Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Bez znalosti kódu a forexového trhu se mi jeví jako podezřelá věc tato - příkaz je na high baru, není možné, že strategie neviděla důvod nakupovat díky spreadu ask/bid (tj. použití .A a .B data feedu u reálného obchodování), nicméně stop příkaz tam fyzicky čekal díky splněné a platné podmínce z předchozích barů? Tj. díky rozdílu mezi feedem např. EURUSD.A a EURUSD.B trh příkaz vzal, ale strategie na druhém feedu splněno neměla?
Ještě jinak - jsou tyto případy pouze, pokud k entry došlo na high daného baru?

Odesláno

- ano tento prikaz tam uz caka zopar barov pred tym - buy uLOT contract next bar at Rhigh+1*tick stop; Rhigh je uroven (linka v grafe) ktora ked je prerazena o 1 tick nakupi. Strategia ide len long. - Ano tieto pripady sa deju len ked sa cena hned vrati, prerazi o tick a ide hned spat. Pozrite sa na tento obrazok, kde je podobny pripad. Vstup (1) prvy prieraz vstupil do trhu a az na druhom bare vstupila aj strategia lebo bar prerazil o viac ako tick. V tomto pripade sa nic nedeje lebo je aj tak rovnaka cena vstupu. Vid priklad (2) tuto vsetko sedi lebo bar presiel naraz cez stop prikaz viac ako o jeden tick. Ovsem v pridade co som uvadzal predtym je rozdiel zasadny, strategia nastupila uplne inde a jej vysledkom z backtestu sa neda potom verit. Je to silene nechapem to jak je to mozne. To nastavenie v automation mam OK?

27976

Odesláno

Dobrý den,
rád bych se zeptal, jestli je možné v TS nějakým způsobem posunovat SL a PT přímo myší..? Nyní je v případě potřeby posunuji pravým klikem a zadáním nové hodnoty (ceny), ale někdy je tro trochu těžkopádné a trvá mi to déle, než bych chtěl.
Děkuji za odpověď.

Odesláno

Ostatny co obchodujete v TS nemate tento problem, ktory popisujem v prispevku z 1 maja ? Skusal som aj verziu 9.5 a robi to iste. Nechce sa mi verit ze ty co obchduju cez Automation sa s tym este nestretli. Pre mna je zatial pouzivanie AOS cez TS nepouzitelne :(.
Prosim o radu Dakujem.

Odesláno

Rád bych pomohl, ale 1. nemám čas, 2. neobchoduju forex a tenhle problém s tím souvislost mít bude, 3. ve vašem případě asi bude potřeba vědět trochu víc o kódu a nastaveních automation, k problému se budeme zřejmě propracovávat postupně. To co jsem už psal problém není?
Obecně je problém, pokud zakodujete

buy uLOT contract next bar at Rhigh+1*tick stop;

jak je definovaný Rhigh, jak je definovaný tick ?

automation pro live v tomto případě doporučuju nastavit na "Strategy will fill only if trademanager report as filled", alespoň se vyhnete tomu, že reál dělá něco jiného než strategie. I tak byste ale tohle neměl obchodovat reál vůbec, dokud problém nevyřešíte.

Odesláno

to Honza K.
Samozrejme nechcem s tym zatazovat, budem vdacny za kazde info. Napisem aj do TS ak tam maju nejaky link na profi technicku podporu.
- Spustil som to aj na futures HO, PL, SM takto vylucim ci je problem len na forexe.
- Rhigh+1*tick - Je to len vypocet ktory sa nemeni cely den, to iste by to robilo aj keby tam bola abs hodnota napr.
buy 1 contract next bar at 1.3800 stop;
- Dik za radu s nastavenim Automation, moj problem je ale asi prave opacny. Pozicia sa otvory a strategia o tom nevie !
Pritom sa mohol otvorit len na zaklade prikazu ktory posiela strategia. Strategia to napriek tomu nezaregistruje!
Uvaha:
Jako by uz STOP prikaz cakal fyzicky na burze (resp. na TS serveroch) ASK dosiahne uroven STOP prikazu a vyplni sa. Strategia sa o tom nedozvie ze bolo nieco vyplnene a porovnava ceny napr. len s BID a kedze sa cena hned vrati spat nevyhodnoti to jako vstup, lebo BID nedosiahol uroven STOP prikazu.

Male odbocenie.
Pred TS som toto riesil poslanim buySTOP+OCO(TP+SL) prikazu (cez sierru) rovno do IB raz za den a bolo vybavene. Strategia mohla aj spadnut a vsetko sa o seba postaralo same v IB.
V TS sa mi ale zatial nepodarilo zistit ako cez EL poslat OCO.

Odesláno

Dobrý den, mám dotaz na day trading akciových indexů a velikost účtu 5000/25000$ u Tradestation. Na stránkách tradestation mají omezení pro daytrading pouze u akcii, u futures, pod kterými jsou i indexi nikoli. Znamená to tedy že můžu obchodovat akciové indexy u Tradestation intradenně s účtem 5000 dolar? Díky za odpověd!

Odesláno

raven2cz: Ahoj, dík, ale obchoduji z grafu a nemužu na to přijít. Levým klikem se nestane nic a pravým se otevře okno, kde můžu buď zadat novou hodnotu, konvertovat na market nebo příkaz zrušit. Vzít a potáhnout prostě ne... Ani v helpu jsem nic nenašel. Nemusí se třeba zaškrtnout nějaký checkbox v nastavení...? Dík

Odesláno

@Filip81: umístit kurzor na úsečku příkazu. Stisknout a DRŽET levé tlačítko myši a pohybovat s myší + držení levého tlačítka, úsečku přemístit na jinou cenu a tlačítko pustit. To nefunguje?

• Vytvořit...