Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobry den,

mate nekdo zkusenost s funkcemi Hot List a Scanner? Osobne platformu TS ke svym obchodum nevyuzivam, mam vsak equities account a platformu bez toho, aniz bych musel platit 100USD mesicne. Obchoduji momentalne futures, ale zabyvam se i momentum tradingem akcii. Pro ucely backtestingu bych rad vyuzil scanner, ovsem pro zprovozneni teto funkce je nutne ucet fundovat. Muze mi nekdo rict, zda li je scanner v realu vyuzitelny ke screeningu akcii, ktere maji napr. nadprumerne earnings ci volume? Prinase scanner nejake vyhody oproti serverum jako finviz.com?

Sentrix

• 2 týdny později...
Odesláno

Ahojte všichni,

nemůžu najít u TS v sznamu tickerů klasický futures na eur - např. u IB je to 6E. Poraďte někdo, kde u TS najdu toto futures nebo jak se dá u nich obchodovat ?

Odesláno

U TS je mikrolot na EURUSD jako symbol M6E, aktuální kontrakt M6EM12, minilot je E7, aktuální kontrakt E7M12, klasický Euro FX je EC, aktuální kontrakt ECM12.

Dá se to najít přes symbol lookup, kartička futures, do kolonky Description si zadejte např. euro a nechte vyhledat. pak se výsledky dají seřadit např. podle burzy atd..

Odesláno

Renooo Napsal:
-------------------------------------------------------
> Zdravím uživatele TS,
> jsem začátečník s EL a zkouším si ho na platformě
> MCH. Mám prosbu na ověření velmi jednoduchého
> kódu. Toto je jeden velmi jednoduše napsaný
> výstup. Nevím, jestli takto jednoduše lze vůbec
> použít ?!? Signály mi uzavírá jak na PT, tak SL,
> ale úplně nesmyslně na jiných hodnotách, než je 60
> a 120$.
> Díky moc za info.
> R.
>
> // vystup - pevny SL nebo PT
>
>
> SetStopPosition;
> SetStopLoss(60);
> SetProfitTarget(120);
>

1. Opravdu potřebujete IOG? Stop loss a profit target jsou interní příkazy, které jsou VŽDY intrabar, takže pokud to opravdu nutně nepotřebujete, snažte se tomu vyvarovat. Tj. zrušte řádek IntrabarOrderGeneration = true nebo nastavte na false. Ušetříte si mraky problémů a práce.

2. Setstopposition nastavuje hodnotu SL v dolarech na celou pozici. Příklad, pokud pojedete 1 kontrakt TF, bude hodnota SL 6 ticků, pokud pojede 2 kontrakty, bude už jenom 3 ticky. Zkuste změnit na setstopcontract.

Pokud se to nespraví, je nutné vědět víc o kódu... Nebo vidět alespoň příklady na grafu apod.

Odesláno

Mě to ukazuje v TS toto: Čili poslední obchod vstup 2607 výstup na SL 2610 = 3 body = 60 USD Předtím zisk, 2618.50 - 2612.50 = 6 bodů = 120 USD. Kód je v pořádku, jediné, co jsem našel, byla definice AVG, chtěl jste zřejmě XAVERAGE // vstup = LowerHigh // vystup - pevny SL nebo PT [IntrabarOrderGeneration = false] Inputs: MA_length(10), SL_nevstupuju(3), StartCas(1530), EndCas(2200); condition1 = Time > StartCas and Time XAverage(Close, MA_length); condition3 = High[1] = Highest(High,5)[1]; condition4 = High[1] - Close 19515

Odesláno

Ještě jenom pro zajímavost a tedy studijní účely (nic jiného nedoporučuji) - výsledky této strategie od roku 1999, první obrázek je bez poplatků a slippage, druhý je s poplatky 2.34 za kontrakt a slippage 1 tick...

