Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To Jayes,
děkuji za tip na dobrou knihu. určitě si ji pořídím. Chtěl bych Vás poprosit, zda by jste mohl uvést zbývající čtyři knihy, které by jste zařadil do své zmiňované TOP5. Byla by to určitě dobrá inspirace i pro ostatní zájemce o kvalitní knihy o tradingu a osobním rozvoji.. Možná by bylo dobré, kdyby se přidali i ostatní se svými TOP knihami.
Děkuji

• Odpovědí 546
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

turbo68:

Ono samozřejmě vnímání kvality knih se časem mění, takže zkusím sepsat současný stav.
Jinak samozřejmě v každé knize člověk něco najde a čím víc čte, tím víc vnímá detaily, které dřív nevnímal.
Takže co bych nyní doporučil. Spoustu výborných tipů mám z Finančníka, za což díky. A bude jich víc něž 5 :-)

Obecný rozvoj:
Muž, který chtěl být bohatý.
Myšlením k bohatství
Psychokybernetika
Moc přítomného okamžiku
Zázrak pozitivního myšlení
Hovory s Bohem
Talent Nerozhoduje
Jak získávat přátele a působit na lidi
Cesta Kaizen - Z malého kroku k velkému skoku
Čtyři dohody

Trading:
Trading je byznys - Joe Ross
Kompletní průvodce psychologie obchodování - Finančník
Trading for Living - Alexander Elder
Reading Price Charts Bar by Bar - Al Brooks
Emotion Free Trading - Larry Levin

• 2 týdny později...
Odesláno

Četl jste někdo knihy: Opce -- Jak na obchodování s opcemi a výběr správné strategie
Autor: Ludvík Turek a Josef Košťál

Praktickým průvodcem opčním obchodováním.
autor: Jan Široký

Rozhoduji se mezi nimi, takže názor by se mi hodil

Odesláno

Opce jak na obchodování etc... mám přečtenou. Vše je srozumitelně vysvětleno, od základů, co to ATM,ITM OTM etc... a popisuje základní strategie, charakterizuje a ukazuje jejich výhody i nevhody.

• 4 týdny později...
Odesláno

četl jsem ji ještě před vánoci. Možná jsem k věcem ohledně tradingu nekriticky nadšený, ale prostě se mi líbila a četl jsem ji jedním dechem. Pro trading mi tam přišly obohacující pasáže o jeho traderském myšlení, vyrovnání se s několikerým vymazáním účtu, učením se z prodělků, dlouhé časové období po které se vždy šplhal od nuly nahoru, oťukání trendu s malým počtem akcií a po jeho potvrzení výrazné navýšení akcií (taková mariášnická zásada, že když nejde list, dávají se malé sázky, ale když přijde karta, musí se ze hry dostat maximum). Pro běžný život pak jeho virtuosita s jakou dokázal překonat nástrahy ostrých hochů. dobrá smlouva umožní vydělat, špatná by vedla k jistému prodělku.

• 2 týdny později...
  • 5 týdnů později...
Odesláno

Paulus.

Kostolanyho burzovní seminář je vynikající kniha, ale pokud v ní budete hledat věci spojené s ID obchodováním, budete sklamaný. Je to kniha, která je široce pojatá a potěší lidi, kteří se snaží získat všeobecnější vědomosti. Výborně je vysvětlený problém závislosti burzy a ekonomických cyklů z pohledu hospodářského vývoje i psychologie. Kostolany zde svými slovy velmi jednoduše a výstižně osvětluje Dowovu teorii. Podle mého názoru by si měl každý, kdo chce obchodovat na kapitálových trzích tuto část přečíst, protože z těchto odstavců získá základní vědomosti a je úplně jedno jakému instrumentu se bude následně věnovat.

• Vytvořit...