Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Airmike:

Super příspěvek, jen bych tě poprosil jestli by jsi nemohl rozepsat co myslíš pod pojmem "oni sleduju totiz vsetko mozne , akurat nie co robi trh" : co tím myslíš? to jestli jde trh nahoru nebo dolu vidí v momentě každý... myslíš jako že celkový pohled na trh a lebo něco jiné?

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

radusor

vysvetlim ti to na presnom priklade. pre lepsie pochopenie.

dnes rano som totiz spravil chybu ktora bola sposobena tym ze som sa nesustredil na trh , ale na pattern.

tak si vezmime napriklad obchodnika ktory obchoduje povedzme woodie CCI system povedzme na EURUSD. prichadza mu prave krasny ZLR signal, je presne podla parametrov ako s ucebnice. je do lokalneho trendu, vyformoval sa medzi 0 a 50 linkou. vsetko sedi ako ma, CCI 50 aj CCI 14 je v modrom a obchodniik po dokonceni sviecky vezme signal a tesi sa ze pojde do zisku. takyto obchodnik ma svoj system a dodrzuje striktne pravidla. (dodrzovat pravidla je sice dolezite, ale na FX plati pravidla uplne ine)

to co si nevsimol je :

je tesne pred 8 hodinou rannou, kedy otvaraju europske burzy. po nich dochadza k velmi prudkym pohybom, nevsimol si ze signal ktory zobral je presne na maxime overnight range , cize japonskej seansy. sice to nieje ziadna SR uroven ale ta sa utvori presne po tom ako do nej vstupi. dalej si nevsimol ze cela poobednajsia seansa v amerike bola v znameni brutalneho prepadu eura, hoci europa veselo nakupovala. dalej si nevsimol obrovsky pohyb Libry, ktora je dnes rano s eurom v korelacii 90 % a jej pohyb predchadzal padu eura asi minutu , takze bolo mozne signal este stiahnut.taktiez si nevsimol prepad zlata, ktore cely ten pohyb sposobilo a je vacsinu casu s eurom v korelacii

na eure aj libre nasleduje pohyb v ktorom by kazdy obchdnik chcel byt. EURUSD 140 bodov a GBPUSD 250. namiesto toho frustrovany trader pozera na svoju stratu a rozmysla ako by sa dalo naskocit do trendu. to uz bohuzial nejde. pretoze trend je taky silny ze ziadnu korekciu neurobi. 2 hodinovy pohyb, ktory zabezpaci 400 bodov je za nami. v komoditackych prepoctoch 4000 USD na kontrakt je prec. a treba cakat na dalsiu prilezitost ktora moze prist najskor 14:30 na data. 15:30 na otvorenie NY alebo 16:00 to je hodina,kde velky obchodnici moc radi buchaju na trh velke objemy asi zo stereotypu :)

tak asi takto b som opisal tieto dva rozdielne styli obchodovania. netvrdim ze ten prvy je spatny. len hovorim ze na Fx je nepouzitelny

Odesláno

Zdravím, můj dnešní obchod. NQ, RB2, 20-20:45, 1 obchod, 1x win, LIVE 1) trh se dlouho motal mezi pivotem a S/R (high první 15 min od otevření), vytvořil si vzestupnou TL, kterou vzápětí prorazil a šel skrz S/R, protože dlouho odolávala, čekal jsem na druhý průraz. První příkaz me to vyhodilo, zadal jsem ho pozdě, ale stihnul jsem vstoupit dle plánu. PT jsem nechal plný, tj 10b. byt bylo po vcerejsich low, ale podtím byla dnešní S/R a denní low, tak jsem věřil, že to dopadne. Poprvé SL posunuté nad minikorekci, pak se začalo otáčet MACD-H, tak jsem přitáhnul nad druhou reverzní svíčku a čekal ... trefilo mi to PT +6. Pak to ještě jednou zkusilo včerejší low a byl by naplněn i plný PT, ale stejně spokojenost (tu) .. dnes konec ať se daří, Míra

