Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Ahoj,
Gordon,

z přiloženého screenu, krásné obchody. Já přišel až po 12 hod a vidíš sám.
Jenom dvě otázky: obchoduješ G6E jenom ráno ?
a jen do trendu ?
Čtu tvoje příspěvky a zatím tvůj přístup je ten co mě taky sedí, ale pořád používám
CCI.

Ahoj Vikis

Odesláno

Gordone, nevím, jestlis to nepsal do VIP sekce, tam nemám přístup, ale můžeš prosím rozvést ty úvahy o tom, kdy obchodují skalpeři nebo poziční obchodníci, nebo dát odkaz kde se o tom dá něco načíst? Ty dnešní obchody vypadají fakt dobře, nástup co nejdřív po skončení korekce je v podstatě přesně to, k čemu směřuju svoje snažení. Jinak někde jinde jsi psal úvahu v tom smyslu, že se sice uživíš, ale pomocí PS ještě nevyděláš balík. Z mého (amatérského) pohledu i při použití poměrně konzervativního PS rostou kontrakty díky exponenciele poměrně rychle a pokud máš ziskovou strategii, pak exponenciálně roste i zisk. V čem je ten háček? Díky.

Odesláno

navratil:

hacek je vzdycky v drawdownu, tam equity pada hodne rychle, protoze padas z vetsiho zakladu a s vetsim poctem kontraktu. Proto je potreba myslet hlavne na ochranu kapitalu, spise nez na zisky, pri PS.

Jinak pokud chces vedet vice neco o kratkodobych a dlouhodobych obchodnicich, tak zacni studovat market profile. Ale jenom jako upozorneni, vse je to o tom, co se stalo nebo maximalne o tom, co se deje. Ale nic nevidi do budoucnosti, takze nikdy nevis, jestli jses jeste v trendove korekci nebo je to uz obrat trendu ci pripadne zacatek chopu. To jenom jako doplneni k tem ziskovym obchodum. Takze kdyz jsou tady ziskove screeny, tak to vypada urcite hodne lakave, ale ztraty jsou prirozenou soucasti kazdeho systemu a jejich rizeni je 10000000x dulezitejsi nez treba hledani nejakych zazracnych vstupu.

Tak hodne zdaru, Lada

Odesláno

To all
jo hacek je vzdy v drawdownu a taky v psychice co unese pri navysovani pozic a jeste taky v tom jak ma clovek slozeny MM a RRR a ochranu profitu
Prikladem je mych poslednich 100 obchodu
85% win....kazdy obchod ktery dal jakykoliv zisk
15% loss... kazdy obchod kdy jsem psal minus treba jen diky RT
SL na cca 80 USD nebot to byl trh 6E a Tfko
PT dle predem urceneho modemu 16 ticku a 24 ticku
z 85 obchodu slo 58 na BE+2 tcky
ostatnich 27 na PT a to 17 x 16 tcku a 10 x 21 ticku
jednalo se o cca 50 obch dni a vysledek byl cca 6000 na lot nebot presne cislo je kdyz bych rozdelil kolik bylo obchodu na TF a kolik na 6E ale pro ilustraci to staci.
Jinymi slovy prevazna vetsina obchodu skoncila posunem na BE+2 ale ochranou kapitalu a psychiky.
A jen zlomek se utrhl hned po vstupu a presto je to vice jak 100 USD na den a lot.
A o tom to cele je, Nutno podotknout ze pocet ztrat v rade byl 6 a to me opravdu vyzkouselo.
at se dari (tu)

Odesláno

Ahoj YAX, prosím tě kde najdu ten Market profile, asi je to blbý dotaz, ale teď jsem si o tom v tvém příspěvku přečetl poprvé moc dík

Gordon úžasný příspěvky a screeny gratuluji a na analýzu trhů jsi můj vzor. Díky :) (tu)

Odesláno

Ahoj Pietro,

já obchoduji FinWin na NQ. Dnes taky 1 SL. Jinak v březnu jsem zatím -200$. Tento měsíc se mi nepovedl. Po 2 měsících kdy jsem jel podle plánu, jsem trošku ztratil trpělivost a je to hned znát. Pár vstupů kdy trh výrazněji netrendoval a profit z února je téměř pryč ( bych si nejraděj nafackoval). Takže v dubnu znovu a lépe.

Ať se Ti daří.

Petr

Odesláno

gordon
To jsou pěkné výsledky, ale spíš by mě zajímalo jak by to bylo kdyby jsi neposouval na b/e
me totiž přijde že b/e ma spiše psychickou pomoc než finanční nebo alespoň u mě tak proto se ptam jestli jsi vypozoroval taky něco podobného? Jirka

Odesláno

Tomassino:

staci zadat do googlu Market profile. Vypadne ti i kniha v cestine na konkurecnim serveru. Ja si ji pred vanoci objednal, ale ani nadvakrat mi ji nebyli schopni dodat, tak jsem si radsi postahoval veci v Aj zadarmo.
Napr. na strankach CME je do uvodu informaci dost:

www.cmegroup.com/education/interactive/marketprofile/

Pod zalozkou Resources/Educational Offerings je volne ke stazeni Marketprofile Handbook, ve ktere je tech informaci take vice nez dost.

Lada

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...