Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj Gladiator,
je zaujímavé čo si napísal, ja som začal používať pred časom minutové grafy, teda presnejšie 5-minutové a vďaka za ne, keby som mal stále meniť nastavenie Volume grafu podľa toho ako sa ostatní traderi vyspia, asi by ma z toho je.... Je fakt, že trhy sa stále menia a preto je dobré sa zamerať na také TF, ktoré sa dá i spetne testovať a na ktorom sa vstupné paterny nemenia a dokážem ich tam vidieť. A preto mne sedia práve minutové grafy.

Odesláno

Zdravím, přidám něco z dnešního dopoledne na FGBL (SIM) Po včerejším vzestupu dnes trh otevřel gapem, který zaplnil a pokračoval v downtrendu. Obě EMA jedním směrem, plus průraz pivotu, který mám za velmi silný S/R .. vstup jsem dal přímo na PP a počkal, až si pro něj cena "dojde" ... první PT velmi rychlý, dle plánu (v možnostech FGBL :)) ... následovalo přitažení SL na B/E+1, kde jsem i obchod ukončil. Po přitažení na B/E+1 už jsem obchod nesledoval, takže jsem ani nereagoval na průraz TL a pokus o otočení trendu. Trh se otočil přesně na očekávané S/R z minulosti, kde měl odraz i včera ... s čímž jsem trochu počítal, ale průraz pivotu jsem bral za silný podnět, že min PT1 trefí a možná PT2. M.

8883

Odesláno

Zdarec kluci,

chci se vás zeptat jestli s tím máte někdo zkušenost. Obchodujete někdo live FGBL přes Mirus Futures? Jaký mají intraday margin a poplatek RT?

Poslední dobou sem tam zkusmo obchoduji FGBL a mám na něm ještě větší úspěšnost než na FESX a samozřejmě i větší PT (jasnější a větší pohyby)

Předem díky. :)

Jirka

Odesláno

Takže som skúsil prvý krát obchodovať i FBGL, ale zatial sa snažím ísť pre menšie PT. Je zaujímavé aký vplyv majú správy z US na Europu, o 14:15 mi skoro zabehlo, ked som videl ten pohyb :)

8885

Odesláno

Ahoj Mahrlo,

ked chceš obchodovat FGBL otvor si paralerne aj FESX , hlavne pred správami. Ked začne na FESX rýchlejšie rást usečka , na FGBL bude určite rást opačne to plati aj pre ES. Je pravda že bola to strela na ktoru sa nedalo zaregovat dostatočne rýchlo , ale to nevadí lepšie su kludnejšie pohyby. Prípadne si otvor americke dlhopisy ZN a tie idu totožne s FGBL.
Všeobecne je to pomalý trh, ale ked sa rozbehne sype korunky... :)

gladiator028

Odesláno

Ahoj Gladiator,
díky za radu, problém mám trochu s miestom na obrazovke. Doobeda obchodujem v práci, kde mám len jeden 19" monitor na ktorom sledujem 5min, 15min a 30 min súčastne. Keď si tam prihodím ešte jeden graf, tak budem museť kúpiť lupu :). Ale skúsim sa s tým popasovať a trochu si to upravím lebo i to FGBL sa mi začína pozdávať.

Odesláno

ahoj mahrlo,
podle screenu používáš Sierru ... zkus se podívat na studii "Study/Price Overlay" .. umožni ti dát do jednoho grafu prvky z jiného grafu .. at uz vyšší/nižší TF stejné komodity nebo i jiné ... takto jsem to řešil já ... mám doma jen 1x LCD 19 a mám tak v grafu pro NQ RB2 i EMA z NQ RB5 a ES RB5 nebo pro FGBL mám v jednom grafu hlavní i vyšší nastavení pro EMA ... určitě to neřeší vše, ale ušetřil jsem tím dost překlikávání nebo zmenšování grafů... tak to třeba pomůže i Tobě

M.

Odesláno

Ahoj Mahrlo,

tak ti poradim ešte raz, otvor si len 15 min graf a naznač si vstupy. Ked sa signál približi k vstupu potom si prepni na 5 min , lebo skôr ho aj tak nepotrebuješ . Ja čakam na vyššom TF a robím to iste. V lavom hornom rohu mam FESX na štvrtine obrazovky taktiež 15 min . Potom si t môžeš potvrdit aj na 30min , ale načo tam mat 3 TF toho isteho trhu sučasne ?

Gladiator028

Odesláno

Ahoj mira_k,
ďakujem za radu a vyskúšam si to. Lebo ako hovoríš, to preklikávanie je zúfalé. I zmena TF počas obchodovania ma hodne vyrušuje, preto mám všetky grafy otvorené naraz. Ale inak mi Sierra vyhovuje a nechcem ju meniť.

Odesláno

Ahoj lapaz,

pri open sledujem obe trhy sučasne a po cca 30min si vyberiem favorita , ale pokial trh otvorí mimo skutočnu hodnotu gapom druhu usečku risknem s malým stopom , lebo ranné otvorenia su dobre na rýchly profit. Pri tom však treba davat bacha na sleep lebo môže dôjst neskoršie k exekucii, to je hlavne špecialita FESX a tak tieto vstupy občas urobím na FGBL , tam je to lepšie.

Gladiator028

Odesláno

To Gladiator028:
Ok, diky..

Mel bych jeste jeden dotaz, jak ted resis zachytne body (PT) pro long, protoze podobne hodnoty se obchodovaly nekdy v lednu... Maji CG nebo CC nejakou vypovidaci hodnotu pro dnesek pokud je to tak hodne v minulosti?

Diky
R.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...