Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

paulus
Já osbně bych se také přikláněl k short, ale odrazuje mi tam ta možnost vzniku DB, který se tam vlastně začíná rýsovat. Je to klasický příklad toho, že nevím, podle čeho takovou situaci filtrovat a vždy mě to vrátí k myšlenece hodu mincí.
Trh šel samozřejmě long a pro mne by to asi byla ztráta.
Ale asi jak píšeš, není to úplně čitelné, takže stát stranou by asi bylo lepší. Pak je ale potřeba být psychycky hodně odolný, protože ten pohyb nahoru byl nádherný a výčitky "proč já to jen nevzal na long" by asi přišly.

Honza

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

honzasek: Takto by som to videl ja, pouzil som tvoj graf. Nesiel by som nikam ale po pravde by som skor cakal na short, pretoze: Dost to padlo predtym, cena stupla asi cca do polky toho pohybu a isla zase dole plus ten trojuholnik, ja by som pockal co sa bude diat ale skor by som hladal signaly na short ako long..

15322

• 3 týdny později...
Odesláno

Dobrý den, pročítám si od začátku toto vlákno a narazil jsem na věc, která mě není jasná. V níže zmiňovaném textu, kerý je zveřejněn na str. 14 tohoto vlákna autor definuje, že bylo na jisté cenové úrovni nahromaděno 800 prodejních příkazů. Jak toto je možno zjistit? Volume mě přece dává údaj o provedených obchodech a to ještě jak buy tak sell dohromady. Možná jsem jen špatně pochopil podstatu, můžete mě prosím někdo toto ozřejmit? děkuji

Zdravím,

chtěl bych poprosit zkušenější tradery o vysvětlení zajímavé situace ze včerejšího obchodování (16.9.2009):
mezi 16:10 - 16:18 trh atakoval poměrně silnou resistance úroveň na 1705,50. V BracketTraderu bylo v tu chvíli NAD touto úrovní (tj. na 1705,75) cca 800 příkazů k prodeji. Na dalších ticích už potom následovaly bežné hodnoty kolem 300. Připadá mi to nelogické, ať nad tím přemýšlí, jak přemýšlím... Kde se vzalo 800 PRODEJNÍCH příkazů NAD silným high?? Stop-lossy shortů to nejsou, to přece musí být nákupní příkazy... Jsou to za delší čas "nashromážděné" a zatím neexekuované příkazy z vyšších TF? Nebo uměle vytvořená bariéra od velkého hráče na trhu? Nebo špatně chápu data zobrazená v BT?
Zajímavé je, že nakonec se trhu podařilo o 1 tick prorazit, bez zvláštního nárůstu Volume :S

Odesláno

to mikky182 : ten obchod je uz po akcii, ktora sa diala predtym, ci short, alebo long? to je 50:50. Cize uplne odveci ist do takehoto obchodu. Idealny bol vstup na flipe - navrat po low 16.51, sell 2310,00. Toto bol high-probability trade so zaujimavym RRR.

rockin: na bracket traderi (rebriku) je vidno limitne objednavky na sell, aj buy , na jednotlivych cenovych urovniach nad a pod aktualnou cenou.

Odesláno

to sirix:
Suhlasim, nic by som tam nebral, ak si dobre pamatam cena potom prerazila ten trojuholnik hore.. Niesom so si isty aky flip mas na mysli, ja ziadny nevidim, okolo 16:51 je 123 short okolo 2310 ale flip od coho? Jedine ma napada nejaky fib level?

Odesláno

to Rockin:
příkazy můžeš vidět ve sloupcích (bid qty, ask qty) tvého SW pro obchodování v reálném čase, záleží jaký SW používáš. Já používám InfinityAT platformu, kde je vidět příkazy 10 ticků do každého směru, popř. můžeš sledovat Ask volume a Bid volume.
Odpovědět na otázku "kde se vzalo 800 PRODEJNÍCH příkazů NAD silným high" asi nikdo nezná. Náhoda? Záměr většího většího obchodníka? Kdo ví...

Tomáš

• 2 týdny později...
Odesláno

pokud zde někdo obchoduje e-mini Nasdaq v čase od 19:30, mohli byste se se mnou podělit, jak vám to jde minulý a tento týden? Na mém 2 min TF jsem již hezkých pár dnů neměl obchod, tak nevím, jestli mám problém v OP, nebo to tak prostě je ?

Tom

Odesláno

TomS

večerné obchodovanie NQ posledné týždne je hooodne o nervoch ale i počas týchto dvoch týždňov sa dali nejaké obchody spraviť, len PT nad 5 bodov je dosť zriedkavý. Cena skor skáče hor-dole v kanále, prípadne spraví jeden výrazný pohyb a potom už nič. Takže buď rád, že si bez obchodu ako by si mal nabrať zopár SL, trpezlivosť a disciplína sú tu naozaj potrebné. Tiež dúfam, že nový kontraktný mesiac už to bude výživnejšie :)

• 2 týdny později...
Odesláno

Dobrý den, jsem stále začátečník a chtěl bych se zeptat. Obchoduje te NQ, které se pohybuje poměrně dlouho doubu v úzkém pruhu? Nebo vyčkáváte an silnějí signál? Popřípadě to řešíte obchodováním jiných trhů? Pohyby my přijdou poměrně malé, né že mě jakožto začátečníkovy (testuji) to nestačilo, ale např. u strategie DT/DB mi to slušně mate hlavu, nicméně, když si najdu silnou SR úroveň, ve které se trh pohybuje, zatím skoro nezklamal. Nicméně svíce jsou vysoké a výdělky nízké což snižuje RRR. Zajímal by mě nároz ostatních.

Děkuji za jiný pohled na věc.

Odesláno

Zdravím všechny obchodující tento trh.
Chci se zaptat kolik vám průměrně tento trh vydělává za měsíc při intradenním obchodování.
Prosím napište vaše odhady kolik by mohl vynášet. (tato diskuze tu už proběhla)
Jde mi o vaše skutečné profity, z Live popřípadě Paper Tardingu, na 1 kontrakt.

Podle mých zkušeností se dá celkem bezproblému (pokud neni špatné období) získat kolem 1000$.
Zatím jedu Paper Tarding od Ledna a v Dubnu chci začit naživo.

Ptám se z toho důvodu abych měl představu kam až se mohu dosta.

Děkuji moc za odpovědi. ;)

Odesláno

Ahoj Fid,
tak papertradigem se zabyvam asi 6 měsíců(predtim 1 rok backtestu) a průměrně vydelávám 1500 dolarů/kontrakt měsíčně.Tento měsíc(březen) jsem zatim v profitu(nadprůměrně) 2250 dolarů. :)

Přeji mnoho úspěchů.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...