Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

to PetrJansky:
děkuju za prográmek. Docela by mě zajímalo, jak jsi zobchodoval dnešek 12.1. Dneska jsem to sledoval a překvapila mě řada čtyř divergencí za sebou, které nevyšly. Screen sem dávat nechci. Nerad jakkoli spojuji obchodní počítač s počítačem co mám pro zábavu a komunikaci. Ale bylo to od 16:57 do 17:52. Kdyby se ti chtělo dát screen dnešního obchodu, rád ho prozkoumám.

Miloš

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Dnes nic, dostal som jeden signal ako vcera. Buy Limit na 2348,50 cena sa dostala na 2348,50 ale vyplneny som nebol. Vsetko podla O.P. na 100% takze pohoda (tu) (tu) (tu) (tu) (tu) (Kazdy strateny obchod su usetrene peniaze)

Sumar tyzdna :4 vstupy : 1PT ,1CL , 1SL , 1BE, +15b
O.P. 100% takze tento tyzden sa si pacil bola to pohodicka a konecne posun k lepsiemu. :) :) :) :) :)

" Menej je niekedy viac. " :S
Odesláno

Taky dnes žádný obchod, celkově za týden 6 obchodů (4 winn, 2 loss) a pokud bych dal filtr brát trendové patterny jen v blízkosti TL, tak jen 4 obchody. Hmm broker mě moc milovat nebude :-))

tomm02 >> gratuluji :-) Taky tento mi tento týden trošku bliklo v hlavě :-)

Hezký víkend všem.

Martin

Odesláno

V takovém případě neobchoduji. Selhaní v přípravě je přípravou na selhání.

Když přijdu později a vím, že se nestihnu před OPEN dostatečně připravit, tak si v klidu udělám přípravu během první hodinky obchodování a smířím se s tím, že přijdu o trady na OPEN, které mám nejradši :)

Odesláno

Skap >> Jak jsme se minule bavili o MM, resp. o skončení obchodování, když se v daném týdnu dosáhne určitého profitu, nedalo mi to a v excelu jsem trošku počítal.

Start: 2 kontrakty
Start: 1.2.2013
Risk: 2% z účtu na obchod.

Ukončit obchod když: dosaženo za týden profiitu 150$/2 kontrakty

Měsíčně 600$ / měsíc .. počítám raději ale 400$ / měsíc

Když jsem propočítal tyhle hodnoty, tak bych 1.3.2016 už jel 12 kontraktů s měsíčním profitem 2 400$.

Takže ano, jde to takhle dělat, pokud má člověk relativně čas. Ale chce to otestovat systém, zjistit zda ziskové obchody přicházejí plus mínus rovnoměrně během celého měsíce nebo ne, to samé ztrátové obchody samozřejmě.

Hezký víkend.

Martin

Odesláno

Remarque:

Hezký, ale podle mě to jsou hodně slabá čísla. Jestli do toho jdeš s tím, že za 4 roky bys už mohl mít měsíční profit 2400 dolarů, tak respekt. To já bych neměl asi dostatečnou motivaci překonávat ty překážky a všechno co už jsem překonal a co mě ještě čeká s tím, že budu za 4 roky vydělávat 2400 a ještě s 12 kontraktama. Neboj se stanovit si vyšší cíle, proč se zbytečně držet při zemi. Neříkám nějaké nerealistické sumy, ale určitě vyšší cíle. Třeba můj cíl se odvíjí, od kluků tady z finančníka, kteří píšou, že dobrý obchodník, by měl konzistentně v průměru vydělávat kolem 2000 dolarů/měsíc/kontrakt (NQ 2 kontrakty). A chtěl jsem tenhle cíl splnit už první měsíc co jsem obchodoval. Ne za 4 roky. Ikdyž to zatím nejde, tak se to o stále snažím a vylepšuju co se dá, abych se k tomu dopracoval. Ne za 4 roky, ale vždy už ten další měsíc.

