Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, měl bych dotaz na POSTUP VSTUPU DO TRHU.
Ještě nedávno jsem měl dojem že se vstupuje:

1. vyhledávám patterny FinWin,
2. když se objeví zhodnotím cenový graf, vzdálenost k H/L dne
3. jdu do toho

Nedávno mi jeden z diskutujících napověděl že je lepší:
,,FinWin patterny se nedaj obchodovat sami od sebe. V podstate to je poměrně učinný prostředek k profiltrování vstupů které ale hledáš jinde. Co jsem zatím pochopil, a je to především taktika Petra Podhorského, že okamžiky kdy vstoupit do pozice hledáš podle Price Action (např, 123, flip, double top/button, ...). A v momente když ti PA dá signál tak zkontroluješ CCI zda tam najdeš potvrzení tohot vstupu v podobě FinWin patternu,,.

1. sledovat cenový graf a vyhledávat Price Action (DT-DB, Flip..)
2. sledovat CCI a vyhledátat patterny FinWin
3. pokud potvrdí FinWin vstup tak jdu do toho.

Je to velký rozdíl co první sledovat a jak dále postupovat.

Prosím poraďte jak se má správně vstupovat (nebo zda je to čistě individuální), popřípadě jak vstupujete vy.
Děkui Topaz

• 1 month later...
  • Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

topaz Napsal:
-------------------------------------------------------
> Zdravím, měl bych dotaz na POSTUP VSTUPU DO TRHU.
> Ještě nedávno jsem měl dojem že se vstupuje:
>
> 1. vyhledávám patterny FinWin,
> 2. když se objeví zhodnotím cenový graf,
> vzdálenost k H/L dne
> 3. jdu do toho
>
> Nedávno mi jeden z diskutujících napověděl že je
> lepší:
> ,,FinWin patterny se nedaj obchodovat sami od
> sebe. V podstate to je poměrně učinný prostředek k
> profiltrování vstupů které ale hledáš jinde. Co
> jsem zatím pochopil, a je to především taktika
> Petra Podhorského, že okamžiky kdy vstoupit do
> pozice hledáš podle Price Action (např, 123, flip,
> double top/button, ...). A v momente když ti PA dá
> signál tak zkontroluješ CCI zda tam najdeš
> potvrzení tohot vstupu v podobě FinWin patternu,,.
>
>
> 1. sledovat cenový graf a vyhledávat Price Action
> (DT-DB, Flip..)
> 2. sledovat CCI a vyhledátat patterny FinWin
> 3. pokud potvrdí FinWin vstup tak jdu do toho.
>
> Je to velký rozdíl co první sledovat a jak dále
> postupovat.
>
> Prosím poraďte jak se má správně vstupovat (nebo
> zda je to čistě individuální), popřípadě jak
> vstupujete vy.
> Děkui Topaz
>
>

Ano po roce obchodovani live uctu Ti mohu potvrdit ze sis odpovedel sam. Presne tak jak pises. A navic k tomu nakoukat trh jako celek abys poznal jestli dnes bude nuda nebo se budou dit veci, abys zavetril ze trend treba slabne a v pulce seance se chysta otoceni a tak. Na tom ted aspon ja hodne pracuji. Samotne signaly FinWinu jsou az jedna z poslednich veci a jeden z mnoha dalsich stripku ktere by Ti mely pomoci k celkove rostouci equity.

Odesláno

> > 1. sledovat cenový graf a vyhledávat Price Action (DT-DB, Flip..)
> > 2. sledovat CCI a vyhledátat patterny FinWin
> > 3. pokud potvrdí FinWin vstup tak jdu do toho.
> >
> > Je to velký rozdíl co první sledovat a jak dále postupovat.
>
>
> Ano po roce obchodovani live uctu Ti mohu potvrdit
> ze sis odpovedel sam. Presne tak jak pises. A
> navic k tomu nakoukat trh jako celek abys poznal
> jestli dnes bude nuda nebo se budou dit veci, abys
> zavetril ze trend treba slabne a v pulce seance se
> chysta otoceni a tak. Na tom ted aspon ja hodne
> pracuji. Samotne signaly FinWinu jsou az jedna z
> poslednich veci a jeden z mnoha dalsich stripku
> ktere by Ti mely pomoci k celkove rostouci equity.

Ačkoliv nyní teprve paper testuji, již jsem rovněž došel k závěru, že signály FinWin jsou až tím posledním, co mi sdělí, jestli jít obchodovat, nebo ne. Nyní zakládám účet u IB, tak jsme zvědavej, jak na tom budu za rok ;-)

Pavel_P: zajímalo by mě, jaká byla Vaše equity po začátku živého obchodování? V mínusu? na nule? V plusu? Proč se ptám. Když jsme začal s replayem, tak jsme šel mírně plus, pak hodně mínus a teď zůstávám na nule.

