Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 869
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Tak se zdá že jsem konečně našel jednoduchý a hlavně funkční vzorec pro drawdown tak kdyby ho někdo potřeboval tak ho přikládám. Počítá se z bankroll a potvrzuje se přes ctrl+shift+enter
=KDYŽ(JE.ČISLO(A1);A1-MAX(KDYŽ(JE.ČISLO($A$1:A1);$A$1:A1;0));0)
pak už stačí najít jen tu nejmenší hodnotu

Odesláno

Ahoj všem

Chtěl bych se zeptat :S

v PC mám nainstalovaný office 2007 ale chtěl bych přejít na office 2010 a má otázka zní.... Jde převést vytvořený deník v Excel 2007 do Excel 2010 _???

Jestli ano poradí někdo postup ?!

Odesláno

Balian

Ano ide, mozes si ho nechat vo formate 2007 alebo ulozit vo formate 2010. Ja som mal 2003 a nedavno som presiel na 2010, vsetko bez problemov, neviem sice ako je to s makrom alebo vba, pretoze take veci v mojich dennikoch nepouzivat, ale s verziou 2010 som spokojny.

A postup je taky ze ked si otvoris subor 2007 tak pojdes do menu file a tam si zvolis volbu Convert a je to.

Odesláno

Zdravím všechny, nemá někdo poruce tabulku v excelu, kam bych zadal zisk,zrtrátu v pips a vykreslí se eguity ?
V excelu těžce plavu, takže úpravu tabulky své kam zapisuju asi nedám .
Díky za pomoc

• 2 týdny později...
Odesláno

Zdravím, měl bych dva dotazy:

Potřeboval bych v jiném listu a jiné buňce zobrazit poslední hodnotu z určitého sloupce - dejme tomu, že mám sloupec s 10 čísly a dalších 20 buňek tohoto sloupce obsahuje 0 jakože je prázdný, vždy když do každého nového řádku zadám nové data, tak se vypočítá další hodnota na pozici-buňce 11 atd. (prostě klasický sloupec jako např. bankroll), kdy však potřebuji aby mi tento vzoreček v té jiné buňce vypsal vždy tu poslední hodnotu, kterou si vytáhne z toho sloupce.Snad to dává smysl :)

A další dotaz - Dejme tomu, že ve sloupci A mám 50 hodnot s datumy, kdy v jiných buňkách potřebuji vypsat součet všech hodnot-čísel např. z ledna, února... vždy v jedné buňce zvlášť, prostě si chci spočíst, kolik bylo celkem utraceno či přijato v lednu, únoru atd.

Děkuji za případné odpovědi

• 2 týdny později...
Odesláno

> BeowulfX

K tomu prvnimu dotazu - za predpokladu, ze mas ty hodnoty v sloupci A, tak pouzij tuto formuli (bere to v potaz range A1:A1000 - zmen podle potreby):

=INDIRECT("A" & MAX(IF(A1:A10000,ROW(A1:A1000))))

Formuli je potreba potvrdit Ctrl+Shift+Enter, pokud das jenom Enter, nebude to fungovat. Vrati to posledni nenulovou hodnotu ve sloupci.

Ten dalsi dotaz mi prijde jednodussi resit pomoci VBA. Pokud to chces mit pomoci formuli, tak si precti neco o Array formulich - office.microsoft.com/en-us/excel-help/introducing-array-formulas-in-excel-HA001087290.aspx

Odesláno

No vlastně tahle Tvá odpověď byla pro mně více, než přínosná. Dlouhé hodiny jsem se snažil na základé různých doporučení od jiných uživatlů po celém webu tuto funkci dát do kupy, některé mi fungovaly jen na sešitech které nebyly prošpikované funkcema, ale žádná nefungovala na tom mém sloupci s výpočtovou funkci Bankrolu, až tato Tvá jede naprosto bez problémů, akorát jsem ji musel trošku předělat na mou verzi CZ Excel 2010, čili funkční výsledek je tento:

=NEPŘÍMÝ.ODKAZ("A" & MAX(KDYŽ(A1:A10000;ŘÁDEK(A14:A1000))))

- Pro případ, že má někdo stejnou verzi Excel jako já ;)
- Samozřejmě taky potvrdit Ctr + Shift + Enter

Takže ještě jednou díky (tu)

• 3 týdny později...
Odesláno

Ahojte
Ako mate poriesene pridavanie obrazkov do excelovskeho dennika?
zaujima ma sposob pridavania. ci existuje aj nieco ine efektivnejsie ako len napisat nazov do bunky, a priradit mu hypertextovy odkaz na obrazok na disku?

Skor by som chcel ak take nieco existuje nejaky buton prehladavat kde len si vyberiem lubovolny pocet obrazkov a on mi ich pridat sam. pripadne aj s nahladom obrazka.

ovladam excel len na zakladnej urovni a tak ma zaujima ci je aj iny sposob.

Vdaka
Lukas

Odesláno

Ahoj Stranger,

Ja poznam jeden sposob:

Je to taky nahlad obrazka

Kliknes pravim tlacitkom mysi na prazdnu bunku na ktorej chces mat obrazok, trebars na konci riadka v ktorom mas zapisany obchod.
Z menu zadas insert comment alebo vlozit komentar
Otvori sa ti okienko na napisanie komentara, ty vsak nenapises nic
Kliknes pravym tlacitkom mysi na okraj toho okienka komentara, nie do stredu ale na okraj, tam kde je ta pruhovana plocha
Vyberes volbu formatovat komentar
Z ponuknutych kariet si vyberies kartu Colors and lines (farby a linky)
V hornej casti karty zvanej fill (vyplnit) vyberies volbu color (farba), kde sa ti otvori vyskakovacia roletka
Na spodu tejto roletky je volba Fill effects alebo vyplnovacie efekty na ktoru kliknes.
V dalsom okne vyberies kartu picture (obrazok) a vyberies si z tvojho disku obrazok , ktory si tam chces vlozit cez volbu browse.
Das ok a je to. Akonahle prejdes na tu bunku s komentarom vyskoci ti namiesto komentara obrazok, ktory si si tam zadal. Mozes ho zvacsovat a zmensovat ako sa ti paci.

Ja mam anglicky excel tak neviem presne nazvy tych kariet a moznosti po slovensky alebo cesky, pre istotu este raz:
Insert comment
pravy klik na okraj komentara
format comment
karta colors and lines
cast Fill na vrchu moznost Color: vyskakovacia roletka s moznostou fill efects na spodu
karta picture alebo obrazok
vyberies obrazok a 2x ok

Len dodam ze tieto obrazky su ulozene priamo v tvojom denniku a uz nie na hardisku, neviem ako je to s velkostou ci dennik (excel) nebude mat problem s nacitavanim ked tam das 100 obrazkov. vyskusaj uvidis.

(tu)

• Vytvořit...