Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jogo:

Takže "potvrzuješ, že ten tip zazněl TADY", nebo "potvrzuješ, že ten tip zazněl NĚKDE NA INTERNETU" ... to je dost rozdíl ;)
Každopádně je od něj hezké, že se podělil předem. Zveřejňování obchodů ex post dává smysl jen občas.

• Odpovědí 804
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Slaughter: Ja pisem hovorovo a niekedy je to potom tazsie zrozumitelne.
Napisal som: "Tento tip mozem potvrdit, lebo som ho na tom fore videl ." Slovom "tom fore" som myslel to forum, o ktorom pisal Airmike. Ak by som myslel toto forum(rozumej Financnik.cz), tak by som napisal "tomto fore".
Takze dufam, ze ti to je jasne, lebo teraz, ked si to precitam, co som napisal, tak uz to nie je jasne ani mne. :)

Inac ak uznavas len obchody zverejnene hned po otvoreni, tak to si moja "krvna skupina". Musim si prebehnut tvoje prispevky.

Odesláno

Jogo:

- díky za mluvnický výklad (tu)

- opce dělám chvilku a obchoduju je jako futures, tedy je pro mně Airmikeův přístup obohacující

- klidně sem budu dávat svoje opční obchody s vysvětlením, proč si myslím, že právě takhle

- obchody "před měsícem jsem tohle takhle mistrně zobchodoval" můžou být pravda, ale často jsou to jen kecy, informační a edukativní hodnota mizivá

- úplně nejlepší je říkat to předem, ne nutně "tenhle strike za tuhle cenu beru", spíš "tady budu dělat toto protože". V důsledku ale chápu, že se to zkušeným traderům prostě nechce dělat, protože nevidí důvod - taky to často nedělám, tak se halt polepším :)

Odesláno

Jogo

:) mne sa to nejak extra nezapacilo. o obchodoch sa bavim stale od kedy som zacal obchodovat akurat medzi ludmi s ktorymi sa bavime roky. pisat tipy na vyvoj na kazde forum je asi trosku nezmysel. btw v tom vlakne som prvy tip dal len preto lebo som chcel varovat pred extremnym rizikom, no a tie dalsie len preto lebo sa ma na to pytal J.

paja1.
[ital] Pokud vím, tak se v době zvýšené volatility doporučuje spíš výpis, protože jsou opce dražší. Naopak při nízké volatilitě, kdy jsou opce levné, je lepší nákup. Takže souhlas s kbtm. [/ital]

kto to doporucuje ? :).

chyba v tej mojej vete nebola , napisal som to tak ako som to myslel.

Odesláno

Airmike:

"Dávat tipy" je sice fajn, smysl má ale spíš hlubší rozbor situace. Pokud to děláš na jiných fórech, na která se nedostanu, chápu, že dělat to duplicitně nemá smysl. Že vynecháš tohle fórum mě sice může mrzet, ale to je tak všechno, co s tím můžu dělat. Přeju Ti fajn obchody (tu)

Odesláno

Otazku ci kupovat alebo vypisovat opcie, ked su vysoke premia, zacinate riesit typicky akademickym sposobom.
Budete tu par dni argumentovat pre tu ci onu variantu a aj tak k nicomu nedospejete.
Zadajte radsej tuna na buduci tyzden svoje nakupy a predaje opcii(kludne paper), ale v realnom case, a uvidime, kto bude na konci tohto prepadu uspesnejsi. :)

Odesláno

Jogo

lenze to o com sme sa tu bavili sa nijak inak ako akademickym sposobom vysvetlit neda. ziadny obchod ho nevyriesi. my sa tu totiz nebavime o tom kto je aky uspesny obchopdnik ani o tom kolko percet rocne kto zarobi. bavime sa tu o tom co ma vacsiu pravdepodobnost

ze sa vplyvom casovej zlozky cena opcie rozpadne , alebo ci koeficient volatility oproti tomu cenu opcie zdvihne. a to je cisto akademicky problem. a na nom zavisi aky druh obchodov je pre ake obdobie vhodnejsi. a je to taka jednoducha vec, ktorej netreba venovan ani den ani par dni. ja sa urcite v diskusii angazovat nebudem. pretoze tu nieje o com diskutovat. vsetko uz bolo povedane .