• 2 months later...
Odesláno

zdravím, chtěl bych poprosit někoho zkušenějšího o komentář, případně help s grafem. Po papertradingovém fiasku s obchodováním korekcí od EMA (v podstatě FinWin bez CCI), kdy mě trh permanentně vyhazoval na SL neboť většina korekcí "selhala" jsem se rozhodl jít na to selským rozumem, odevzdat se do rukou jednoduchosti až "primitivnosti" a začít se konečně věnovat zkoumání kontextu trhu a využití situací. Snažím se tedy popisovat strukturu trhu pomocí swingů HH/HL/LH/LL tak, abych mohl obchodovat např. flipy, trendové DB/DT apod. Mám ale trochu problém se identifikací swingů v trhu. Konkrétně se jedná o trhy FGBL a FESX, které jsou pro mě na nízkých timeframe (1min, 3min) poměrně špatně čitelné. Trh málokdy splní definici swingu (2 x HH, HL a 2 x LH a LL nebo opačně pro low swing). Zkoušel jsem Volume graf a to je o poznání lepší. Jako začátečník bych ale preferoval časový graf. Poradí někdo? Díky moc

16673

16674

Odesláno

Tomas 262
Zdravim. Asi nejsem o moc zkusenejsi nez ty...zajimam se o trading 2.5 roku a zive jsem na to jeste nesahl. uz jsem se tady na foru nekolikrat pokousel poukazat ze male timeframy (POD 5 MINUT) jsou plne sumu ale pokazde me nekdo vypeskoval ze graf je graf a kdyz me nekdo ukaze graf bez toho abych videl jaky je timeframe, potom nebudu vedet jestli je 5 minutovy nebo daily nebo weekly...
Ja si ale nicmene porad myslim ze cim kratsi perioda tim vice jde o sum ( dostavas se do zony high frekvency tradingu, pokud pujde o vterinove grafy a tam edge nenajdes)...nahod si 30 minutovy graf a ber swingy i za posledni 3 dny. Je docela znama vec ze hi/low predchozich 3 dnu jsou dulezite S/R. Je docela znama vec ze pokud je trh v uptrendu potom neprekona lows poslednich 2 dnu a opacne v dowtrendu neprekona highs poslednich 2 dnu...opet jsou to dulezite zony S/R a nabizi se zde pekne RRR. Nebo za posledni 2 tydny si vem extremy range a opet mas pekne S/R. Tyto vsechny zony jsou ostre sledovane profesionaly...a trh na ne durazne reaguje.

Odesláno

Co sa tyka tych volume grafov existuje nejaka pomocka ako si nacasovat vstup na open dalsej sviece?Pri minutovych grafoch je to jasne aj pri range,tick grafy by sa tiez maly dat nejako pocitat ale ako pri volume grafe odhanut aspon priblizne kedy svieca uzavre?jedine co ma napada je otvorit si indikator volume a pozerat kedy sa tam usecka priblizi ku svojmu koncu a vtedy zvysit pozornost.
Ak existuje nejaky indikator alebo nejaka pomocka ktora ukazuje kolko este kontraktov chyba k vyplneniu sviece napr. o hodnote volume 1000 tak by som bol vdacny za radu.

Odesláno

> filip44 Takova pomucka samozrejme existuje. Zalezi na software, ktery pouzivas, ale treba v Sierra Chart kdyz vlezes v menu do "Global Settings" -> "Customize Chart Header", tak tam najdes "Bar Countdown" (defaultne uz je to tam pridany). Ja teda volume grafy nepouzivam, ale pro ty by to melo taky bez problemu fungovat.

16679

Odesláno

tomas262: jednoduchost a logicke myslenie je dobra cesta. Da sa prehladne orientovat aj v nizsich TF, na ukazku som popisal dany den na screene dole. V skratke, od 9:22 trh prelomil ema200, cim vstupil do downtrendu ktory trval az do 11:00 = hladam prilezitosti na short. Od 11:00 prelomil swing high cim sa preklopil do uptrendu kde hladam prilezitost na long.

