Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 869
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Ahoj všem
Potřeboval bych poradit.
Myslím že každý má v deníku zavedené slopce s měsícem (1.1.2011) a dnem (Monday)
A já bych potřeboval vyhodnotit úspěšnost systému po měsících ale v sloupcovém grafu..neví někdo jak na to ??

řekněme že v sloupci "A" mám měsíce (1.1.2011...6.1.2011)

v sloupci "C" mám hodnoty (zisk/ztráta)

Všem moc děkuji za radu a přeji hodně úspěchů..

Odesláno

Sage díky moc hodne mne to pomohlo ale narazil jsem zase na problem :(( Nechapu proc v bunce L9 neni hodnota jedna na zaklade zobrazeneho vzorce ... asi si sedim na vedeni ale ja tam chybu nevidim.

16505

Odesláno

t.o.m.,

celkom nechápem, čo potrebuješ, pre maximálny/minimálny profit v týždni skús použiť funkcie MAX a MIN. Ak myslíš teoretický max. zisk/stratu, ktoré si mohol dosiahnuť v celom týždni podobne ako čistý súčet, tak potrebuješ mať druhú tabuľku, kde budeš mať zaznamenané tie teoretické maximálne hodnoty. Z tých vypočítaš podobne max a min profit.

Odesláno

Balian,

jednoducho porovnáš, či je daný obchod stále v rovnakom mesiaci. Ak už nastane nový mesiac, vypočítaš podľa týchto obchodov čo chceš - počty, profit, efektivitu...

Odesláno

lukas.s,

vzorec vyzerá v poriadku, skús skontrolovať formátovanie, prípadne, či v bunke L8 nemáš zapísanú 1 ako text s apostrofom, bude to nejaká maličkosť. Inak tie jednotky vo vzorci zapisuj bez úvodzoviek, teda ako číslo.

Odesláno

saqe uz sa mi to podarilo Ano myslel som tu druhu moznost, teda teoreticky max zisk/max stratu (max runup/max rundown) . A ano treba mi na to pomocnu tabulku v ktorej bude bankroll obchodov za dany tyzden. Z neho si potom vypocitam Max ( maximum runup ) a Min ( maximum rundown ) hodnoty, ktore tento bankroll dosiahol. Z nich si potom vypocitam data ktore potrebujem dosadit do grafu. Tie hodnoty Min a Max, do grafu nevkladam, pouzivam ich len na vypocet toho rozdielu, keby som ich vlozil do grafu, scitalo by mi ich dokopy s hodnotou total weekly profit/loss a graf by ukazoval blbost. Pre to aby som vytvoril taky graf aky prezentoval Tomnes potrebujem styri druhy(serie) dat a to: - konecny profit za tyzden na konci tyzdna ( weekly total profit ) - funkcia sum - konecna strata za tyzden na konci tyzdna ( weekly total loss ) - funkcia sum - rozdiel maximum runup - weekly total profit - vzorec - rozdiel maximum rundown - weekly total loss - vzorec Ked chcem teraz pridat tyzdne, uz mi staci len kopirovat smerom do prava a pridavat hodnoty P/L za dany tyzden. Prikladam obrazok s tabulkami a grafom pre inspiraciu. (tu)

16511

Odesláno

sage

Děkuji za reakci..

A existuje vzorec který by mi jednotlivé měsíce automaticky SLOUČIL do jednoho řádku a dal konečnou hodnotu za měsíc..abych si mohl vytvořit graf jako třeba takto:

1 LEDEN 2011.....400usd
2 ÚNOR 2011......1200usd
3 BŘEZEN 2011....-300usd

Jde mi v podstatě o to samé jako to co chce t.o.m. jen nejsm tak zdatný v excelu a docela s tím bojuji :)

přeji všem krásný den..

Odesláno

Balian,

ano, napríklad maticový.

Zisk za LEDEN by mohol byť takto:
=SUM(IF((A1:A100=1)*(C1:C100>0);C1:C100))

Celkový profit za LEDEN by mohol byť takto:
=SUM(IF((A1:A100=1)*(C1:C1000);C1:C100))

kde:
A1:A100 - oblasť s číslom mesiaca
C1:C100 - oblasť s profitom obchodov

Maticový vzorec vložíš do bunky a musíš ho 'od-entrovať' kombináciou kláves CTRL+SHIFT+ENTER, tak aby sa vzorec obalil do zátvoriek {...}.

Odesláno

to wolf ok, tak tu to je, pridal som tam komentare k bunkam aby to bolo jasnejsie co som preco pocital. Staci uz len kopirovat stlpec F smerom do prava a zadat vysledky obchodov za dany tyzden a je to. Ked bude chciet niekto pridat viac obchodov bude musiet zvacsit tabulku obchodov a tabulku bankrollu a pozmenit podla toho vzorce. Tak isto potom treba zmenit respektive pridat nove data do grafu. To uz je drobnost a zalezitost copy-paste. Do tej hornej tabulky by sa dali pridat este nejake dalsie filtre aby mi napriklad spocitavalo len obchody, ktore splnaju nejaku podmienku ale to si necham na neskor. Este som nad tym velmi nerozmyslal. Kto chce moze si tu tabulku prerobit z podoby '' v stlpcoch '' do podoby '' v riadkoch '' , ak ma velku vzorku dat, teda tyzdnov aby ten list nebol velmi siroky. Subor je vo formate jpg, tak teda dufam ze to robim dobre, stiahnite si ho do pocitaca a otvorte v exceli. A kto moze a chce, mohol by hodit graf do vlakna testovanie strategie, staci len graf, mozme si tam porovnat vysledky testov. diky to vlakno : http://www.financnik.cz/forum/read.php?18,9941,page=9

16521

• Vytvořit...