Odesláno

kbtm:

Zdravím,
Vyjádřím se k tomu "neomezený". Rozhodně to nechápu jako "nekonečně velký" v matematickém smyslu. Spíš tak, že ta mez sice existuje, ale je tak daleko, že nemá šanci se uplatnit (z pohledu běžné praxe tedy vlastně žádná mez není). Máte pravdu, že to není nejvýstižnější výraz, ale je již zavedený a dost se používá. Chápeme-li správně obsah toho termínu, jeho použití je snad přijatelné.

Airmike:

paja1.
Pokud vím, tak se v době zvýšené volatility doporučuje spíš výpis, protože jsou opce dražší. Naopak při nízké volatilitě, kdy jsou opce levné, je lepší nákup. Takže souhlas s kbtm.

kto to doporucuje ?
Bohužel nejsem schopen dát odkaz. Někde jsem to četl, přišlo mi to logické, tak jsem si to zapamatoval. Vysvětluju si to tak, že zvýšená volatilita nemusí nutně znamenat, že trh jde po velkých skocích někam, ale že většinou skáče nahoru dolů a vlastně nikam nejde. Takže velké krátkodobé pohyby, které se ale eliminují. Tento scénář je příznivější pro vypisovatele.

Odesláno

Slaughter:

Tohle jsem včera přehlédl, omlouvám se.
- jak teda můžeš dělat spready, který musíš mít nachystaný jak podle pravítka, když analyzuješ až po vstupu?
Napsal jsem to příliš stručně a tedy nepřesně. Mám rámcovou představu, co od obchodu čekám (na základě historických grafů a aktuálního vývoje), ale nemám dopředu nalinkován přesný profit, který vezmu, ani SL. Prostě se dívám, co spread dělá, a snažím se na to adekvátně reagovat. Zatím je tento přístup vcelku úspěšný, asi hlavně díky výběru málo rizikových spreadů, kde je prostor pro velká nepříjemná překvapení omezený.

- máš samozřejmě naprostou pravdu, nicméně pokud vidím naivně sebevražedný přístup k výpisu, použiju slovo "neomezený", abych zabránil smrti subjektu
Mně jsou závazky plynoucí z výpisu naprosto jasné. Rozhodně jsem neplánoval pustit se po těch několika dotazech a Tvých odpovědích (díky za ně) do vypisování naked opcí ve velkém. Takže smrt subjektu snad nehrozila :)

- ten plán na cukr byl tím pádem v pořádku, ale kvůli stovce bych to neryskoval - ale to je můj přístup
Za opci SBU11 call 37 jsem dostal 22.7.2011 0,28 bodu, takže asi 300. Netvrdím, že je to moc peněz, ale přišlo mi to jako dobrý obchod, proto jsem to vzal. Teď mám ještě SBV11 call 35, za ni jsem dostal jen 0,15 bodu. Za měsíc se ukáže, jestli neprodělám. Vypisování laciných (a vzdálených) opcí je opravdu jen bokovka, nepotřebuju na tom zbohatnout.

Odesláno

Airmike: Kedysi ludia verili, ze teleso sa udrzuje v pohybe silou, ktora na neho posobi. Kazdy tomu veril preto, lebo to povedal Archimedes a nikoho nenapadlo overit si to POKUSOM. Az prisiel Galileo a urobil seriu POKUSOV a vyvratil tento Archimedov omyl. Zistil totiz, ze teleso uvedene do pohybu sa dalej pohybuje rovnomernou priamociarou rychlostou bez potreby posobenia nejakej sily.
Odpoved na otazku, ci je lepsie vypisovat opcie alebo kupovat opcie pri vysokej volatilite moze dat len statisticky vyznamna seria OBCHODOV. OBCHODY na burze by som prirovnal POKUSOM vo fyzike.
Minimalne by toto vlakno bolo zaujimavejsie, ak by sa tu pisali obchody.

Mozno poznas ludi, co zarabaju kupovanim opcii vo vysokej volailite. Mozno tvoji oponenti poznaju ludi, co zarabaju na vypisovani opcii pri vysokej volatilite.
Kbtm sa opciami zaobera uz dost dlho, aby nieco o tom vedel.
Misak je vzorom vela opcnych obchodnikov a tiez vypisoval condory v 2007 roku v case vysokej volatility a pisal svoje obchody do tohto fora.
Nepametam si tuna nikoho, kto opcie len kupuje. Ale mozno sa mylim.

