Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

• 2 týdny později...
Odesláno

Dobry den tradery Zaujima ma aky filter pouzivate pri obchodovani s trendom a za akych podmienok beriete signaly. Napr.ja som pri backteste pouzival EMA 34 a 204 a bral som signaly len nad a pod obidvomi indikatormi ked bol patern v zone medzi EMAmy tak som ho nebral.Po par mesiacoch backtestu som sa vraciam na zaciatok a skusam vymenit EMU 204 za 100vku. Inac backtestujem TF 10 range a paterny DT/DB a RR Ak mate nejake skusenosti s filtrovanim do trendu tak by som bol velmi rad a dost by mi to pomohlo.

14274

14275

Odesláno

filip44

Ja používam ako filter to že trh musí spraviť riadny pohyb, mám to zadefinované tak že sa cena musí vzdialiť od EMA 60 minimálne 32 tickov. Potom beriem potenciálny signál. Som síce len na začiatku backtestu ale zaťial to vyzerá viac ako dobre. Trh GC timeframe 1min.

Peter

Odesláno

THANTH
KED SKONCIS S BACKESTOM TAK HO UVEREJNI NA FORE,,VÝSLEDKY BACK-TESTINGU, SIM-TRADINGU A TRADINGU ,,A MOZME POROVNAT MNE BY TO MALO TRVAT MAX DO KONCA BUDUCEHO VYKENDU TAK POTOM MOZME POROVNAT
FILIP44

• 2 týdny později...
Odesláno

filip44

s tým backtestom som skončil skôr ako som ho dokončil (sorry), postupne to nemalo moc presvedčivé výsledky, a tiež to bolo náročné na čas. Do budúcna sa budem venovať akciám na 1 day timeframe, akcií je velké množstvo tak by nemal byť problém nájsť nejakú vhodnú príležitosť 3x do týždňa. Časovo by to malo byť tiež v pohode.

Peter

• 1 month later...
Odesláno

Obavam sa ze v ceskom aleb slovenskom jazyku nie je vydana kniha specialne pre PA ale ak mozem poradit,vytlac si diskusiu PA a premarketovy kanal a prestuduj kvalitne cez sviatky,urcite ti to da vela
s pozdravom filip

Odesláno

ahojte, rada by som tiez obcas prispela nejakym screenom. Rada prijmem konstruktivnu kritiku od skusenejsich traderov (co su asi vsetci ;) v tomto vlakne). Moje obchody budu tym padom SIM. S pozdravom

14919

• 1 month later...
  • 4 týdny později...
Odesláno

Ahoj, presunuli jsme se z diskuze tohoto clanku: www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/jak-se-pripravit-na-ztraty-v-tradingu.html

Odkaz:

Tak to jsou jiné informace, nez co jsi psal v predeslem prispevku. Drobnym problémem je, ze nevim, z ceho jsi cerpal sve vedomosti, jak k PA pristupovat. Zacnu tedy o sobe.

Po nekalikamesicni epizode s různými indikátory a Finwinem jsem pochopil, ze i když je to zcela urcite uzasny systém, nejsem schopen tyto vedomosti smysluplne vyuzit. Zacal jsem se venovat jednodussim záležitostem, ciste cene, v zavislosti na case a volume. Pridaval jsem takove věci jako trendove cary, zakladni S/R, swingy, DT a DB, 1-2-3. Pozdeji jsem „objevil“ PA podle Al Brooks, je tady recenze te knihy a vlakno o jejim obchodovani. Z te knihy jsem si vzal nektere zaklady. Mel jsem tedy nahled na trhy z tf 5 minut a potreboval jsem vyssi casovy ramec. Chtel jsem využívat PA, ale pouze do trendu, mělo to lepsi uspesnost. Market Profile mi prinesl presne ten nahled, který jsem potreboval a který mi dal pristi půlhodinu, kam by se dal odhadovat směr pohybu. 30 minut je jiz doba, za kterou i TF umi generovat zajímavý PT. A zase, neridim se MP, vyuzivam jen některých zakladu.

Na zivo obchoduji od loňského unora, tak, jak se menily trhy, se vyviji nastaveni meho systemu. Mam dve skupiny vstupu, odrazy a prurazy. V odrazech mam specifikovano 5 situaci a v prurazech 3. Tento tyden jsem na CL prakticky mohl obchodovat jen vycerpani, podporene jednim az dvema odmítnutími, smerem do trendu. Proste sleduji, az vsichni nakoupi nebo prodaji a potom jdu na druhou stranu. Je třeba to mit nakoukane, nektere dny, nebo třeba jen hodiny, jsou zcela nevhodne, potom jen sedim a koukam. Vim, jaky trh potrebuji a byly doby, kdy jsem nemel specifikovano všech 8 situaci a potom jsem cekal u trhu i 20 hodin na vstup ( obchoduji cela seance ).
Je to slozite vysvetlit to uplne smysluplne, samozrejme mam i další presnejsi pravidla, ale ta nejsou tak dulezita, jsou usita na mou miru a jedna se zejména o kompozice jednotlivých svicek a jejich vzhled, swingy, stav trendu... Proste se zeptej…

K tomu cos psal. Nerikam, ze nemam dobry systém, mam teoreticky dobry systém a pokud s nim budu schopen vydelavat peníze, stane se dobrym, realne vydelavajicim systémem. Pravidlo „radeji nevstupovat…“ muze fungovat a po jistou dobu jsem jej také používal, ale bez vstupu do živých obchodu se nic noveho nenaucim, proto proste obchodovat musim. Poslední tydny mam plan na alespoň 3 vstupy denne, který se mi vicemene nedarilo plnit. Tento tyden mi chybi jen 1 obchod ke splneni planu, v unoru to bylo mnohem horsi. Proste jsem prisel do stavu, kdy kvantita vstupu udela svou praci. Když cekam na „poradnej“ obchod, utika mi prilis mnoho situaci, které dokazu rozeznat jako vstupni situaci, ale nemam ji zrovna povolenou nynejsim planem. Jeden ze dvou hlavnich problemu, ktere ted resim, je rovnovaha mezi druhem vstupnich situaci a nynejsi trzni situaci tak, abych mel dostatek prilezitosti k tomu, vytvořit dostatecne množství obchodu, ale neklikat po kazde doji usecce…

To by pro zacatek mohlo stacit, rad si prectu Tve komentare a vlastne všech, kdo k tomu budou mit co rici. Také zkus popsat, jak jsi dospel ke svemu systemu, v cem je ted nevyhovující a co bys s nim rad udelal…

Karel

PS: zni to mozna velmi sofistikovane, ale na obchodnim systemu tak nezalezi. Muzes vydelavat „s obchodovanim podle zahnuteho kostete“, ale jen s mysli konzistetne vydelavajiciho obchodnika. To je ten druhy hlavni bod, který resim…

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...