Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

to Kef
Z vlastní zkušeností vím, že přijmou něčí názor pro obchodování, bez toho abych si to pořádně ověřil je cesta do pekel. Každý jsme jiný a pokud nemáš systém, který ti perfektně sedí, tak stejně neuspěješ. Já sám jsem začínal s WCCI, a stejně jsem se dopracoval k vlastnímu a zcela jinému systému, který mě perfektně sedí a ve kterém se cítím pohodlně. Vše si vždy pořádně ověř a nikomu nic slepě nevěř!

to Airmike
Je to přesně jak píšeš. Proto já osobně považuji RB, spolu s většinou indikátorů pouze za matení. Ano RB jsou skvělé na určení S/R úrovní, v tom jsou naprosto excelentní, ale já prostě s nima nedokáži obchodovat. Hold každý musíme používat co mu perfektně sedí.

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

to Airmike, Everest

len mala poznamka ako to tu citam k tym rangebarom a dynamike trhu, staci si k rangebarom pridat do grafu TimeHistogram a mate v rangebaroch dynamiku, rychlost, momentum ku kazdemu range baru..

s/r urovne su pre mna uuplne klucove (vstup, vystup, potencial trhu, stop loss, price action..2b reversal, double top,bottom, cross swing..) a na range baroch idealne..

len moj nazor..

Odesláno

neuron

pardon , ja som stara skola, mne timehistogram ani ziadny iny indikator nepovie o trhu viac ako svieckovy graf :)

aby som to upresnil, podla vsetkych mojich screenou co som sem dal, je jasne ze obchodujem RBcka, ale to je len dosledok toho , ze som zacal skumat futky. bez toho aby som to videl predtym v tomto vlakne by ma to vobec nenapadlo. :) . na to ci zarobim alebo prerobim to nema absolutne ziadny vplyv. dynamiku tak nejak uz citim. :)

len tak pre zaujimavost sa prepnem na stare zobrazenie ktore som pouzival predtym, a sem tam hodim screen PA v klasickom nastaveni :) bude sranda.

Odesláno

to Airmike,

zaujala ma ta perfektna volatilita a trendovanie toho EURUSD co obchodujes a screeny sem davas,
to je klasicky EURUSD alebo to je futures kontrakt? a v akych casoch to obchodujes a beries do uvahy aj
fundament alebo robis len price action??

dik za odpovede

Odesláno

neuron

menove pary EURUSD a GBPUSD, klasicky Fx. obchodujem otvaracie hodiny EU a USA.

na FX musis brat do uvahy vsetky faktory, PA su vstupne signaly . spravy neobchodujem , ale tiez ich neignorujem.

takato volatilita na eure a cably je standard, denne range sa pohybuju vo velkych rozpatiach.

Odesláno

to neuron:

Jenom doplnim Airmike, ze futures kontrakty na cable a EUR/USD se hybou v podstate stejne jako jejich FX varianty. Jeden pips na cablu ma hodnotu 6.25 dolaru a EUR/USD 12.5 dolaru. Zkus se na to podivat, ma to oznaceni 6B a 6E.

Odesláno

turna

cece to som ani nevedel ze futures maju taky sizeing. to je futka na cabel lasnejsia nez spot.

EURUSD a GBPUSD obe maju bodik 10 USD na lot

len tak pre zaujimavost USDCHF (swiss) je 8,58 USD a USDJPY 11.18 USD

to su vsetky majors

Odesláno

to Airmike:

USDCHF (6S) futures 12.5 dolaru pip, USDJPY (6J) taky 12.5. Nevyhodou zase je, ze elektronika otevira az 14:20, takze vsechny ty ranni volatilni pohyby sou mimo. Holt je to neco za neco, ale chystam se na ne, hlavne ten cabel a euro.

Odesláno

turna

ja myslim ze spot je klasika. sice poznam aj ludi co obchoduju menove futky, ale pre mna maju viac nevyhod ako vyhod.

s dobrym brokerom, s dobrou likviditou , plnenim a nizkymi kommisiami sa mi spot paci viac. mas viac moznost hlavne v manazovani pozicie

Odesláno

dnes prvni ctvrt hodinu mi netekla realna data do SIerry; pohyb cen jsem videl jen v DOM; vse se rozjelo po nekolikerem restartu az po 20 minutach po otevreni trhu obchody 02. 02. 09 NQ Sim 1) Buy Stop 1177.25; 2 kontr vstup na prorazeni 1-2-3 Low vystup PT1 + 28 tick; PT2 + 52 tick celkem: + 80 tick

7443

Odesláno

Tak myslel som ze vam dneska ziadny pekny obchod neukazem. ale nakoniec sa jeden podaril EURUSD mali target a runner. vstup pre mna trosku netradicny ale je to novy pattern pridavam dva obrazky pre porovnanie. obchodovane to bolo na klasickomtripple screen 1H 15M 3M porovnanie s RB 10 + 150 = 160 bodov

7472

7473

Odesláno

to Airmike

ako som tak zacal sledovat ten eurusd tak 18.10 tam bol pekny cross trend line, ccross swing aj cci pattern,
proste pekna zmena trendu, neviem ci to malo aj fundamentalne pozadie..

otazka..obchodujes aj prvy obrat mohutneho trendu na zaklade trendovej linky? alebo cakas na potvrdenie..dalsie swings..

dik

Odesláno

dalsi pekny priklad , PA . co poviete :) priznam sa ze tento pattern nemam vychytany, tak neviem aky ma potencial. trejdujem ho len dva dni, ale vypada dobre. zatial som s nim spravil 5 obchodov. jedel lose 4x Win

7476

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...