Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

mirkazet:

249.95/month "limited for simulated trading".........je pouze pronájem software+historických dat pro backtesting bez možnosti obchodovat (bez otevření účtu), čili tzv. SIM (nebo např. když máš účet u jiného brokera, u kterého obchoduješ live, který nemá k dispozici historická data pro backtestování)

Account service fee 99,95/month je pro "brokerage clients", čili pro ty, kteří mají otevřený účet u TS, ale nemají splněny "minimum criteria" alespoň 10 obchodů s Futures.

Odesláno

moky:
k tvým otázkám:

1) peníze pošleš na jejich bankovní účet č. 799824925 (account number je číslo tvého obchodního účtu u TS)
2) SWIFT kod je jasný :-) (z toho si vyčtou adresu banky JP Morgan)
3) majitel - jméno: TradeStation Securities (peníze posíláš Tradestationům...ne JP Morganovi)
4) majitel - ulice: 8050 SW 10th Street, Suite 2000 (toto u Spořitelny nevyžadovali)
5) majitel - město: Plantation, FL 33324 (toto u Spořitelny nevyžadovali)

Níže jsem zkopíroval, jak vypadaly položky příkazu k úhradě u České Spořitelny:

Bankovní spojení příjemce:
Název účtu příjemce: TradeStation Securities
Kód země účtu příjemce: US - Spoj. státy americké
IBAN: Ne
Číslo účtu příjemce: 799824925
BIC kód banky příjemce: CHASUS33
Banka příjemce: JPMorgan Chase
Kód země banky příjemce: US - Spoj. státy americké

Účel úhrady:
Further Credit to: Zdenek T.....
Account Number: 2....... (můj account number u TS)
By order of: Zdenek T......

Odesláno

Dobrý den,
prosím o radu v oblasti marginů u Trade Station. Na stránkách TS je tabulka pro futures, viz níže. Tam kde je uvedeno, že Day Trading Rate je 25% of initial je mi to snad jasné. Je-li tam však tomto sloupci NONE, jak tomu mám rozumět? Dále netuším jaký je rozdíl mezi initial margin a maint. margin. (Myslím co který z nich přesně znamená..). Díky předem za odpověď.

Odesláno

mirkazet:

Intradenní margin (Day Trading Rate) je nabízen jen u některých symbolů. U symbolů, kde je uvedeno NONE, ti při otevření pozice zablokují sumu dle sloupce "Initial margin".

Intradenní margin je možný v případě, že velikost tvého Stop-lossu je menší, než 1/3 intradenního marginu.....viz příklad na webu TS (Example: E-mini S&P initial margin is $3,850. The day trade rate would be one quarter, $963. A stop risking no more than one third (in dollar terms) would risk approximately $321).
Pokud je tvůj stop-loss vyšší než třetina aktuálního intraday marginu, anebo pokud stop-loss vůbec nepoužíváš :-), bude ti z účtu blokován Initial margin.

Rozdíl mezi Initial a Maintenance marginem jsem nikdy neřešil, ale myslím, že Initial margin ti blokují první den, když otevřeš obchod.......a pokud necháš obchod otevřený déle, než jeden den, tak ti pak blokují sumu odpovídající Maintenance marginu. Občas mám obchod otevřený déle, než jeden den, ale nikdy jsem nezkoumal, kolik mi vlastně druhý den blokují (troufnu si říct, že je to pro obchodování nepodstatné).

Odesláno

Dobrý večer, snažím se porozumět poplatkům a komisím pro TS (Futures). Na jejich příslušné stránce vidím tabulku s TradeStation Fee v závislosti na počtu obchodů . Níže je tabulka s komisemi dle burz a trhů. U poplatků za komise je uvedena informace "per side per contract". Znamená tedy, že pro trh např. TF budu na jeden uzavřený obchod platit: 2x1.14USD plus trade Station Fee 1.20USD? Rozumím dobře výrazu "per side", že je pouze pro nákup, nebo prodej? Jedná se o přiloženou stránku. Díky předem za odpověď.

24974

Odesláno

mirkazet:

Rozumíš tomu dobře, "per side" jsou poplatky a komise pouze za vstup nebo pouze za výstup.
"Round turn" (RT) jsou kompletní poplatky a komise za vstup i výstup.

takto vypadají položky na mém výpisu (je to per side):
SEP 13 NYF SM RUSS2K
COMMISSION US 1.20
EXCHANGE & CLEARING FEE US 1.14
NFA FEE US .02
TOTAL COMMISSION & FEES US 2.36

Tedy 4.72 USD Round turn (=2.36 USD per side)

Odesláno

Tak účet úspěšně založen i nafundován... celý proces trval cca 10 dní.
Je dobré si poznamenat to heslo pro přihlášení zadávané na začátku online žádosti. Emailem ho neposílají (tedy aspoň mě ne). Jinak doporučuji napsat Peterovi Albinovi dotaz na heslo se svým tel číslem a zavolá zpět... Easy :-)

Z.

Odesláno

Ahoj,

mam dotaz na bezplatnou platformu, uvedena veta:
"Pokud však uděláte alespoň 10 živých obchodů na futures trzích za měsíc..."

Muze se jednat o intraday obchody, nebo to uz neplati? Nekde jsem ted nasel, ze uz to nemohou byt intradenni obchody.

Diky za info.

Odesláno

Dobrý den, jsem právě ve stadiu vyplňování žádosti o účet, jedu podle manuálu Finančníka a jsem poněkud zmatená z následující části: "Nezbytné je také přiložit kopii pasu plus ještě jeden dokument, na kterém je totožná vaše adresa s adresou na pasu; ideálně např. výpis z bankovního účtu. Tento druhý dokument se předkládá z důvodů potvrzení adresy, tj. skutečně adresa na dokumentu musí souhlasit s adresou na OP." [ital] [/ital] [bold] [/bold]
1) adresa bydliště v pasu vůbec není..přiložím-li další dokument, nemá s čím adresa na něm souhlasit..
2) na konci je zase zmiňován OP..tam adresa je.
Mám tedy přiložit pas i OP i další dokument?
Může mi prosím někdo, kdo už má toto za sebou, prozradit jak to provedl, aby bylo vše OK?
Moc děkuji předem.

Odesláno

mirkazet:

Moje zkušenost je dva roky stará :-)
Naskenoval jsem tehdy OP, pas, roční vyúčtování za elektriku na moje jméno (Utility bill).

....ve vyúčtování za elektriku jim ale vadilo, že tam není nic anglicky a že nerozumí, co tam vlastně je napsáno.....v mém výpisu z bankovního účtu také nebylo ani slovo anglicky, tak jsem nakonec poslal naskenovanou "zelenou" kartu od povinného ručení na moje auto (tam to je ve více jazycích) a už to bylo OK.

Pošli jim dokumenty, které máš k dispozici, a když jim bude něco chybět, oni se ozvou.
Zdenek.

• Vytvořit...