Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

@Filip81:
Zkuste sekci v tradestation - education/university/school-of-tradestation-basics/quick-tips/order-entry
je tam nove video: Chart Trading. Treba neco z toho pomuze. V defaultnim nastaveni Chart Trading okne vse funguje podle popisovaneho videa.

Odesláno

raven2cz: Děkuji za ochotu, nakonec jsem na to přišel (metoda pokus - omyl). Příkazy jdou pravděpodobně "potahovat" pouze když je Set tracking mode nastaven na OFF. Měl jsem jej nastaven na WORKSPACE. Sice moc nechápu, jak to spolu souvisí, ale hlavně že to funguje.

Odesláno

Sinuhet Napsal:
-------------------------------------------------------
> Filip81: ja mam dobrou zkusenost s
> disktrading.is99.com/disktrading/, data
> kvalitni, cena zanedbatelna...., nabizeji to ve
> vsech moznych formatech vcetne tradestation
>
>
>
> Editováno 1 krát. Naposledy editováno dne 21.05.
> 11:13 uživatelem Sinuhet.

The historical data download/DVD-ROM set contains daily and intraday data in .omz format for Tradestation users

O tom, že .omz je formát pro Tradestation slyším poprvé. Jak jste to dostal do nativní cache TS? A opravdu nabízejí i ticková data?

Odesláno

tickova data nabizeji, to vim protoze jsem je kupoval, z adresare odkud jsem to stahoval byl vyber ninja, tradestation a jeste neco....

S importem do TS ale neposlouzim, protoze obchoduju v ninjatraderu a pouzil jsem tedy jen format dat do NT (ale vim ze tam ty data do TS byly, ale nestahoval jsem je)

Odesláno

Sinuhet Napsal:
-------------------------------------------------------
> tickova data nabizeji, to vim protoze jsem je
> kupoval, z adresare odkud jsem to stahoval byl
> vyber ninja, tradestation a jeste neco....
>
> S importem do TS ale neposlouzim, protoze
> obchoduju v ninjatraderu a pouzil jsem tedy jen
> format dat do NT (ale vim ze tam ty data do TS
> byly, ale nestahoval jsem je)

díky za info. Zřejmě půjde o ASCII data jenom s upravenou hlavičkou. Ts má svojí vlastní cache a pokud chcete pracovat nativně, tj. interně v grafech si načíst kontrakty, spojovat atd., je nutné použít nativní cache, od verze 9.1 ve formě CLOD souboru. 3rd party a nativní data jsou v TS dost velký rozdíl. Ještě na ně juknu, do kdy tvrděj, že ticková data mají... Taky by mě zajímalo, jakou mají kvalitu.

Odesláno

Ahoj,

zkoušel jsem nový update 4 TS 9.5. Na Simu exekuovat strategie, ale téměř vždy se stane, že se příkaz odmítne vyplnit, nebo TS najednou se přepne do offline modu.
Jakou máte zkušenost s novou verzí?

Odesláno

to raven2cz
mampodobnu skusenost, niekedy sa prikaz nevyplni cca kazdy 5. V trademanageru v message ani zmienka o tom ze sa nieco nepodarilo a ze je nejaky problem. Neviem ci TS ma este nejaky podrobnejsi vypis o udalostiach.

Jo a niedeky sa odpoji od order serveru, data idu dalej ale neobchoduje.

Do 4. updatu som isiel lebo 3. mi padala, je pravda ze teraz sa to vypada stabilne. Ale mame nove problemy :) :(

Odesláno

Honza K.: Dobrý den, bohužel postrádám Vaši odbornost, tak Vás požádám, jestli byste to trošku nepřiblížil i pro ty vzadu...;-)

Mám hotový backtest na volume grafu za posledních 6 měsíců a vypadá dobře, nicméně vzorek je samozřejmě malý. Rád bych tedy "natáhnul" data za delší časové období. Než začnu komunikovat s firmou z výše uvedených webovek, rád bych věděl, jestli budou podle Vás data použitelná, ať nevyhodím 20USD z okna. Testuji trh e-mini Russel2000 a používám standartní indikátory (CCI, EMA, ATR). Z Vašeho komentáře bohužel nevím, jestli by s něčím nemohl být problém.

Píšete, že nemáte vlastní zkušenost, poprosím Vás tedy spíš o Váš názor. Děkuji.

Odesláno

jeste vam sem hodim nazor Tomáše (admin):

Když jsem se začal hlouběji zabývat mechanickými systémy, neměl jsem ještě TradeStation, potřeboval jsem však velkou historii nejrůznějších trhů. Zakoupil jsem tedy za minimální částku balík dat na stránkách Disktrading (tuším, že je provozuje někdo z Ruska nebo Bulharska). Za cenu nějakých 110 USD jsem nejenom nečekal, že by data byla světové kvality, ale upřímně jsem ani nečekal, že DVD s daty vůbec dorazí na mou portugalskou adresu. Data ale skutečně dorazila a celková kvalita nebyla tak špatná, jak jsem předpokládal. Jinými slovy, data naplnila zcela účel, ke kterým jsem je zakoupil. Bylo to v době, kdy jsem také zakoupil licenci k programu MultiCharts a na datech jsem stavěl a testoval několik prvních strategií. Když jsem strategie později ověřil na podstatně kvalitnějších datech od TradeStation, rozdíly byly v naprosto přijatelné míře. Takže data od Disktrading nejsou rozhodně špičkou, ale za minimální cenu určitě naprosto použitelnou volbou pro mechanické i diskréční intradenní obchodníky, kteří potřebují velkou historii dat k baktestování.

Odesláno

Martin22,

díky za upozornění, již jsem kontaktoval TradeStation a zjišťuji, v čem je problém, případně jaké jsou aktuální funkční promo kódy. Dám vědět, jakmile budu informován od TS o aktuální situaci.

• Vytvořit...