7670

Odesláno

to mira_k

tak včera jsem měl úplně stejný obchod, akorát zě na NQ RB1 a SIM.
Vstup na 1215 a výstup na 1209.75, posouval jsem SL na korekce, pak mě to vyhodilo. Čekal jse mže by to mohlo dojít až na 1200 když trh prorazil 1220 a pak i 1210. Jediný co mě trošku mrzí, že jsem by l v otevřeném profitu cca 160 USD a je z toho 105 USD, musím ještě nějak doladit výstupy.

Josef

Odesláno

to Josee,
osobně beru jakýkolik profit z obchodu nad 100 USD jako uspech. Samozřejmě, že posouzení efektivnosti obchodu je hodne individuální, ale myslím, že tě to nemá co mrzet .. obchod dle plánu, zakončený profitem přes 100 USD (tu)

Pruraz na 1200 jsem nevidel realne, min ne v prvnim sledu, byly na naskladany 3 S/R blízko za sebou, tak by si trh chvilku pobyl :)

M.

Odesláno

to mirak_k

při SL 40 USD je profit 100 USD v pohodě, jde mi hlavně o tu efektivnost jak jsi psal. Najít nějaký kompromis, abych nevracel zbytečně profit zpátky do trhu, ale zároveň nechal trh dýchat.

Celkový trend ještě sleduji na 30 min. grafu tam už jsem neměl zakreslenou žádnou S/R úroveň na cestě směrem k 1200 :)

Josef

Odesláno

Tak dneska mám svůj paper za sebou :) přidal jsem mému systému ještě odrazy od S/R stačí mi malý SL oproti vysokému potencialu. :) a mám SL 1,25 ticku a dva targety jeden hned beru na 2, 5 a posouvám a druhý na BE a trailiju SL. přemyšlím stakto malým SL i na RH ale musím otestovat jestli se mi většinou dostane alespon první na 2,5 ticku :) Dnes spíš nahoda ale i tak hodím 570 zlatáku :)

7732

Odesláno

zdravím, můj dnešní obchod. NQ, RB2, 20-20:30, 1 obchod, 1xloss, LIVE tak po čase jsem se opět dostal k večerní seanci v klidu, opět s limitem 1 obchod na den. 1) snaha byla využít downtrendu a průrazu pivotu, počkal jsem na korekci k S/R a vstoupil po svíčce do směru, hned druhá svíčka po vstupu ukázala, jak to s tím trendem je ... zaváhal jsem a tak oprávněně SL -2b. vstup byl uspěchaný, využil jsem odrazu od ne právě silné S/R, který jsem bral jako zrychlení donwtrendu, navíc MACD-H nemělo snahu jít přes nulovou linku. M.

7758

Odesláno

zdravím, můj dnešní obchod. NQ, RB2, 20-21hod, 1 obchod, 1xloss, LIVE (opet s limitem 1 obchod za seanci.) dnes bych to asi nadepsal .. jak porušit obchodní plán ... Co je platný, že vstoupím do hlavního trendu, odrazem od TL (btw třetím v pořadí), MACD-H pod nulovou linkou a klesá. Mám v plánu napsáno, nevstupovat před silnými S/R, jako silné S/R považuji včerejší a dnešní H/L a pivot. Z obrazku je patrné, že v době vstupu jsem měl doslova nadohled včerejší a dnešní low a přesto jsem vstoupil ... výsledek byl jasný SL -2b., přestože jsem byl 2x varován. Poprvé po vstupu, kde hned první svíčka byla reversní a podruhý odrazem od denního low, neviděl jsem, neslyšel jsem ... na druhou stranu jsem rád, že toto porušení plánu skončilo SL, myslim, že paradoxne daleko horší varianta by byla, kdy tento obchod skončil PT (td) M.

7778

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...