Chtěl jsem jenom říct, že nevím jestli z hlediska motivace je tohle ten správný přístup. Ale každý jsme jiná osobnost a každému vyhovuje něco jiného. Takže pokud to takhle zvládneš a vydržíš, tak ok.

Odesláno

echeck >> Souhlas, že je to hodně podhonocený cíl. Zatím mám statistiku za týden, což je absolutně mizivá statistika, chce to alespoň 1/4 roku a pak to vyhodnotit co reálné je a co není.

Jen já s tou svou povahou potřebuju mít jistotu jasného signálu (Jasný trend, kanál, IA divergence, vstup. signál u TL) a mezi 15:30 a 17:00 se mi těch signálů moc neobjeví. Po měsící zvážím zda ještě přidat seanci 21:00-22:15.

Ano každý jsme individualita a vyhovuje nám něco jiného. Já jsem v situaci, kdy mi je 25, podnikám v e-shopech, práce mě baví, příjmy jsou vyšší, ale jsem v segmentech, které jsou módní a cca do 3 let skončí..asi, ale zatím to jde, tak mě to nenutí spěchat. Prostě takový hlavní cíl je od 30-ti se živit tradingem. Sice to vychází jen na 2400$/měs za 3 roky, ale za 4 roky to už je 4000$/ měs, víš jak, příjmy jdou do paraboly.

Ale to jsou úvahy do větru, myslím, že oba dva a nejen my dva budeme rádi jak se odpíchnem od bodu 0 k pravidelným profitům :-)

xzajic >> Tím už jsem si prošel, ale snažím se poučit z chyb:

1. live - obchodování jen divergencí na CCI ještě podle WCCI - absolutní ignorace co dělá trh - sice to dle backtestu za 1 rok vycházelo ziskově, ale jak jsem jel live a vstupoval dle plánu tak mě to vydrbalo. Takže úplná blbost dát jen na indikátory. Paradoxně jsem neměl problém vstupovat a vystupovat dle plánu.

2. live - čistá PA, diskréční přístup tak 80%, samozřejmě v live to nešlo, viděl jsem pak signál všude.

Teď vstup na základě IA divergencí (potřebuju mít nějaký jasný bod, kde vstoupit), ale nebrat je automaticky, vyfiltrovat si to na základě PA, zjistil jsem, že si jich vyfiltruju tak 70%.

Děkuji za reakci a hodně zdaru chlapi ;-)

Odesláno

To Remarque

Trading je byznys jako kazdy jiny - ma vydelavat $$$. Dlouhodoby plan je nutny, ale to co jsi popsal je silne demotivujici. Pokud zvladnes MM a psycholgii - myslim do te urovne, aby jsi nesklouzl k tomu, ze zacnes bezhlave klikat, neni nejmensi duvod stanovovat si max denni zisk. Pokud ti system dava signaly a nedosahl jsi max denni, tydenni ztraty neni proc prestavat. Pokud Te to bavi a funguje Ti to.

Planovat, ze za 4 roky budes vydelavat 2400$ je asi tak prinosny jako si koupit pozemek na Mesici. Trading je jedinecny v tom, ze muzes vydelavat uz prvni mesic. Neni treba si vymyslet vlastni bariery, trh Ti jich par nachysta sam.

Sorry, pokud chces tohle delat pro $$$ tak to co jsi popsal je nesmysl. Ale pokud se chces jen bavit, tak proc ne.

Vykasli se na to, co si prectes ze "zarucenych zdroju na forech", rid se tim, co si sam udelas a vyzkousis. Tohle je jedinecny, individualni byznys kde uplne nejvic plati to, ze to co delaji ostatni nemusi fungovat nikomu jinymu. A to co bude prinaset vysledky Tobe, muze u ostatnich vyvolavat salvy smichu.

Je to jednoduchy: obchoduju, pokud mam signaly, nedosahnul jsem max ztratu a mam chut pracovat. Pokud jedno z tohoto seznamu neplati, prestavam a zacnu zitra. Nebo pozitri.....

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...