Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny. Zameruji se e-mini NQ ( zatim paper) a pracuji s volume, ale pres leto si všimam že se trh jen tak převaluje, priliš netrenduje a je nějaký ,,jiný" než ostatní měsíce, taky se vykresluje i o dost méně úseček při stále stejném volume. Vím že to je dáno asi tím, že spousty traderu je na dovolené a tak je to utlumenější ta aktivita.
Zajímá mě jestli ti co pracují s Volume nějak na tyto měsíce reagují snižením třeba onoho volume nebo stále drží své puvodní...
Ja pracuji na Vol 3000 a v jínych měsících se mi naskytovalo běžně, denně 3-5 obchodů, které bych realizoval a teď přes léto mám i 5 dni po sobe kdy mi nic nevemu a když už, tak třeba jen 1-2 obchody... Což už by se ze me stal poziiční obchodnik....
Díky za tipy, rady, či Vaše zkušenosti. ;)

• Odpovědí 3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

BOBR:

trhy se neustále mění a mají různá období..viz. např. www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/jak-na-robustni-testovani-CAT.html - konkrétně bod 1)...pokud obchoduješ alternativní grafy, a ne zrovna nízký timeframe, tak je podle mého potřeba přizpůsobit aktuální situaci..tj. v tomto případě snížit periodu, tak aby tvému systému seděla..PS. koukni na volatilitu 7-8/2009....

majkll

Odesláno

to BOBR: já používám RB a zatím se mě aspoň TF zdá takové akorát, proti květnu, kdy to byl zase extrém a raději jsem se o nic nepokoušel. Minulé léto bylo zas opravdu líné a člověk tam těch PT moc nenašel.

Odesláno

Diky moc za rychlou odpověd. Ano tyto měsíce mám zahrnuté v ročním backtestu. A tam se mi to taky presně takhle opakuje. Jenže jsem z toho dost zmaten. Pri snižené periodě se obevuje zase dostatek signalů, ale falešných a tady v tomto bodě není můj cit pro trhy až tak velký a zběhly ;) . Budu muset ještě cvičit no :) ...

Odesláno

ono je důležité snížené něbo zvýšené volatilitě přizpůsobit systém celkově, ne pouze timeframe..tj. pokud má průměrná dopolední seance range 1000 USD a já chodím pro PT 500 USD, a pak range klesne na 500 USD, tak nemůžu pořád chodit pro 500 USD..atd..

jinak při snížení timeframe se - řekl bych - automaticky objevuje víc falešných signálů a je potřeba např. zapojit nějaký jednoduchý filtr..ale to je vše hodně individuální a na posouzení, promyšlení a otestování každého člověka..

majkll

Odesláno

Dobrý den,

dnes je to fakt o ničem. Dnes jeden obchod.

16:21 LONG 637,3 výst. 1.sada 638.3 2.sada 638,4

Zajímavé, jak mi spolehlivě fungují protitrendové patterny když je trh z pohledu daily grafu v chopu. Naopak trendové mi momentálně moc nefungují. Sice je to logické, ale já na to přišla až dnes :).

Odesláno

Z.L.:

druhý vstup je moje nasledovaná situace na RB, kterou sem si nazval "upravený DB nebo DT" - jedná se o to, když na low/high dne nebo blízko low/high dne se vytvoři formace, kdy spojím low zelene candle s open další zelené candle (rozdíl může být 1 tick) -pro DB...a to samé platí pro DT jen naopak....je to nasledovaná situace, kterou mám natestovanou a je z dlouhodobého hlediska zisková.

v tomto konkrétním případě byl vstup podpořen tím,že trh překonal low dne,ale vrátil se zpět a zavřel nad low dne + odraz od pivotu - ale tentokrát to prostě nevyšlo a obchodoval sem prostě dál a čekal na signál

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...