Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Všiml jsem si příspěvku, tak taky něco přihodím, jak jsem slíbil. Live necelé 3 týdny. Hned po "velkém" zisku trochu menší "ztráta". Zastavil jsem se a po týdnu opět vrátil k obchodování jiným stylem. Teď už velmi selektivně, 2 obchody za den a dívám se na všechno z jiného pohledu. Na jednu stranu je to pro špatnou stránku věci, protože neberu to, na co jsem byl zvyklý ze SIMu a co by mě přihrálo zisk (měl jsem opravdu exkluzivní očekávání, ale taky se mi exkluzivně dařilo) :) ALE na druhou stranu je to první fáze, do které jsem se musel dostat a čím si musím projít. V hlavě se mi pomyslně rozvinul velmi dlouhý srolovaný, nikdy nekončící papír a na ten teď začínám pomalinku a postupně zapisovat obchody.. Pro mě jako pro tradera zde hraje obrovskou roli čas, který je a hlavně není nutnost si hned tradingem vydělávat na zaplacení životních potřeb, inkasa atp. Co je ale špatný, s čím jsem počítal a na čem hlavně pracuji, je odbourávání psychologických zábran, vstoupit do obchodu. Výstupy, které si řídím diskréčně přesně podle situace mi problém nedělají. Příčina je v tom, že vstupy mám na základě diskréčních informací, cenových formací, nakoukanosti grafu a citu pro trhy, které fungují velmi dobře, ale je těžké je na začátku obchodovat s ostrým kapitálem, než vstupy mechanický. Takže jsem vsadil na velmi pomalý rozjezd s jedným kontraktem do dvojnásobku kapitálu. A pak se pomalinku chytnout a začít obchodovat bez emocí s davem tak, jak situace nabízí.
Po další změně zase něco napíšu.

• Odpovědí 831
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Marxtone, mas zajimavy pristup k tradingu. Neco jsi testoval a pak paperoval. Po pouhem jednom tydnu live tradingu jsi prisel na to, ze to neni ono. Tak jsi si dal na jeden! tyden pauzu a pak jsi zacal live znova "jinym stylem".
Spousta lidi se zkratka nepouci ani po spouste clancich, ktere tu jsou a spouste prispevcich od lidi, kteri uz alespon trochu vi, o cem to je, a sami si tim prosli...

Odesláno

Pavle, mám na mysli jiný styl myšlení, ne systému. Myslím si, že začátkem si musí projít každý a nikdo není úplně bezchybný. Začátek je jen jeden a pak už to jde dál. Záleží na tom, kdo je do toho svého začátku jak připravený. Já jsem s tímhle vším počítal, ale neprošel jsem si tím. Teprve procházím, ale vždy záleží, z jakého pohledu se na to díváš.. A pokud z pohledu takového, že trading tady bude i za 10 let, tak opravdu není kam spěchat. A já rozhodně nespěchám.. První reálná ztráta vezme iluze každému obchodníkovi, ale pokud je připravený, poučí se z chyb procesem, který se dozvěděl od zkušenějších a odrazí se od toho správným směrem. Samozřejmě, nikdo neříká, že tady budu psát články ještě za rok, ale cíl je stanovený.

BTW tou ztrátou myslím 4 SL po sobě v řadě, nic velkého, ale vím, proč tam byly >:)

Odesláno

nighthero:
Tak gratuluejem k prvemu live mesiacu,ta strata je fakt minimalna no a skoda ze si nezobral vsetky obchody mohlo by to vyzerat uplne inac ale zaroven viem pochopit ze v live to asi zo zaciatku nie je lahke,co by napriklad mne vadilo je ten maly pocet obchodov ktory ti system dava,ale ak je to podla backtestu ok tak nie je co riesit.
filip

Odesláno

To filip44:

Mě taky vadí takhle nízký počet obchodů. Proto přemýšlím, co s tím. Těch signálů bylo víc, jak už jsem napsal, ale stejnak je to málo. Vím, že peníze se nevydělávají počtem obchodů, spíše počtem kontraktů, ale nějaký rozumný kompromis tu být musí. No nic, mám nad čím přemýšlet. :)

