Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

aha, teď mi to až docvaklo :D díky oběma. No já zatím jedu paper a bactest IC D20 a podle toho mi vychází mnohem líp, když uzavřu týden před expirací. Ale postupný uzavírání ohrožený leg dává smysl. No každopádně když tam nechám ten prodejní příkaz viset, tak se buď vyplní nebo se nic nestane, pokud to dobře chápu.

• Odpovědí 804
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Ahoj,

prosim Vas, ak mam ucet 8000-10000 USD je dobrou volbou venovat sa opciam pripadne spreadom? Ake profity môzem dosahovat mesacne, rocne s tymto asi malym uctom pre takyto druh obchodovania?

Odesláno

Ahoj, nemas taky maly ucet myslim...
Profity sa tazko vycisluju nejak jasne kedze nic nie je iste, .. musis si najst strategiu a podla nej mozno uvidis kolko by to mohlo davat.

Odesláno

VISO:

Ako novacikovi, ktory sa chce venovat hned zo zaciatku opciam mi samozrejme postacia male profity. Pre mna je dôlezita casova nenarocnost, intradenne obchodovanie nebudem stihat a s opciami by som si trhy vyskusal.

• 2 týdny později...
  • 4 týdny později...
Odesláno

To Slaughter nebo někdo, kdo zná odpověď.

Stáhl jsem si TOS, měl by to být program zaměřený na opce. Ale ceny opcí jsem tam vůbec nenašel. Představoval jsem si, že tam bude něco jako DOM, kde najdu bid a ask ceny opcí, abych měl představu o aktuální nabídce/poptávce. Navede mě někdo? Díky.

Odesláno

Nazdar pajo :)

Vlevo nahoře se zadává ticker toho "underlying" - futures/akcie atd., na který chceš najít opce. Uprostřed se Ti zobrazí calls a puts. Nevím, jestli mají na webu instruktážní videa. Myslím, že zacházení s tím se učilo na opčním školení Finančníka - už si to nepamatuju.

Odesláno

Tak jsem s Tvou pomocí našel tu správnou obrazovku. Díky.

Mám ještě dva další dotazy:
1/ V té tabulce opcí je u každého strike jen jeden řádek, kde je bid, ask a last cena. Dá se někde rozkliknout vybraná opce tak, aby u ní byla vidět hloubka trhu?

2/ Našel jsem si opce na cukr No.11 (SB) a zaráží mě, že opce jsou tam jen SEP, FEB, APR, JUN. (a ten SEP je vlastně OCT, FEB je ve skutečnosti MAR ...). Přitom na barchartu je kontraktních měsíců na opce podstatně víc. Teď je nejbližší SEP, expiruje za 6 dní a v TOS vůbec není. Máš nějaké vysvětlení?

Odesláno

pajo, já přesně nevím, nepoužívám to, ale vím, že:

- hloubka trhu u opcí není, tam je vždy jen aktuální stav tak, jak to popisuješ a i v jiných platformách je to stejně, opce se nerozklikávají

- opce se hledají tak, že do toho okýnka začneš něco psát a objeví se Ti nabídka možností podkladových aktiv, klikneš, na co potřebuješ, a dole se Ti objeví jednotlivé měsíce v řádcích, které musíš rozkliknout - a máš svoje opční řady

... je to dost intuitvní, pamatuju si, že jsem se v tom tehdy zorientoval docela rychle, ale to už je taky nějkou dobu, teď taky tápu.

Odesláno

Přeji dobrý den,

pokud potřebujete vidět hloubku trhu :
- list "Trade", "All products", do okánka vepsat ticker - objeví se seznam opcí (termíny + strike + greeks + ...), na vybrané hodnotě bid/ask (+ termín + strike) klepnete pravým tlačítkem a v menu vyberete hodnotu "Trade grid"

(Nebo zobrazit přímo na stejném listu lištu "TRADE GRID" (2. shora) a do okénka vepsat ticker (v případě opce to asi bude problém ...)

TOS není primárně opční broker pro komodity/komoditní opce - tyto asi zobrazuje jen pro informaci. Resp. neznám nikoho, kdo by přes TOS komodity/komoditní opce obchodoval.

S pozdravem kbtm

Odesláno

Slaughter:
Díky, zatím s TOSem trochu bojuju, jsem zvyklý na jinou logiku ovládání, bude třeba se s tím sžít.
V Turbo Trader 2 mám hloubku trhu i u opcí, ale cukr tam není, nechápu proč a ani můj broker pro to nemá žádné zdůvodnění.

kbtm:
Děkuju za instrukce. Funguje to. TOS se zdá být dost komplexní program a je tam nejspíš ještě spousta věcí, které neumím používat.
O opce se moc nezajímám, jen občas zkouším výpis, takže nemám představu, který SW je pro opce nejvhodnější.
Máte tušení, proč v TOSu nejsou např. zářijové opce na cukr? Zářijové opce podle barchartu expirují v srpnu, říjnové v září a opce, která je v TOSu označená jako zářijová, je říjnová (podkladové aktivum je ve všech případech říjnový cukr SBV11).

Odesláno

paja1:

Kormě standardních opcí, vázaných expirací na podkladové aktivum, jsou ještě opce weekly, OEC (nebo tak nějak, ani nevím, co to je) ... každopádně já obchoduju jen komoditní opce, které nemají úpllně vždy dobrou likviditu, takže se držím jen standardních expiračních měsíců, už kvůli futures, které na ně mám navázané.
Obecně bych Ti doporučil něco si o opcích přečíst, mně hodně nakopla: Joe Ross: Ziskové strategie pro komodity a opce.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...