16686

Odesláno

Sirix:

přesně takové jednoduché nastavení, jako máš ty jsem měl taky. Docela mi to sedělo na backtestu, ale když to teď papertraduju tak zjišťuju, že jsem v testu asi trochu šidil sám sebe :) Začal jsem si teď ještě vyznačovat swingy v grafu (podle kritérií co mají P a T v knize) a docela mi to pomáhá určovat, v jaké fázi se trh nachází. Taky mám tu nešťastnou potřebu přeskakovat mezi různými metodami (nevím, jak se toho zbavit) ikdyž vím, že ve výsledku je to asi jedno, který přístup si člověk osvojí. Důležité je to asi správně zasadit do kontextu trhu. No ten ale zatím nějak nevidím :-) Taky mě moc zaujal přístup k JRossovi, který má trader gladiator028 ve vlákně Euro trhy neboť se mi zdá, že má blízko principu market aukce a přijde mi, že to na trhy líp "pasuje" (congestion, breakout apod).

btw. nevíš jak funguje ten indikátor Swing? Proč třeba označil jako swing to v 11:11?

Odesláno

tomas262: ten indikator swing je uplne jednoduchy, vyznacuje swing high/low za niekolko poslednych useciek. Nic ine ti netreba. Nemusis si kreslit S/R rucne, tento indikator ti to vykresli, v defaultom nastaveni ho pouziva strasne vela ludi, a kazdy to vidi na grafe a preto to funguje. Na screene sa rezist /teleny/ stal supportom, je to uplne jasne viditelne. Ja si bez tohto indikatoru obchodovanie uz neviem predstavit. Je vhodny aj pre zaciatocnikov, lebo jasne vykresli swingy, nemusia si nic kreslit samy / lebo to casto vobec nevedia a kreslia blbosti, ktore neexistuju:)
Hlavne si vsimni - ziadne indikatory, ziadne potvrdenia niecoho...nic take, to ta len uplne zmetie.

Odesláno

sirix, rossi, tomas 262 : Určitě jdete správným směrem, rozhodně je lepší věnovat svůj čas poznání fungování trhu, než nekonečnému testování nastavení nějakých indikátorů. Je potřeba se na trh dívat v rámci cekového kontextu, včetně situace na daily grafech. Pokud se soustředíte na jeden časový rámec, žádný swing indikátor vám nepomůže. Pokud bych se soustředil na jeden timeframe, těžko bych mohl včerejšek zobchodovat tak jak jsem to udělal. Poznáte z toho screenu, proč jsem to takhle zobchodoval? Ať se daří!

16691

Odesláno

Jim36:
Takze rebus uspesneho obchodnika...mam rad takoveto domaci ukoly...takze podle me (kdyz vidim pouze tento graf) to vypada ze jsi sel nejprve sort na prorazeni congesce od 14:00 - 15:30. Jak ale trh selhal jit nize pod premarket low tak jsi obchod uzavrel na BE+1 pomoci prikazu reverz a byl jsi long, trh ale za chvili opet selhal na high premarketu a otocil zase na jih, takze jsi dal znovu reverz a tetokrat na potreti to vyslo- trh prorazi low premarketu...
Podle ceho jsi vystoupil netusim...
Vypada to ze beres High a low premarketu za S/R zony...ja taky (u US indexu)

Odesláno

Zdravim Jim, z meho pohledu jsi sice dal screenshot 3tf na forum s vyznacenymi pozicemi, ale samotne casovani obchodu bylo jeste dle minimalne 1tf a celkoveho prehledu o trhu z pravdepodobne 30tf. Na 30tf byl videt klesajici trend a zretelne TAG, zaroven s/r na 820,20. Na 1tf se objevil Rh po prurazu TR z premarketu a pravdepodobny pt byla hodnota kolem 820,50$. Na poklesu se u 3tf objevila svice doji, pritahl jsi tedy SL nad jeji high a pravdepodobne i vstup revers se stopem pod touto svici. Vystup z teto reverzni pozice mohl byt bud pod low druheho reversniho baru na 1tf nebo open price. Do te velke pozice short vstup: TAG na 3tf, pruraz open price, a 1,2,3 na 1tf, potom jsen cekat az cena prorazi silnou s/r na 820,20. K nacasovani vystupu mohl hrat fakt delky pohybu, male 1,2,3 na 1tf a zahustena oblast spolecne s reverzni svici na 3tf. Po techto signalech k vystupu mohla byt obava k navratu ceny k hodnote 815,40. Ja pouzivam jeste 10tf v oteviraci dobe trhu a dayli OHLC predchoziho dne + aktualni dayli oteviraci cena. Tolik muj nahled. Jinak mas skvely napad jak ostatni primet premyslet a ne vse nosit na stribrnem podnose. Muj problem: vydrzet po vstupu na stanoveny PT.

At se dari.
romanrak

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...