Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobrý den,

Prosil bych o malou radu, stáhl jsem si TWS a chtěl bych zatím na demo ůčtu obchodovat opce.
Našel jsem si tady na Finančníku i postup obchodování opcí, ale narazil jsem na problém.

Když spustím platformu TWS - Option Trader a do Quote panel - contract napíšu podkladové aktivum v tomto případě
RUT (Russel 2000) dostanu odpověd - No options are available for this underling.

Nevím co mám nastavit aby mi platforma dovolila zobrazit RUT, tedy jestli to v demu jde.

Předem díky za případnou pomoc, a všem přeju hodně zdaru při obchodování.

• Odpovědí 381
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

komisar1:

Demo volně stažitelné je u IB pouze k seznámení se se vzhledem platformy (jakože koukněte jak to máme hezký...)
Obsahuje nereálná data a na trénování se nehodí.

K otevřenému ostrému účtu je k dispozici Paper účet fungující shodně s ostrým. Ale musí být schválen i nafundován ostrý účet.
Data RUT jsou tuším placená, jsou to nějaké drobné. Opce jsou vidět jen během obchodních hodin.
Když tak zkus SPY, ten by ti jet měl zdarma a na ošahání dema to stačí.

Odesláno

Děkuju za vysvětlení

Opce také obchoduji v TOS na RUT tam to chodí dobře.
Ale chtěl jsem se seznámit s IB TWS, když není možné si v TOS otevřít ostrý ůčet pro Čechy.

Tak hledám nějakou alternativu pro opce a RUT.
Pokud má někdo typ u koho a v jaké platformě obchodovat opce, tak budu moc rád, když mi dáte vědět.

Jestě jednou díky za vysvětlení.

Odesláno

DOBRÝ DEN, POTŘEBOVALA BYCH PORADIT.
v PŘÍPADĚ ŽE MI JDE IC DO ZTRÁTY A CHCI HO ZAVŘÍT. STAČÍ KDYŽ KLIKNU NA VYPSANÉ NOHY KTERÉ ODKOUPÍM ZPĚT A AUTOMATICKY SE MI PRODAJÍ NAKOUPENÉ OPCE? NARÁŽÍM NA PROBLÉM ŽE VYPSANÉ OPCE ZAVŘÍT PŮJDOU ALE KDYŽ LIKVIDUJI NAKOUPENÉ TAK MI TO ÚČTUJE MARGRIN. POCHOPITEMNĚ NAKOUPENÉ LIKVIDUJI TLAČÍTKEM SEEL A VYPSANÉ TLAČÍTKEM BUY. V PŘÍPADĚ ŽE JE TO PROPOJENÝ A POZICE SE MI LIKVIDUJE CELÁ AUTOMATICKY PŘI NÁKUPU VYPSANÉ OPCE VŠE JE V POŘÁDKU V OPAČNÉM PŘÍPADĚ NEVÍM JAK SE ZBAVÍM NAKOUPENÝCH OPCÍ KDYŽ MI TAM VYSKAKUJE MARGRIN. OBCHODUJI PŘEZ IB. DĚKUJI ZA INFORMACI.
HANCA

Odesláno

HANCA:
Předpokládám, že stačí dodržet postup nejdříve odkoupit zpět vypsanou opci a následně prodávat nakoupenou. Pokud zvolíš opačný postup, prodáš ochrannou koupenou opci a zbude vypsaná bez omezení max. ztráty !!!
Jinak já pokud neuzavírám celý IC najednou, tak vždy zavírám jako vertikální spread.
Vašek

• 4 týdny později...
Odesláno

Dobrý deň.
Obchodoval som opcie demo na TOS. Teraz mam real u IB ale mam s tým malý problém. Neviem ako môžem vypísať put/call kreditny spred. Napr. RUT 700/680 a pod. Vopred dakujem za veškerú pomoc

Odesláno

Dobrý den,

existuje více způsobů. Buď přes Option trader, nebo prostě klikněte pravým tlačítkem myši na prázdný řídek a zvolte si Generic Combo, zadejte RUT a poté vyberte potřebnou strategii z nabídky. Myslím, že už je to tu někde popsané..........

Odesláno

Dobrý den, potřeboval bych poradit, učím se zadávat opce u IB, je to docela porod, platforma je nepřehledná, ale to už je učení... co mě trápí je, že jsem cvičně zadal iron condor na únor a v Option Oracle mi strategie ukazuje zisk 400, kdežto platforma IB i ukzuje ztrátu. Tak jsem z toho jelen.

15255

15256

Odesláno

to PetrPavel

Zdravím, ještě k tomu screenshotu z platformy TWS. Zadáváš IC jako Combo? To Ti nedovolí přehodit striky, protože jak se dívám na Tvůj screen, máš na putu přehozené opce - vypsaná by měla být na 760 a koupená ochranná níže, tj. na 750.

Michal

Odesláno

nynda
díky, teď to konečně vidím! jsu v... no nedával jsem to přes options spreads, ale nafrcal přímo v option traders tak, že jsem tam bouchal jen ty ask a bid, což je sice nejrychlejší, ale vidím, že to snadno popletu. ještě jednou dík. P

• 2 months later...
Odesláno

Dobrý večer,
pomôžte mi, prosím Vás, ujasniť si problém súvisiaci s uplatnením.
Obchodujem u IB stratégiu IC. Mám napr. vypísané call na 130, kúpenú ochranu 133 a budem priradená. Ak som to dobre pochopila v tom prípade by som mala hneď uzavrieť danú akciovú short pozíciu - tzn.130 a okamžite vypísať call 130 znovu?
Ďakujem.

• 1 month later...
Odesláno

Dobry den

Nevite jaky je minimalni kapital pro otevreni uctu u IB na opce? Nikde sem to na jejich strankach nenasel. A nebo je to stejne jako u kazdeho uctu na IB? tzn. minimalnn 10 000 USD ?

• Vytvořit...