msg-206113

já bych nehledal problém v nesoustředěnosti nebo "špatné disciplíně"..problém totiž je, že do těchhle pojmů schováš úplně všechno a sou tak šíleně nekonkrétní, že tě to nikdy nemůže posunout nikam dál..

naopak bych spíš hledal chyby v obchodním přístupu, v jeho nastavení...ono totiž ze začátku se těžko naučíš disciplíně, když máš špatně nastavený plán...říká se, že se člověk musí přizpůsobit trhům, ne chtít aby se trhy přizpůsobily jemu..ale u obchodní strategie to podle mého platí opačně - lepší než přizpůsobovat se svému plánu (snažit se jej naučit obchodovat) je přizpůsobit svůj plán sobě..tj. upravit podmínky tak, abych jej byl schopný dobře exekuovat..protože hlavně na začátku je exekuce vstupů kritická pro budování konzistence...

manipulace (resp. nemanipulace) s SL či PT se učí a odchytává daleko snadněji a z mojí zkušenosti bych řekl, že tomuto se přizpůsobit dá..ale vstup do pozice provází největší stres/nerozhodnost, a proto je potřeba mít toto nastaveno co nejvíc jasně..

řekl bych, že největší problém lidí není to, že by nedokázali najít systém, který může vydělávat..ale právě to, že jej nedokáží exekuovat..

majkll

Odesláno

díky majkll,
zaměřím se na vstupy do obchodu s přihlédnutím na vyšší TF. Uptrend, downtrend - trendové divergence, range - protitrendové divergence na hraně kanálu. Dopředu budu vědet jaký typ div. hledám a zobchoduji :-) . Prošel jsem a vyzkoušel hodně systémů, ale div. mě sedí a potřebuji jen najít zprávný způsob jak s div. pracovat.
Petr

Odesláno

Skap >> Live jsem moc dlouho nejel. Live jsem začal dokupy 2x a pokaždé skončil zhruba po měsíci, kdy jsem zjistil, že obchodní plán je trošku postavený nahlavu. Jak jsem psal, 1. live jsem jel indikátory jak robot, ignorace trhu a 2. live čistá PA a to je na nováčka asi velké sousto.

Uvidím jak to pujde.

Hodně zdaru tento týden :-)

majkll >> Naprostý souhlas. Sám jsem si před 14-ti dny taky uvědomil, že sice chci jet PA, ale zároveň chci mít jasně definovaný vstup, když tohle člověk nemá vidí signál tam, kde není a naopak nevidí tam, kde je.

Odesláno

Ja mam dnesny den uz za sebou. Dnes trendovy vstup do short. vyhodeny na SL (Cena uzavrela pod 2390 ale uz nemala silu Down) :S Dufam ze tento tyzden zasa dodrzim O.P. na 100% (tu) (tu) (tu) " Velke veci prichadzaju postupne " :) :) :)

18345

Odesláno

tomm02 zaujima ma tiez rpeco si chcel ist SHORT.
Inak uz len ked vezmeme divergence potvrdzuje LONG, ale nepoznam tvoj system takze to nehodnotim. kazdy tam videl nieco ine
Jedine na tom zalezi je ze si 100 % dodrzal OP

Odesláno

Já dnes bez obchodu. Bohužel jsem prošvihnul vstup. Po otevření trhů se YM rozjel nahoru a dospěl h high dne. Ostatní trhy na to sílu neměli, což pro mě byl signál vyhledávat short obchod. Dalo se vstoupit ja na NQ tak na YM. Logičtější byl vstup na YM. Já než jsem se rozhodlo a rozhoupal, tak mi to ujelo :(. Přikládám obrázek. Co ty skap, máš dne nějaký obchod, popř. prosím o ukázku. díky

18349

Odesláno

Dnes je trh nejaky zvlastny.
Prvy obchod bol podla planu 17:21 ale trh tak dlho stagnoval kym sa vybral dole ze som pocitil aj troska psychiku nervozitu, Ale hovoril som si vzdy, je to podla planu, je to podla planu, akceptovatelny risk, vacsi zisk, je to OKEJ a tak som to nechal, koniec koncov risk som mal len 40 USD a zisk potencial tam bol ovela vacsi.

Druhy obchod bol reverzny prveho 18:39 (totalne diskrecne vytvoreny obchod, cize vobec nie podla planu) a tak to aj dopadlo. strata.

Cize dnes cisty zisk 15 usd po odratani comisii :)

V podstate sa dalo aj caka taketo onicom spravanie trhu kedze sa pohybuje na resistance ktora nebola dlho prerazena. Sam som zvedavy ci dojde k prerazeniu. Ak ano tak sa zajtra pravdepodobne mame na co tesit ..

Hodlam este ostat do 22:15 a uvidime ci trh mi ponukne este nejaku moju prilezitost.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...