Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

mikky182 vyborny napad.
nenapadlo ma pouzit napriklad pivoty a fibonaciho ine urovne ako 50 percent.
ine nemam zapnute. vyskusam to pri dnesku ked trh pojde do vzduchoprazdna.
Inak vystihol si to presne, v tychto casoch, naozaj neviem niekedy co robim, testoval som to cele vzdy v zonach kde boli SR urovne hore aj dole, bez pivotov, bez inych fibonaci urovni ako 50 %. Teraz idde nasdaq do vzduchoprazdna, cize ak dostanem signal vstupim a drzim (len neviem dokedy, po jaku hranicu to mam drzat)
Tvoj pohlad je zaujimavy a urcite bude pre mna potencialne uzitocny pri urcovani kam by asi cena mohla dorazit v tom vzduchoprazdne.

Dik

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

mikky182 este mi prosimta mozes vysvetlit ako sa pouziva nastroj fibonaci extension? naprikald vcera som vstupil tam ako je zvyrazneny kruh na pinbare, a ak chcem zistit potencial dorazenia ceny pomocou fibonaci extension, kde a ako oznacim ten nastroj? pri retracement jednoducho natiahnem na low a high swingu, ale pri extrension neviem, tak keby si bol taky dobry pomohol mi. dakujem

18750

Odesláno

Stranger pouziva sa presne tak aj ostatne levely od fibonnacci, teda odhadujes ze tam cena dojde teda sa pouziva ako target, niekto ju pouziva na vztup ale to si nemyslim ze je dobra strategia. Musim sa priznat tvoj PIN bar by som nebral pretoze: close je pod Low lavej aj pravej sviecky a na pomer telo/shadow..tail je tiez zly plus typnem si ze tam nieje ziadne stopping volume.. Naspat k fibonnacci, Od Low z pre marketu natiahnes FIBS k High RTH. Z toho vidis ze tato korekcia je vacsia ko 76% teda trend a aj sanca tejto koreckie ist hore je mala, niekto uz berie 61% ako max korekcie takze Long by som nebral. Kedze by som nebral long pozriem sa kde by som mohol brat short. Z fibonnacci vidim ze cena moze klesnut min k 2525 mozno az k 2521 takze tam dam svoje targety a idem short na nejakych vztupnych pravidla xyz (napr break LOD) Super cena dosla k 161% a ocakavam obrat. Takze zase natiahnem fibonnacci z High RTH do Low RTH a vidim 127 extension bola zase zasiahnuta tesne pred close. Zase sleduj ako to islo k fibonnacci, celkom silne candles hore potom test, znova dalsia bola pretnuta a zase test. A den zavrel vo svoje daily range. Pozor toto je koncept, nevztupoval by som long pretoze cena prisla k 161% tak isto ako by som nesiel long len preto ze cena je prave teraz v korekcii na 61% retracement atd

18751

Odesláno

Zdravim vsetkych,

Chcel bysom sa spytat ludi ktori obchoduju NQ:

Myslite si, ze system ktory testujem ( finwin ), ktory nadeluje cisty zisk (komisie zahrnute) za cely rok 2011 - H,M,U,Z, 9200 USD na kontrakt pri uspesnosti 47.7% a RRR 1 : 1,85 ma vobec realne sance na zive obchodovanie? priemerny zisk na mesiac 800 USD? Je to vela alebo malo na NQ?

Odesláno

Drbo38 chod po taky zisk ktory bude pre teba dostatocny.
Ked sa uz namakas ako jelen, ako kazdy, tak si zasluzis aj vysoky zisk ne?
Ak ti staci 800 USD tak je to v pohode.
V praci by si tiez "zadarmo nehrabal"

Odesláno

to Drbo38,

nedá se říct, jestli je to málo, nebo hodně. Ve hře je spousta jiných faktorů, jaký je maximální DD, celkový počet obchodů, frekvence obchodů, velikost používaného SL. Důležité je také, jestli jsou to výsledky z čistě mechanického obchodování, nebo je zapojena i diskréční část. Tam by s velkou pravděpodobností nastal problém při přechodu na live.
Z mého pohledu je 800/kontrakt zisku na NQ celkem solidní. Samozřejmě jsou zde borci co se nespokojí ani s 17K zisku na kontrakt měsíčně. To je ale úplně jiná "liga". ;). Tímto směrem bych se určitě neubíral.

