Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

ZNK

Já se Vás zeptal na MM který se používá v pokeru , protože jste psal , že ho hrajete a že mu rozumíte a já napsal, že ho nehraju a že mu nerozumím... a Vaše odpověď zní: "Jestli Vas to zajima, prosim pouzijte vyhledavac", ach jo :-) no škoda, Já Vám chtěl poradit něco ohledně tradingu , ale takto bych Vám doporučil si vše vyhledat, nejlépe na Google... je toho všude napsáno spousty ..

ps: kdyby jsme všichni takto odpovídali na otázky tak server financnik.cz se může smrsknout na nadpis a pod tím odkaz na google vyhledávání :-) (tu)

• Odpovědí 2,9k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

georgequaran:
Pravděpodobně jsem v závalu informací položil stupidní otázku. Asi jsem se v tom trochu ztratil...tak to vezmu více systematicky a znovu manuál nastuduji ;)
Každopádně děkuju za reakci.

L.

Odesláno

4 levatio: Dekuji za seznam literatury. Neco malo z toho uz mam precteno.

Ja jsem Te pochopil uz predtim :))) Ted jsi mne spis jeste vic motivoval byt v necem nadprumerny ;)
Vpohode az vydelam mega tak chci zkusit zacit obchodovat s castkou, kterou si muzu dovolit ztratit. A bud mne to chytne jako demo (mozna jeste vic) anebo od toho upustim. Resil bych to, kdybych napsal, ze prave vyjednavam milionovou pujcku na ukor svyho bytu a pak s tou castkou chci zacit obchodovat.

4 georgequaran:

Ja nevim proc jsi zacal resit vek? I kdybych ti napsal, ze jsem 13lety Severokorejec ze Zimbabwe, ktery je muslimskyho vyznani a od roku 2003 zije v CR, co to na tom zmeni? Jestli mas 5 min casu mrkni prosim na tohle video
www.ted.com/talks/lang/cze/adora_svitak.html snad Ti to otevre oci a zmeni tvoji zaujatost vuci jinym nazorum, ktere jsou podavane jakoukoliv formou (detinskou, intelektualni, plebejskou....)
Ja jsem Ti jasne odpovedel v predchozim prispevku pomoci dvou vet. Jelikoz nikdo pred tebou nereagoval na zmineneho rejpala a posmivacka a jedinej kdo se ozval byl Ty, tak asi prispevek nasel svyho adresata ;)

4 radusor: Omlouvam se.
Dva mensi zdroje na MM 1. pro poker: www.poker24.cz/strategie-a-tipy/222/money-management-aneb-pecujte-o-vase-penize

2. pro osobni: Nejbohatsi muz v Babylone - George Clason
Velice zajimava knizka, ktera pojednava o osobnich financich. Prectete ji za par hodin a stoji min nez bageta na benzince ;)

Jestli v uvedenych zdrojich nenajdete nic co by se dalo vyuzit v obchodovani. Tak prosim ignorujte moje pripevky.

ZHNK

Odesláno

Ahoj,
mám na Vás zkušenější dotaz ohledně marginu.

Např. Interactive Brookers má intradení margin pro e-mini Russel 2000 $3125. Když si založím účet o velikosti $5000. Při otevření pozice je 3125 brookerem zablokováno a mě zůstává pro aktuální obchod pouze $1875.

Takže mi z toho vychází, že například kdybych měl účet pouze $3200 a byl v v obchodě, který by šel proti mě o 8ticků, tak bych dostal margin call.

A s účtem pod 3125 bych nemohl v tomto trhu ani otevřít.

Je pravda co jsem zde napsal?

Děkuji, Chosenek

Odesláno

Ahoj, MNovak.

Můj příklad byl pouze nástin situace. Rád bych začal obchodovat s takovým brookerem, který nabízí hlavně kvalitní služby. V tuto chvíli přemyšlím nad IB nebo TradeStation Securities.

Jinak jsem si dělal jenom průzkum trhu a potřeboval jsem si pár věci ujasnit, do live tradingu je ještě čas :)

I přesto děkuji za odpověd,
chosenek.

Odesláno

Ahoj,

vysvětlí mi někdo proč se určité trhy u různých brookeru mají různé zkratky?
Např. trh FESX se jinde jmenuje ESTX50.
Nebo Russel 2000 je většinou TF ale jinde jsem viděl ještě jinou zkratku, už ji bohužel nemohu najít.

Děkuji,chosenek

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...