19516

19517

Odesláno

Honza K>pises ze

Mam otevreny vsechny mozne ucty u TS:
- forex
- akcie + opce
- futures
- futures + opce (platforma TS4 ... TS9 opce na futures neumoznuje)
mam otazeku,
Po 2 letech obchodovani premyslim o zmene brokera, od uplnych zactku jsem po TS uvazoval, neotevrel jsem ale ucek kuli mesicnim poplatkum. Mam za to ze pro kazdou skupinu je treba otevrit extra ucet s minimalnim vkladem 5k je to tak nebo uz to zmenili? Nebo je mozne otevrit jeden ucet a z nej obchodovat vse ( samozrejme pokud to margin dovoluje). Zkousel jsi Lightspeed?
Diky za odpoved

Odesláno

Tohle jsem já nepsal, nicméně pokud vím, tak stále běžně platí minimální prvotní vklad 5000 USD a ano, účty jsou oddělené (dlouho to kritizujeme, např. IB má už dlouho univerzální účet, z kterého se dá obchodovat cokoliv). Obecně Tradestation je dražší varianta, která je pro vás vhodná, pokud hledáte komfort a řešení "vše v jednom". Pokud vám jde o nižší marginy, nižší poplatky a nepotřebujete nějak výrazně práci s TA, tak najdete určitě levnější řešení.

Odesláno

Honza K> tak to se omlouvam melo to byt na mcrose:-)

skoda ze ucty jsou separovne, je prakticka otazka, dejme tomu obchoduji fx futures, a chci prejit na opce, jak to probiha na platforme, prepnuti odhlaseni prihlaseni k akcii uctu ??? novy lyout novy screen, nebo je mozne sledovat z jednoho okna? Diky

Odesláno

Všechno z jednoho okna, nemusíte se odhlašovat s platformy atd. Pokud si otevřete nějaký symbol k obchodování, TS pozná, zda má použít futures nebo equity/forex účet. Je to tedy spíše jenom o přepínání v roletovém menu :)

Odesláno

Jenda 701:
Honza to presne napsal.
Ja jsem si na obchodovani vybudoval pomerne vykonnou infrastrukturu.
Mam vykonny server, ktery mam rozdeleny na 1 dedikovany + 3 virtualni servery (defakto mam 4 PC)
Na kazdem serveru mi bezi samostatna TS (tj. provozuji paralelne 4 TS).
Kazda TS ma vyhrazen specialni rezim (futures, forex, akcie+opce, AOS) ale jsou rychle prekomfigurovatelne na druhy rezim, protoze na kazde TS udrzuji aktualni knihovnu (Workspce, Desktop, strategie, indikatory ...).
Vsechny moje ucty jsou viditelne na vsech 4 TS.
Uzivatelsky interface mi vykonava soustava 4 monitoru (kazda TS ma svuj monitor) ... takze prechazim mezi jednotlivymi TS plynule pouze pohybem mysky.
Takto vybudovana infrastruktura mi dava maximalni komfort k obchodovani .

George

Odesláno

Testuji AOS a v okamžiku provádění WFA (cluster analýzy) jsem narazil na problém zobrazení chybové hlášky (viz. obr.). Přitom, když testuji stejný kód, ale s menším počtem testů (namísto 17.850 třeba 1.200) tak cluster analýza proběhne tak jak má. Bohužel příliš nevládnu AJ, poradíte? Děkuji

19534

Odesláno

Jenda701:

- nedovedu si predstavit sve obchodovani z notebooku (ja pouzivam noteboook nebo iPAD pouze, kdyz jsem mimo office a prijde mi alerts ... ale to se pak stejne pres vzdalenou plochu (Remont Destop) pripojuji na server a notebook vyuzivam pouze jako monitor)

- pokud obchodujes opce, tak v soucasne dobe neni lepsi platforma nez TS9.1
Mnozi tu chvali TOS (nejde tam ale aktivovat realny ucet pro obcany CR) . Aktualni verze TS9.1 a hlavne tools "OptionStation Pro" je minimalne na stejne urovni jako TOS (podle mne lepsi) a poplatky jsou na urovni IB :-)

Aktualni vlakno, "zamorujeme" jinou tematikou, proto dalsi komunikace ohledne:
- TS ... ve vlakne brokeru
- opci ... ve vlaknech o opcich

At se ti DARI :)

George

• Vytvořit...