P.S: Kto ma aky rocny vynos uz neriesim.
Ak som to riesil,tak som chcel vediet, ci sa intraday da zarabat viac ako 100% rocne a s pomocou tychto penazi pomoct ludom, ktori pomoc potrebuju alebo sa snazit len o pozicnych 20% rocne a pomoct vlastnej rodine.
Rozhodol som sa, ze lepsi vrabec v hrsti ako holub na streche a budem sa starat len o svoju rodinu, takze som presiel na pozicny trading a opcie.

A kto je lepsi obchodnik?
Myslis, ze ked si idem zahrat tenis, tak to robim preto, aby som zistil, ci som najlepsi tenista v okoli? Idem sa zabavit... :)

Odesláno

Airmike:

Amen, nemám co dodat (tu)

paja:

Obchodovat opce na trhu, který znáš důvěrně je obecně v pořádku, vlastně by tak člověk měl začít. Taky to tak dělám a na neznámé trhy se poušítm jen zřídka kdy. Poukazoval jsem na riziko, které z toho plyne vs. málo peněz, které za ně dostaneš.

Jogo:

Tohle je asi nejzásadnější sdělení celé debaty:

"ze sa vplyvom casovej zlozky cena opcie rozpadne , alebo ci koeficient volatility oproti tomu cenu opcie zdvihne."

Ať se vám daří :)

Odesláno

Kam se přesunout s touhle diskuzí?

Tady už jsme off-topic.

Koupil jsem opce ES strike 800 po 1 bodu s tím, že pokud ES klesne o 100 bodů do měsíce, což považuju za pravděpodobné, budou mít hodnotu min. 2 body. Není to obchody tak chirurgicky přesný, jako je prezentuje Airmike, nicméně za to mizivé riziko mně to stojí.

Odesláno

Musim potvrdit, ze vypisovani opci v tuto dobu je šikovné, protoze jsou opce obecne relativne preceněné. Stačí aby se trh trochu uklidnil, spadla volatilita a rázem jsou vypsané opce v plusu. Ja osobně jsem do propadu vypisoval kryte opcni vertikalni CALL spready v Russelu 2000, nejprve 830/820, pak 800/790 a nyní mám v trhu ještě 780/770 call spready. První dva obchody jsem uzavřel ještě vždy následujících 2 dnů s inkasováním 90% vypsaného prémia, tzn. cca $100-120 / vypsany kontrakt. Zablokovany margin jsem měl u každého obchodu na $1000 / kontrakt. V tuto chvíli se ještě musím popasovat s vertikálami 780/770, které jsou momentálně ve ztrátě, ale u těchto vypisovaných vertikálních spreadů mám stop nastaven tak že, pokud se podklad dotken vypsane opce, likviduji. Jinak mne se tato strategie osvedcila. Vypisova kryte vertikalni spready do rozjetych trendu na korekcich. Vzdy ve vzdalenosti 1 standardni odchylka.

Mejte se.
Martin

Odesláno

To dává smysl, já jsem jen vypisoval naked ATM calls na TF, ale Dec, takže jsem měl vždy premium aspoň 40 bodů - dost na to, kdybych se netrefil. Ale na Tvůj způsob se mrknu, díky za úhel pohledu :)

Odesláno

Mkrni. Ja preferuji ochranu penez a tzn. limitovaný a předem daný risk v každém momentě. Prémia z těchto spreadů nejsou tak vysoká jako se mohou zdát z naked pozic, ale ve finale mohou dopadnout oba dva systemy podobne s tím, že bych si tipnul ze naked vypisy budou mit serii profitů a pak muze nastat obrovska ztrata napr. v limitnim pohybu apod, ne nadarmo se říka že vypisování naked opcí je sbírání desetníků před jedoucím buldozerem. O to víc železné nervy musíš mít, když jsi naked a vypadnout včas ať se děje co se děje když to míří do průšvihu. Na druhou stranu, a to je argument naked opčních vypisovatelů, riziko spojené s výpisem opce je vlastně skoro stejné jako riziko držení samotné akcie (možnost poklesu téměř k nule), což dělá většina investorů na světě, takže vlastně jde o normální praxi. ;)

At se daří.
Martin

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...