S pozdravem Richard

Odesláno

Drbo38,
předně vydělávání v tradingu neni o kumulaci maximálního profitu na 1kontrakt, ale o konzistetním dosahování nějaké částky a pak position-sizingu. Samotné číslo toho moc neřekne, jak píše Richard .. kolik to je obchodů, průměrný obchod, DD ... jinak obecně vzato průměr 800 USD/k/měsíc je myslím dostačující ;)

btw: ale současně neni od věci si udělat cvičení, kolik potřebuješ na svoje živobytí, kolik máš náklady, potřeby, představy, sny ... a z toho ti vyjde částka a pak si zhodnoť, zda je pro Tebe 800 hodně nebo málo

Odesláno

Dobrý večer,
po učení se všmu možnému jsem si zalíbil DT / DB a začal zkoumat NQ, 3-min. graf. Konečně po cca 18 dnech od začátku mého tradingu jsem si sestavil obchodní plán , kde jsem si dal za úkol zbacktestovat NQ, YM , TF a ES a po 100 obchodech vyhodnotit...mmj. jsem si řekl, že nebudu do té doby o ničem spekulovat. Jenže Mam jeden zásadní problém, a to ten, že jsem za první backtestovaný týden viděl cca jen 4-5 možných log. vstupů...a to 2 z nich byli v protitrendu takže nic extra. Abych to upřesnil, vyhranil jsem si vždy čas 15:30 - 18:00 a to 2 vstupy byli navíc 15:27... :D. V daném čase se tedy v trendu nacházel pouze a jen jediný vstup.
Můžete mi poradit, co teď mám dělat? Snažím se nevstupovat do nesmyslných pozic, které se nedají odůvodnit + vstupovat do pozic, které mají slušné RRR (SL dávám 2 ticky nad SR úroveň a PT 2 ticky nad max LOW úroveň mezi DT, příp 2 ticky pod max HIGH mezi DB) - > pokud není RRR alespoň 1:2 tak o tom ani neuvažuju.
Vím, že trading není o vstupech, ale kde není signál DT / DB tak proč tam vstoupit, že...ještě upřesnim, že jsem backtestoval 1-4. 3.2011 + 7.3.2011. (tu)

Odesláno

spec799:

1. týden nic neznamená
2. DT/DB dobře fungují jako protitrendové
3. Najdi si S/R úrovně a na nich vyhledávej možné vstupy pomocí DT/DB
4. obchodovat v 15:27 je nesmysl

víc ti nepovím, aby ti to pomohlo, musíš na to přicházet sám právě testováním a hledáním jak to funguje a jak ne apod.

Přeju hodně vytrvalosti ;)

Odesláno

echeck: velmi pěkně zobchodováno! NQ byl sice nejsilnější a proto jsem na něm vstup nevyhledával, ale pokud sis dokázal takhle počkat, než se to tam spolu popere a vylítají nějaké předčasné shorty a pak teprve vstupoval, tak gratulace. Já jsem se svezl na stejném pohybu se vstupem o něco dříve na TF. Ten mi z hlediska slabosti přišel pro short nejvhodnější.

Ještě k tvému dotazu z minulého týdne ohledně charakteristiky trhu. Mně to nevyhovuje skoro nikdy, buď je příliš malá volatilita, jindy zase moc velká, nebo trh uteče a silně trenduje aniž by mi nabídnul vhodný vstup. Nezbývá nic jiného, než se přizpůsobit a respektovat trh. Obchoduji pořád stejně protitrendy i trendové vstupy, jen teď častěji končím na BE. Mám nastavené denní a týdenní limity, takže když se nedaří, jdu od toho. Pokud máš pocit, že málo obchoduješ, tak je otázka, jestli máš málo signálů, nebo neklikneš, když signál máš. Měl jsem vždycky největší problém s druhou možností. Dodnes na to používám jednoduchou pomůcku - o víkendu si pustím v replayi jednotlivé seance a sleduji místa, kde jsem měl vstoupit a nevstoupil. Jakmile tě nic netlačí a nedíváš se na trh přes emoční záclonu, tak máš objektivnější pohled. Můžeš sledovat tikání úseček a identifikovat situace, které nakonec přispěly k tvému rozhodnutí nevstoupit. Ty si pak můžeš znovu přehrávat a trénovat vstupy i následný management obchodu. Určitě doporučuji vyzkoušet. Uvidíš sám, jak ti to pomůže.

Úspěšný zbytek týdne

Skap

"Nezdoláváme trhy, ale sami sebe"

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...