Roman

Odesláno

nighthero: ahoj tiez som mal ten problem ze bolo malo signalov ale signali boli kvalitne tak som zacal jednoducho hladat dalsie patterny aby som si ich pridal do arzenalu :) dnes to vyzera tak ze kazdy tyzden aspon par signalov :)

Odesláno

VISO: jojo, signály jsou kvalitní. Dneska jsem měl další signál, vzal jsem ho a už jsem v zisku. :)

Každopádně už mám v hlavě další pattern, tak až bude čas, podívám se na to podrobněji. :)

Roman

Odesláno

nj mne to vychadza priemerne zatial podla backtestu aj ked este nie koplnetneho cca 20 obchodov mesacne niekedy dostanem 2-3 za den inokedy mam seancu bez signalu
nighthero:zaujimalo by ma aky mas system/vysledky backtestu teda ak to nie je tajne

Odesláno

To nighthero

Ahoj, chtěl bych se tě ale zeptat, jak máš nastavené RRR? Psal jsi, že jsi měl dvě ztráty a jeden PT a jseš tedy cca - 40 Euro. Není tedy poměr tvého RRR moc nízký? Já osbně mám podle OP 1:2,5 a ani to mi nepříjde bůh ví jaké. RRR 1:3 by bylo lepší. Ale pokud bych udělal 3 obchody, z toho 2 ztáty a jeden PT, tak bych byl i s komisema asi na nule dle mého nastaveného SL a PT.

Honza

Odesláno

Ahoj Honzo.

RRR mám nastavené na 1:2. Vyšší nechávám do budoucna pro práci s více kontraktama. :)

Jde ale i o to, že nemám fixní SL, takže se může stát, že schytám plánovanou větší ztrátu a pak plánovaný menší PT (SL třeba 8 ticks, PT pak 10 ticks - protože SL v tomto případě je jen 5 ticks - jestli mi rozumíš :) ).

Chci to mít ze začátku co nejjednodušší, proto jsem zvolil tento způsob výstupu. Z backtestu i paperu vím, že mám poměrně slušnou % úspěšnost, takže by to mělo fungovat.

Roman

Odesláno

to michal-administrator Ano máš pravdu. Takto by to mohlo sklouznout k rozebírání různých OP a to sem nepatří. Nic méně teď, pár minut zpět jsem udělal první obchod. Respektive né úplně první. Už mám live účet od jara 2010, ale dostal jsem ze začátku menší nakládačku, takže jsem to na půl roku nechal být a vrátil se k papper a BT. Mám velikou radost, protože jsem vstoupil přesně podle plánu a vše dopadlo dobře. Vstupna 2V (FinnWin) PT 100 USD RRR 1:2,5. Vím, že to v moři dalších obchodů, které mám před sebou nic neznamená, ale opravdu to dodá hodně energie pro další boj. Jsem doma sám a chtěl jsem to někomu říct... :) Honza

14248

Odesláno

ahoj Honzasek

gratuluji k obchodu! jen me zarazeji veci(to ti muze byt jedno) ale rad bych se zeptal, to obchodujes TF porad s SL 40 USD? nebo si to takto natestoval a to ti vychazi jako spravna hodnota? divam se na graf a vidim tam na takto nizkem timeframu plno dalsich 2vcek , treba okolo 16:10.
obdivuji,ze tuhle kombinaci zvladnes - nizky rychly timeframe na dravem trhu s ultra nizkym SL a ,,zbytecne,, nizkym PT.

preji uspesne obchodovani!

Radek

Odesláno

to Mcwoj

Ahoj Radku,
ano, je to přesně tak, jak píšeš a přesně tuhle reakci jsem čekal. Říkal jsem si, jestli sem ten obrázek vůbec mám dávat. Rád o tom podiskutuju a představím svůj OP, ale asi bychom měli jít do jiného vlákna. Pokud chceš, nahoď link na vlákno a sejdeme se tam.

Honza :)

• Vytvořit...